THQ gaat nieuwe prijsstrategie voor games proberen

Brian Farrell, CEO bij THQ, heeft op een conferentie in New York aangegeven dat games goedkoper moet worden. Het prijspunt van $59.99 (of bij ons €59.99) weerhoudt mensen er volgens hem van om ook te gaan gamen. Met het spel MX vs. ATV Alive zal THQ een nieuwe prijsstrategie uit gaan proberen:

When we launched [MX vs. ATV] at $59.99, we’d do some units, and then when we brought the price down to the mass market-friendly price of $39.99, it would just pop. So the thinking this time is, let’s initially launch at $39.99 — it’s a very robust game, very high quality, so this is not about trying to get a secondary title out. It’s an AAA title, at that price point, but then with a series of DLC so people can extend their experience.
It’s not, ‘how high a price can we get’, but ‘how many users’. If you can capture everyone under that economic curve, that’s where you can make the most money.
De nieuwe strategie houdt dus in dat een spel vanaf het begin €39.99 zal kosten. Via downloadable content kan er daarnaast nog extra geld verdient worden. Zijn jullie blij met deze nieuwe strategie?

  1.   
    Defensie's avatar

    als het met alle games zou gebeuren zou het geweldig zijn maar wel een goede zet

  2.   
    JonsoN's avatar

    Een goede eerste stap, al denk ik niet dat dit lang zal duren.

  3.   
    Hitman047's avatar

    Dus Homefront wordt straks 40 euries?! Laat maar komen dan! 😉

  4.   
    jessin9731's avatar

    ze zijn goed bezig.

  5.   
    Sarge's avatar

    Dit vind ik al een schappelijkere prijs dan anders tegenwoordig. Hoewel vind ik 30-35eur het beste voor een game..

  6.   
    GameAC's avatar

    Dan wacht ik liever een maand tot een 60 euro game 40 euro wordt. Want nu slopen ze content eruit om uit te brengen als DLC.

  7.   
    Enhanced's avatar

    GameAC schreef, "Dan wacht ik liever een maand tot een 60 euro game 40 euro wordt. Want nu slopen ze content eruit om uit te brengen als DLC. "

    Ja als je halve games krijgt, voor eigenlijk de halve prijs dus, dan hoeft het voor mij ook niet. Maar als die DLC echt iets EXTRA’s toevoegen dan wel :).

  8.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    HELL YEAH!

  9.   
    calkie's avatar

    ik zie liever dat single players weer langer gaan duren dan 30 uur ipv dat de prijs dropt en je alsnog moet dokken voor xtra’s . ik koop de laatste jaren zelden game’s op de dag dat het uitkomt en wacht tot de prijs naar de helft gaat . ik vind sinds de mp is gekomen de tijd steeds bedroevender worden van de sp en de consument pikt het ook nog gewoon

  10.   
    bender's avatar

    kwijl kwijl dit wil iedereen toch.
    nu maar hopen dat ze het waarmaken.

  11.   
    JonsoN's avatar

    calkie schreef, "ik zie liever dat single players weer langer gaan duren dan 30 uur ipv dat de prijs dropt en je alsnog moet dokken voor xtra’s . ik koop de laatste jaren zelden game’s op de dag dat het uitkomt en wacht tot de prijs naar de helft gaat . ik vind sinds de mp is gekomen de tijd steeds bedroevender worden van de sp en de consument pikt het ook nog gewoon"

    Een SP van meer dan 30 uur?, waar haal je dat vandaan, een normale lineare shooter heeft nog nooit langer geduurt dan 10 a 12 uur.

  12.   
    Free Roamer's avatar

    Zou zeer goed zijn

  13.   
    JohnnyBNL's avatar

    Als ze dat nu ook doen met Homefront zou mooi zijn 😛

  14.   
    matdriks's avatar

    Als homefront ga ik sowieso halen, ik denk dat THQ bij die game veel inkomsten gaat maken.

  15.   
    cool ice's avatar

    een prijsdaling is natuurlijk nooit weg! 🙂

  16.   
    PSPfreaky's avatar

    Ik vind het goed, als het afgewerkte games zijn. Ik heb geen zin om een game te spelen die voor 60% af is en dat daar dan DLC voor komt (= geld betalen) om de 100% te spelen. Of dat de singleplayer korter wordt wil ik ook niet.

  17.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    ONzin,Kijk naar Battlefield bad company 2 daar kocht ik Vip Contend 1600Mp points hoeveel mb download je 144kb,Ze verkopen gewoon wat je al op je gamecd hebt staan.

  18.   
    GBA43's avatar

    Prijsdalingen zijn altijd welkom! 🙂

  19.   
    Gheluwe's avatar

    maakt mij niet uit, koop ze toch altijd 2dehands 😆

  20.   
    ShadyXL's avatar

    Als elke bedrijf nou zo zou starten met hun prijzen of maximaal €44,99.. Zou het echt geweldig zijn 😉 Volgens mij worden er dan ook wel meer games verkocht op dag 1.