Gamersnet.nl

Gamende jongens minder snel aan de drugs

Jongens die videogames spelen hebben minder de neiging om te beginnen met roken of om drugs te gebruiken, en doen het over het algemeen beter op school dan niet-gamende klasgenoten, aldus volgens een nieuw onderzoek uitgevoerd door het Amerikaanse “American Academy of Pediatrics” en gerapporteerd door Games Radar. Dit geldt echter alleen voor jongens, meisjes kunnen blijkbaar veel sneller in gevechten raken en wapens mee naar school brengen, door het spelen van gewelddadige games.

4.000 middelbare scholieren uit Connecticut waren in het onderzoek betrokken. Uit onderzoek is gebleken dat jongens die reguliere gamers zijn, hogere cijfers gemiddeld halen op school, en minder de behoefte hebben om te beginnen met roken. Ze claimen daarnaast ook dat ze nog nooit alcohol of marihuana geprobeerd hebben. Aan de andere kant, meisjes die gamen zijn meer bestendig tegen depressie en raken sneller verzeild in serieuze conflicten en brengen sneller wapens mee naar school.

76% van de jongens en meer dan 29% meisjes die ondervraagt zijn zeggen dat ze videogames gespeeld hebben, 61% claimt dat ze minder dan 7 uur per week spelen. Het rapport vertelde daarnaast ook dat een kleine minderheid van de ondervraagden wel eens met serieuze problemen te maken heeft gehad door zijn of haar gaming gedrag

“Among gamers, 4.9 per cent reported problematic gaming, defined as reporting trying to cut back, experiencing an irresistible urge to play, and experiencing a growing tension that could only be relieved by playing.
Jongens zijn overigens wat vatbaarder voor deze problemen (5.8%) dan meisjes (3.0%).
“Results suggest that gaming is largely normative in boys and not associated with many health factors. In girls, however, gaming seems to be associated with more externalizing behaviors and fewer internalizing symptoms.”