Gezocht: regisseur voor verfilming van Dune

De nieuwe versie van Dune zit momenteel zonder regisseur. Nadat eerst Peter Berg, die aanvankelijk de regie op zich zou nemen, het project achterliet om voor Universal aan Battleship te gaan werken, zou nu ook Pierre Morel er de brui aan geven. En de tijd dringt, want de eigenaren van Dune zullen het contract met Paramount niet verlengen als er volgend jaar nog niet begonnen is met de opnames. De rechten van de studio op de film verlopen komend voorjaar.

De eigenaren van de rechten op films lijken te leren van grote, veelbelovende projecten die in het verleden flopten door studio’s die er niet in slaagden de productie van de grond te krijgen. Na films als Lord of the Rings en The Dark Knight, die miljoenen opbrachten, worden de touwtjes aangetrokken. Eigenaren gaan op zoek naar nieuwe contracten met andere studio’s, stellen sancties in het vooruitzicht als een productie vertraging oploopt en weigeren verlenging van de rechten als een project niet van start gaat. Een ontwikkeling die Paramount dus wel eens parten kan gaan spelen.

Eerder leidde dit er al toe dat onder andere Ghost Rider 2 versneld in productie werd gebracht, simpelweg omdat het alternatief voor Sony was de rechten te verliezen. Of dit nu ook gaat gebeuren met Dune is nog niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat het de kwaliteit van een film allicht niet ten goede komt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren