Retailers: Steam is dodelijk voor de PC-markt

Veel gamers aanbidden Valve als de ware meesters op het gebied van PC-gaming, mede dankzij het fenomeen Steam. Veel grote retailers, zowel offline als online, zijn echter minder blij met de aanwezigheid van Steam. Steam is dodelijk voor de PC-markt, zo verklaarde een retailer:

“Publishers don’t give a shit, they don’t care what happens to the customer. Which is the crucial point, because Steam do. I’ve fought hard for my customer, and never before have I had to give my customers away. Steam is killing the PC market and it is no wonder digital retailers are failing.”
Minstens twee grote digitale retailers zouden momenteel strijden om sommige PC-games “Stream-free” op de markt te brengen om zo de strijd wat eerlijker te maken in de markt. Een digital manager van een van de grootste, Britse retailers verklaarde het volgende:
“If we have a digital service, then I don’t want to start selling a rival in-store. Publishers are creating a monster ­– we are telling suppliers to stop using Steam in their games. At the moment the big digital distributors need to stock games with Steam. But the power resides with bricks and mortar retailers, they can refuse to stock these titles. Publishers are hesitant, but retail must put pressure on them.”
Waar deze afkeer voor Steam ineens vandaan komt is niet duidelijk, maar het geeft wel aan dat Valve met Steam bijzonder dominant aan het worden is. Zolang het maar gunstig uitvalt voor ons gamers, toch?

 1.   
  soulzx3's avatar

  ik ben dan meer een pc gamer.
  maar steam verpest ook egt alle spellen hoor valve is een zwaar slecht anticheat en als steam een update heeft of ff offline is kun je ineens het hele spel niet spelen.
  dit probleem ook bij call of duty black ops de grootste fout van modern warfare 2 was geen dedicated servers daar hebbe ze van geleerd en weer dedicated gemaakt.
  en de 1 na grootste fout is steam en die fout maken ze dus nu gewoon weer wel jammer dat ze dat zelf niet inzien want als je het aan alle call of duty spelers vraagt weet ik zeker dat minimaal 75% zegt dat steam kut is om spellen mee te spelen.
  kijk steam opzich is nie erg zoiets als xfire maar ga dan niet de spellen afhankelijk ervan maken dat is gewoon onzin

 2.   
  JohnnyBNL's avatar

  Ik ben ook een aanbidder van Steam, en ben het met soulzx3 eens, je moet games niet binden aan een bepaalde service, dat verpest het speel plezier.

 3.   
  matdriks's avatar

  Ik ben een pc gamer, maar ik vind de steam service top.
  De anti-cheat werkt juist heel goed, dat is ook bewezen.
  Updates automatisch, friendslists.
  Offline werkt bij mij prima.
  Maar dat heb ik 1 keer per jaar, want wie heeft nou geen internet verbinding?

  @soulzx3, jou minimaal 75% vind steam kut is NIET waar.
  Dat is jou mening, maar die cijfers kloppen niet wat je zegt.
  Uit onderzoeken wijst dat er wel menings verschillen zijn.
  Maar 75% verre weg niet!

  Maar ik vind dat je wel gelijk heb van afhankelijkheid.
  Het is jammer dat er geen keuze bestaat.
  Voor mij is het niet erg, want ik houd van steam. Maar begrijp dat andere mensen daar anders over denken.

 4.   
  Deadstriker's avatar

  matdriks schreef, "Ik ben een pc gamer, maar ik vind de steam service top.
  De anti-cheat werkt juist heel goed, dat is ook bewezen.!"

  Zeg dat maar tegen de vele cheaters in MW2.. 😉

 5.   
  Nitrix31's avatar

  Steam zuigt, doe mij maar gewoon Xfire. Daar heb ik nog nooit problemen mee gehad. Steam is echt zwaar aan het kutten. Ook alweer met black ops 👿

 6.   
  Sacul's avatar

  Helemaal mee eens. Ik heb een hekel aan steam. Man, ik heb toch geen extra software nodig met internet verbinding als ik de game gewoon in me hand heb, klaar om te installeren. 😕

 7.   
  Neolite's avatar

  Steam, het ergste wat Valve ooit heeft verzonnen. Je word als koper van een spel ongevraagd verplicht een programma te installeren wat van alles bij houd over je pc. Als ik een game koop dan wil ik minstens de singleplayer gewoon zonder steam kunnen spelen, dus niet in offline modus. Ik wil dat hele programma het liefst niet draaien.
  Als het om een zogenaamde friendlist gaat is Xfire een veel betere oplossing aangezien die namelijk veel meer games op een goede manier ondersteunt.
  Het argument:”Iedereen heeft toch wel internet.” vind ik ongelofelijk zwak. Als ik een game koop dan moet ik die gewoon kunnen spelen wanneer ik dat wil. Het is toch belachelijk dat je afhankelijk bent van een ander programma?

 8.   
  ikkiewikkie's avatar

  Opzich ben ik niet anti-Steam. Het zuigt wel van je CPU en RAM op de achtergrond en bij zwaardere games merk je dat wel. Ik vind dat je in elk geval dat Steam je niet opgedrongen moet worden omdat je anders een game niet kan spelen.

 9.   
  Carcass's avatar

  Ik vind steam niet storend en ben dus ook niet tegen.

  Me dunkt dat gamers dit zelf over hun afroepen door zo druk games illegaal te downloaden.

  Verbeteren van de service zal echt wel gaan gebeuren.

 10.   
  GBA43's avatar

  IK HAAAT STEAM, geef mij maar xFire! 😀

 11.   
  Tha Destiny's avatar

  Tja uit het oog van developers kan ik goed begrijpen dat ze hun game op steam uit brengen.

 12.   
  Codename_black's avatar

  Ik vind steam iritanter en iritanter worden, Voor een singleplayer game heb je nu ineens internet voor nodig, belachelijk voor woorden, Steam is een handige shop, maar ik vind dat retail aankopen niet aan steam gebonden moeten zijn.

 13.   
  Fox's avatar

  ”soulzx3″ schreef, "ik ben dan meer een pc gamer.
  maar steam verpest ook egt alle spellen hoor valve is een zwaar slecht anticheat en als steam een update heeft of ff offline is kun je ineens het hele spel niet spelen.
  dit probleem ook bij call of duty black ops de grootste fout van modern warfare 2 was geen dedicated servers daar hebbe ze van geleerd en weer dedicated gemaakt.
  en de 1 na grootste fout is steam en die fout maken ze dus nu gewoon weer wel jammer dat ze dat zelf niet inzien want als je het aan alle call of duty spelers vraagt weet ik zeker dat minimaal 75% zegt dat steam kut is om spellen mee te spelen.
  kijk steam opzich is nie erg zoiets als xfire maar ga dan niet de spellen afhankelijk ervan maken dat is gewoon onzin"

  TEN eerste STEAM maakt DIE spelen niet. DAT doen die makers dus mw2 geen dedicated servers WAS niet hun schult. EN ten 2e de VAC is wel goed. Alleen de bans kom meestal een maand later omdat ze dan pas het bewijs kunnen leveren(of genoeg bewijs hebben verzamelt). En als laaste, DOOR steam is het illigaal spelen van spelen naar achter gegaan omdat alle spelen die via steam worden gespeeld niet illigaal online te spelen zijn.
  En zoizo waarom rage je zo? alleen omdat IW mw2 heeft verneukt? Of omdat je nu minder illigaal kan spelen?

  en als steam een update heeft of ff offline is

  Ik heb steam all 5 jaar en heb het nog nooit mee gemaakt dat steam offline is. En die updates? wat dacht je van steam herstarten en dan doet alles het weer. (bij xboxlive en psnetwork is dat toch wel anders)
  P.S. als je toch illigaal spelen wil moet je bij een vriend van mij zijn. maarja dan als steam dat merkt krijg je een rechtzaak voor diefstal.
  P.S.S.

  Voor een singleplayer game heb je nu ineens internet voor nodig, belachelijk voor woorden

  Dat heet steam offline mode. Als je je games hebt ge-installeert kan je die gewoon spelen maar je hebt dus geen toegang tot friends. Dat is vooral handig als je meerdere pc’s hebt :P.
  P.S.S.S. waarom werkt die 2e quote niet lolz?

  @Neolite Als je in SP zit kan je via taakbeheer steam ook afsluiten. dan kan je het spel wel spelen zonder dat steam aanstaat.

 14.   
  HeittieH's avatar

  Hallo lieve frienden.
  Ik ben ook een tevreden steam pc gamer en als punkbuster en/of gamespy niet is geinstalleerd heb je met cheats totaal geen problemen… Maar een echte gamer dosn’t need cheats toch 8)

 15.   
  GameAC's avatar

  Steam is het beste wat pc gaming ooit is overkomen. Punkbusten, Xfire en al die troep zijn EINDELIJK opgedonderd. En GFWL is al helemaal rotzooi.

  En 😆 @ al die mensen in de comments die niet snappen hoe Steam werkt. Het duurde zeker ook een maand voordat ze wisten hoe ze op het internet moesten komen. 😆

 16.   
  Sacul's avatar

  Lol, boven mij is de grappigste reactie tot nu toe.

  @ al die mensen in de comments die niet snappen hoe Steam werkt. Het duurde zeker ook een maand voordat ze wisten hoe ze op het internet moesten komen.

  Waarvoor denk je dat steam werd ontwikkeld? Om het makkelijker te maken voor de grote massa. Klikken en spelen idee. Voor hen was de serverlist blijkbaar te moeilijk.
  De PC gamer van een aantal jaar geleden werkte gewoon met console in game. /connect IP:poort. Of joinde een server uit de serverlist. Maar de grote massa begrijpt dit blijkbaar niet, en er moest een multiplayer systeem alla consoles komen.

  Begin dus niet over het niet snappen van steam. Steam is alleen maar makkelijker om te gebruiken. Maar nodig is het niet, nee alleen maar extra ballast.

 17.   
  Ika Q's avatar

  Ik gebruikte Steam sinds 2004 en weinig problemen mee gehad en is daarbij voor mij 1 van de succesvolle online programma’s om al je games te downloaden en games in orde te houden. En voor de mensen die lopen te klagen met online activatie, het staat meestal achterop op het doosje (in een rode vakje) en op iedere pc heb je wel internet. Wil je het niet , koop het niet 😛

 18.   
  desxeon's avatar

  Ze hebben helemaal gelijk, Steam: verpest andere bedrijven die ook willen cuncurreren in de game-wereld. (mijn mening, voordat ik helemaal wordt afgekraakt.)

 19.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vind steam best chill… Ik koop mijn games in de winkel en ik speel ze via Steam 😉 Gaat automatisch maar ok.. Het is nog steeds goed! Vooral de VAC2 (Anti-Cheat)

 20.   
  cookymonster's avatar

  zoek een crack waardoor je geen steam meer nodig hebd en installeer daarna xfire dan heb je al het goede van steam maar het slechte is weg 😉

 21.   
  DeAdSeYe's avatar

  Nog nooit problemen gehad, zowel online als offline. Verder zijn de games kopen erg handig en snel vanuit je luie stoel. Alhoewel ik nooit games koopt voor de volle prijs op steam, handig die goed kopen kortingen (25%, 50 en 75%). Deze nieuwsberichten zijn om meer concurrentie op te bouwen. Als je game hebt gedownload maak je er ook een backup van, als je spel moet herinstaleren 10gb binnen 5 min. Althans zo snel gaat het bij mij onder steam een game instaleren. Downloaden is ook lekker snel, en heb ik een game ook zo binnen.

  Engiste nadeel vindt ik aan steam, als een nieuwe game uitkomt zoals Call Of Duty Black Ops wil de snelheid van steam nogal wat minderen vanwege alle drukte.

 22.   
  timishier's avatar

  als je vac kut vind dan moet je is pb proberen dan weet je pas wat echt kut is 😡

 23.   
  morkop006's avatar

  steam = chill
  dat die retailers niet kunnen concureren met steam is hun probleem, niet die van steam (blijf zo doorgaan steam :))

 24.   
  DanielBoss's avatar

  “Publishers don’t give a shit, they don’t care what happens to the customer. Which is the crucial point, because Steam do (does??).” Nou wat een nadeel. Die kerel geeft zelfs toe dat Steam wel voor de klant wil werken en de publishers niet. Dan is Steam toch gelijk al een top programma?

  Zelf heb ik ook helemaal geen problemen met Steam, gebruikt het nu al 4 jaar ongeveer. Geen problemen met offline shit of updates. Ook zorgt Steam er voor dat je games altijd up2date zijn, wat je bijvoorbeeld bij COD4 niet had, moest je er voor zorgen dat je zelf al die updates ging downloaden, waarvoor je ze eerst ook nog eens moest opzoeken. Ook hoef je niet meer je video drivers up te daten, dat kan nu ook automatisch via Steam. Verder staan je games allemaal op een plek en kan je op meerdere PC’s bij je games. Daarnaast heeft Steam ook vaak leuke aanbiedingen. Ook het managen en contact houden met vrienden in lekker simpel. Het enige nadeel aan Steam vind ik is dat het nogal veel ruimte op je harde schijf inneemt. Voor de rest ben ik een tevreden Steam gebruiker :).

 25.   
  GameAC's avatar

  cookymonster schreef, "zoek een crack waardoor je geen steam meer nodig hebd en installeer daarna xfire dan heb je al het goede van steam maar het slechte is weg 😉 "

  Probleem is alleen dat je Xfire installeert. Dé grootste troep die je op je PC kan gooien.

 26.   
  Neolite's avatar

  GameAC schreef, "

  ”cookymonster” schreef, "zoek een crack waardoor je geen steam meer nodig hebd en installeer daarna xfire dan heb je al het goede van steam maar het slechte is weg 😉 "

  Probleem is alleen dat je Xfire installeert. Dé grootste troep die je op je PC kan gooien. "

  Want?

 27.   
  Fox's avatar

  desxeon schreef, "Ze hebben helemaal gelijk, Steam: verpest andere bedrijven die ook willen cuncurreren in de game-wereld. (mijn mening, voordat ik helemaal wordt afgekraakt.)"

  steam concurreert niet met andere game bedrijven OMDAT het alleen de service aan bied en het niet zelf maakt. alleen xfire en ea store doen dat ook maar die zijn gewoon slecht. Dus voor dat je een mening geeft kijk even of ze kloppen =|

  ronneuh schreef, " Zeg dat maar tegen de vele cheaters in MW2.. "

  Die hebben een illegaal version die non-steam is eigenlijk is het een programma die mw2 na bootst met de files van mw2 folder. Daarom kunnen ze ook dingen aan passen zo als zombie mod. Maar aimbot en wallhack en zo dat zijn wel hacks die gepakt worden en die worden meestal ook wel gepakt

 28.   
  Garuda's avatar

  ff seriues alles wat je download is gewoon fucking duurden dan dat je hem koopt met doosje en al
  gta San andreas kost er nog steeds iets van 15 a 20 euro.
  in de winkel heb je hem voor 8 euro 😆

  ok vragen ze voor pc games gewoon dik 60 euro wtf..!!! heftig te duur.

  voor een digitale download

 29.   
  Slayer61's avatar

  Het klopt dat wanneer Steam offline gaat dat je de games niet meer kan spelen, maar de service van Steam is echt top!
  En de design ziet er echt super goed uit. Dus ik snap niet wat het probleem hier is. Ik gebruik Steam als meer dan 8 jaar en het is nog maar een aantal keren offline gegaan, maar anders dan dat, is het een top programma. En sinds je ook met iDeal kan betalen, koop ik meer spellen van Steam.

 30.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben dan geen pc gamer maar ik vind al dat digitale gedoe helemaal niks, Ik wil als ik een spel koop hem gewoon kunnen installeren en spelen en niet wanneer z’n service offline is of voor onderhoud dat die dan niet werkt.

  Heb je mensen die zitten te zeuren ja maar dan zit je met die schijfjes enzo komen krassen op als je gewoon normaal opgaat er mee komt dat er niet op, Ik had een ps2 ja 1 jaar omgebouwd na 4 jaar deed het zelfde schijfje het nog steeds perfect.

  Heb zelfs nog de 1ste sims versie liggen gekopieerd van vroeger doet het ook nog dus dat is dus helemaal geen probleem, En als je niet van schijfjes erna houd heb je ook nog een programma als

  Game Jackal™ Enterprise

  http://www.slysoft.com/nl/gamejackal-enterprise.html

 31.   
  DeAdSeYe's avatar

  Garuda schreef, "ff seriues alles wat je download is gewoon fucking duurden dan dat je hem koopt met doosje en al
  gta San andreas kost er nog steeds iets van 15 a 20 euro.
  in de winkel heb je hem voor 8 euro 😆
  ok vragen ze voor pc games gewoon dik 60 euro wtf..!!! heftig te duur.
  voor een digitale download"

  Daarom wacht ik fijn op heftige kortingen. Zo heb ik een aantal titels voor echt weinig geld. Dirt 2 voor €21 met nog 4 andere racegames van Codemaster (Dirt 1, Grid, Pure en Toca Race driver 3) codemaster racepack. Red Faction Geurilla had ik voor nog geen 5 euro. Left 4 dead 1+2 heb ik ook 10 euro per game uitgegeven. Dit zijn toch bedragen wat je in de winkel niet tegen komt. Soms is steam inderdaad duur, maar geduld is een schone zaak. En kijk ieder week voor kortingen. 😀

 32.   
  GameAC's avatar

  Garuda schreef, "ff seriues alles wat je download is gewoon fucking duurden dan dat je hem koopt met doosje en al
  gta San andreas kost er nog steeds iets van 15 a 20 euro.
  in de winkel heb je hem voor 8 euro 😆
  "

  Ik heb hem toch echt een week geleden voor 3.50 gekocht. Steam sales > alles. Steam > alle alternatieven.

 33.   
  meatball's avatar

  ik heb zo het gevoel dat de meesten hier nauwlijks met steam werken…
  ik vind het een top service. enjah, misschien zijn de games iets duurder, maar als je in de winkel koopt zijn ze even duur (en soms zelf nog duurder). online kun je de games goedkoper krijgen, maar dan moet je altijd nog op het schijfje wachten en dan nog installeren. hier download en installeerd hij het zelf en werkt het gelijk.

  Een zeer groot pluspunt van is ook als je bv windows opnieuw installeerd, moet je steam even op je oude locatie installeren en je hebt alle games gelijk weer tot je beschikking:D
  Ik heb bv nu 71 games geinstalleerd, moet er niet aan denken om een hele dag al die games te moeten installeren…
  en over het zogenaamde resource vreten? maar die van mij gebruikt idle (dus alleen in systeembalk) 20mb en hij als hij aan staat 50 mb.. en hij start altijd mooi op als je de pc opstart, en hij update de games automatisch, hoef je ook niet aan te denken.
  dus, dag retailers, ga maar console games verkopen;) (al zullen die ook niet lang meer in de winkel zijn, want alle 3 hebben een online shop op de console zover als ik weet.

 34.   
  UberProSure's avatar

  Ik haat dat als je je game hebt gekocht bij steam of bij windows live game ofzoiets (weet de naam even niet meer) dan kun je dus NIET samen spelen online 😕 dat is toch gewoon on-klantvriendelijk ?

 35.   
  Menyz0r's avatar

  omfg, epic fail @ iedereen die denkt dat steam slecht is, te duur, te onbeveiligd. Sterker nog, IMO is steam de redder van pc-markt, het heeft illegaal downloaden een stap terug gezet.

  UberProSure schreef, "Ik haat dat als je je game hebt gekocht bij steam of bij windows live game ofzoiets (weet de naam even niet meer) dan kun je dus NIET samen spelen online 😕 dat is toch gewoon on-klantvriendelijk ?"

  Wat nou je kan niet samen spelen ? , ooit van een friend-list gehoord ?

 36.   
  Leon 2.0's avatar

  Als je eenmaal gewend bent aan steam is het echt ongelofelijk handig. Geen overbodige programma’s om te kijken of je vrienden online zijn. Tijdens de (holiday/weekend/randomwhatever) sales zijn games vaak fucking goedkoop en er zijn allemaal indie games te krijgen die je anders nooit tegenkomt. 🙂

  Edit; En uiteraard steam cloud, als je ook op je laptop/andere computer wilt spelen, download je de benodigde game even en je hebt gelijk je savegame/keybinds zoals je gewend bent.

 37.   
  Fox's avatar

  En als je een probleem hebt kan je die stellen aan een crew die ook ECHT antwoordt geven. Dus niet zo als bij EA een bot die je helpt… (die trouwens 5 keer het zelfde vragen-.-)

  Ik wil als ik een spel koop hem gewoon kunnen installeren en spelen en niet wanneer z’n service offline is of voor onderhoud dat die dan niet werkt.

  Steam is echt NOOIT offline… en als er iets mis is met een spel ligt dat aan de mensen die het spel hebben gemaakt en wacht steam op een update van hun.

 38.   
  G_Dragon16's avatar

  Steam is waardeloos, het mag misschien goed werken maar ik ben er klaar mee , niet voor niks een jaar geleden Xbox gekocht en van Pc gaming afgestapt met al die domme beveiligingen!

  Voorbeeld: Ik heb ooit Mw2 geocht voor 60 euro ( VAN MIJN EIGEN GELD!) Nu na jaar wil ik spel verkopen want hij ligt al half jaar stof te happen en dan gaat steam even bepalen dat ik hem niet kan verkopen, Wat hebben hun erover te zeggen hun hebben die 60 euro niet neergelegt! Ik bepaal altijd nog zelf wat ik doe met game die ik voor 60 euro koop!!!!

  Door zulke dingen gaat Pc gaming echt dood!

 39.   
  DeAdSeYe's avatar

  Menyz0r schreef, "omfg, epic fail @ iedereen die denkt dat steam slecht is, te duur, te onbeveiligd. Sterker nog, IMO is steam de redder van pc-markt, het heeft illegaal downloaden een stap terug gezet.

  ”UberProSure” schreef, "Ik haat dat als je je game hebt gekocht bij steam of bij windows live game ofzoiets (weet de naam even niet meer) dan kun je dus NIET samen spelen online 😕 dat is toch gewoon on-klantvriendelijk ?"

  Wat nou je kan niet samen spelen ? , ooit van een friend-list gehoord ? "

  Hij bedoelt, als ik een game koop op steam, en jij op Games For Windows koopt dat live gebeuren. Dan kan jij nooit een potje met mij samen spelen. Blacklight Tango Down is hier een goed voorbeeld van, dit spel heeft maar 10.000 spelers. Maar dit zijn alleen steam spelers, je kunt dan niet met mensen spelen wat de game ergens anders heeft gekocht!

 40.   
  GameAC's avatar

  ”G_Dragon16″ schreef, "Steam is waardeloos, het mag misschien goed werken maar ik ben er klaar mee , niet voor niks een jaar geleden Xbox gekocht en van Pc gaming afgestapt met al die domme beveiligingen!
  Voorbeeld: Ik heb ooit Mw2 geocht voor 60 euro ( VAN MIJN EIGEN GELD!) Nu na jaar wil ik spel verkopen want hij ligt al half jaar stof te happen en dan gaat steam even bepalen dat ik hem niet kan verkopen, Wat hebben hun erover te zeggen hun hebben die 60 euro niet neergelegt! Ik bepaal altijd nog zelf wat ik doe met game die ik voor 60 euro koop!!!!
  Door zulke dingen gaat Pc gaming echt dood!"

  Die 50 euro per jaar voor Live is het inderdaad waard om games weer te kunnen verkopen. Games die over een jaar ofzo ook niks meer waard zijn 2de hands door codes die je moet invoeren om online te spelen (zie EA).

 41.   
  Justinsane's avatar

  Sinds mw2 heb ik problemen met steam. Daarvoor eigenlijk nooit en met andere games nog steeds niet.
  steam bij mw2 gooit je uit games en party’s die maar uit elkaar vallen bij meer dan 3 mensen.
  Waarschijnlijk ligt het probleem dan ook eerder bij mw2 dan bij steam zelf.

 42.   
  soulzx3's avatar

  voor de gene die denken dat steam goed anticheat heeft KIJK MW2 daar zitten fcking veel cheaters had je met punkbuster niet hoor

 43.   
  soulzx3's avatar

  Fox schreef, "En als je een probleem hebt kan je die stellen aan een crew die ook ECHT antwoordt geven. Dus niet zo als bij EA een bot die je helpt… (die trouwens 5 keer het zelfde vragen-.-)

  Ik wil als ik een spel koop hem gewoon kunnen installeren en spelen en niet wanneer z’n service offline is of voor onderhoud dat die dan niet werkt."

  Steam is echt NOOIT offline… en als er iets mis is met een spel ligt dat aan de mensen die het spel hebben gemaakt en wacht steam op een update van hun.

  weet je het zeker heb het al meerdere malen gehad met mw2 dat ze ff offline zijn voor updates ofzo

 44.   
  soulzx3's avatar

  Fox schreef, "

  ”soulzx3″ schreef, "ik ben dan meer een pc gamer.
  maar steam verpest ook egt alle spellen hoor valve is een zwaar slecht anticheat en als steam een update heeft of ff offline is kun je ineens het hele spel niet spelen.
  dit probleem ook bij call of duty black ops de grootste fout van modern warfare 2 was geen dedicated servers daar hebbe ze van geleerd en weer dedicated gemaakt.
  en de 1 na grootste fout is steam en die fout maken ze dus nu gewoon weer wel jammer dat ze dat zelf niet inzien want als je het aan alle call of duty spelers vraagt weet ik zeker dat minimaal 75% zegt dat steam kut is om spellen mee te spelen.
  kijk steam opzich is nie erg zoiets als xfire maar ga dan niet de spellen afhankelijk ervan maken dat is gewoon onzin"

  TEN eerste STEAM maakt DIE spelen niet. DAT doen die makers dus mw2 geen dedicated servers WAS niet hun schult. EN ten 2e de VAC is wel goed. Alleen de bans kom meestal een maand later omdat ze dan pas het bewijs kunnen leveren(of genoeg bewijs hebben verzamelt). En als laaste, DOOR steam is het illigaal spelen van spelen naar achter gegaan omdat alle spelen die via steam worden gespeeld niet illigaal online te spelen zijn.
  En zoizo waarom rage je zo? alleen omdat IW mw2 heeft verneukt? Of omdat je nu minder illigaal kan spelen?

  .."

  Ik heb steam all 5 jaar en heb het nog nooit mee gemaakt dat steam offline is. En die updates? wat dacht je van steam herstarten en dan doet alles het weer. (bij xboxlive en psnetwork is dat toch wel anders)
  P.S. als je toch illigaal spelen wil moet je bij een vriend van mij zijn. maarja dan als steam dat merkt krijg je een rechtzaak voor diefstal.
  P.S.S.
  [quote]..

  Dat heet steam offline mode. Als je je games hebt ge-installeert kan je die gewoon spelen maar je hebt dus geen toegang tot friends. Dat is vooral handig als je meerdere pc’s hebt :P.
  P.S.S.S. waarom werkt die 2e quote niet lolz?
  @Neolite Als je in SP zit kan je via taakbeheer steam ook afsluiten. dan kan je het spel wel spelen zonder dat steam aanstaat. [/quote]
  zeg ik dat dan? ik zeg gewoon dat mw2 verneukt is door geen dedicated en erna dat ze steam gebruiken heb nooit gezecht dat stream m heeft gemaakt.
  ik koop al mijn spellen origineel in de winkel dus dat illigale boeit me niet en k weet ook dat je nog steeds fcking veel illigale spelers hebt op steam ik ken er genoeg die nu al black-ops online spelen via een steam crack

 45.   
  soulzx3's avatar

  kijk de steam shop en service is goed maar ze maken games afhankelijk ervan dat is dom met punkbuster had je daar geen problemen mee en ja nu zijn er MEER hackers en niet minder steam is zelf ook een zwaar programma gebruikt bijna 10x zoveel geheugen als xfire steam is goed voor de store en de service meer ook niet de friend list is allemaal als je het kent het zelfde als xfire het is gewoon verpest door afhankelijkheid van steam

 46.   
  Fox's avatar

  soulzx3″]

  ”Fox schreef, "En als je een probleem hebt kan je die stellen aan een crew die ook ECHT antwoordt geven. Dus niet zo als bij EA een bot die je helpt… (die trouwens 5 keer het zelfde vragen-.-)
  [quote schreef, ".."

  Steam is echt NOOIT offline… en als er iets mis is met een spel ligt dat aan de mensen die het spel hebben gemaakt en wacht steam op een update van hun."

  weet je het zeker heb het al meerdere malen gehad met mw2 dat ze ff offline zijn voor updates ofzo[/quote]

  je bedoelt zeker om 4 uur ’s ochtend. Want anders is het gewoon een glitch bij jou.

 47.   
  killingdj0's avatar

  ”soulzx3″ schreef, "ik ben dan meer een pc gamer.
  maar steam verpest ook egt alle spellen hoor valve is een zwaar slecht anticheat en als steam een update heeft of ff offline is kun je ineens het hele spel niet spelen.
  dit probleem ook bij call of duty black ops de grootste fout van modern warfare 2 was geen dedicated servers daar hebbe ze van geleerd en weer dedicated gemaakt.
  en de 1 na grootste fout is steam en die fout maken ze dus nu gewoon weer wel jammer dat ze dat zelf niet inzien want als je het aan alle call of duty spelers vraagt weet ik zeker dat minimaal 75% zegt dat steam kut is om spellen mee te spelen.
  kijk steam opzich is nie erg zoiets als xfire maar ga dan niet de spellen afhankelijk ervan maken dat is gewoon onzin"

  ik aanbid al steam sinds valve het releasde en ik heb nog nooit in me leven meer dan 2 hackers gezien

  jij speelt zeker op shit servers

 48.   
  soulzx3's avatar

  ”killingdj0″ schreef, "[quote=”soulzx3″]ik ben dan meer een pc gamer.
  maar steam verpest ook egt alle spellen hoor valve is een zwaar slecht anticheat en als steam een update heeft of ff offline is kun je ineens het hele spel niet spelen.
  dit probleem ook bij call of duty black ops de grootste fout van modern warfare 2 was geen dedicated servers daar hebbe ze van geleerd en weer dedicated gemaakt.
  en de 1 na grootste fout is steam en die fout maken ze dus nu gewoon weer wel jammer dat ze dat zelf niet inzien want als je het aan alle call of duty spelers vraagt weet ik zeker dat minimaal 75% zegt dat steam kut is om spellen mee te spelen.
  kijk steam opzich is nie erg zoiets als xfire maar ga dan niet de spellen afhankelijk ervan maken dat is gewoon onzin"

  ik aanbid al steam sinds valve het releasde en ik heb nog nooit in me leven meer dan 2 hackers gezien
  jij speelt zeker op shit servers[/quote]

  retail mw2? pff daar kom je er in elke server wel tegen zon beetje

 49.   
  xHouse's avatar

  GameAC schreef, "

  ”G_Dragon16″ schreef, "Steam is waardeloos, het mag misschien goed werken maar ik ben er klaar mee , niet voor niks een jaar geleden Xbox gekocht en van Pc gaming afgestapt met al die domme beveiligingen!
  Voorbeeld: Ik heb ooit Mw2 geocht voor 60 euro ( VAN MIJN EIGEN GELD!) Nu na jaar wil ik spel verkopen want hij ligt al half jaar stof te happen en dan gaat steam even bepalen dat ik hem niet kan verkopen, Wat hebben hun erover te zeggen hun hebben die 60 euro niet neergelegt! Ik bepaal altijd nog zelf wat ik doe met game die ik voor 60 euro koop!!!!
  Door zulke dingen gaat Pc gaming echt dood!"

  Die 50 euro per jaar voor Live is het inderdaad waard om games weer te kunnen verkopen. Games die over een jaar ofzo ook niks meer waard zijn 2de hands door codes die je moet invoeren om online te spelen (zie EA). "

  In ruil voor de beste services in mijn ogen?
  Dan is € 50,00 zeker niet teveel.
  Tenzij je een klein kind bent en er over ligt te janken als het te duur is.