EA: Medal of Honor niet goed genoeg

Electronic Arts heeft toegegeven dat Medal of Honor niet helemaal aan de gestelde eisen voldoet. Vicepresident Patrick Soderlund heeft dit laten weten in een interview. Namens EA zegt hij trots te zijn op het spel en op het team, maar laat ook weten dat het spel in de toekomst zeker beter zal moeten worden.

De kwaliteit moet omhoog van de game, aldus Soderlund. EA denkt hiermee meer waardering te krijgen voor de game. Aanleiding hiervan zijn de vele reviews die over de game verschenen zijn. Ze kraken de game dan wel niet af, maar laaiend enthousiast zijn ze ook niet. Door het spel te verbeteren denkt EA ook de competitie met bijvoorbeeld de gamereeks Call of Duty beter aan te kunnen.

“Medal of Honor is to some extent judged harsher than it should be. The game is better than today’s reviews are indicating. What I can say is the game didn’t meet our quality expectations. [..] I’m proud of what the game is and proud of what the team did. I just think the market is obviously telling us they think the game is X. We need to convince the market we can make something they appreciate more, particularly to be able to compete.”

Met de nieuwste Medal of Honor heeft de franchise al een grote transformering gehad. Ondanks het feit dat het spel dus tegen viel, mag het geen mislukking genoemd worden. EA noemt de verandering zelfs succesvol en ziet een goede toekomst tegemoet voor nieuwe titels.

Het is overigens niet ondenkbaar dat EA, net zoals Activision had gedaan bij Call of Duty, een ander team inzet om de volgende Medal of Honor game te ontwikkelen. Soderlund wilde hier niet op in gaan, maar melde wel dat er ‘wel degelijk’ aan iets gewerkt wordt. Of dit gebeurt door hetzelfde team die ook Medal of Honor heeft ontwikkeld, of door een ander team, is nu nog onduidelijk.

  1.   
    GameAC's avatar

    Dat krijg je als je SP en MP niet eens op elkaar afgestemd zijn. In de รฉรฉn kan je bijv. prone en in de ander niet. Dat is toch triest.

  2.   
    gebruiker50081's avatar

    Geef mij maar een Airborne 2 ๐Ÿ˜‰

  3.   
    ckerigon's avatar

    TwanStins schreef, "Geef mij maar een Airborne 2 ๐Ÿ˜‰ "

    Me 2, MoH Airborn was echt pro ๐Ÿ˜›

  4.   
    xHouse's avatar

    Toch wel leuk dat ze het durven toegeven dat het niet zoals gewenst is, in tegenstelling tot andere bedrijven.

    En waarom een game releasen als het niet aan de waarden voldoet? Uitstellen is deze dagen toch meer dan normaal.

  5.   
    MaTriX's avatar

    Ik vind leuk om te horen dat ze ermee doorgaan, kep genoten van Medal of Honor en van mij mag er meer komen.

  6.   
    MelissaS's avatar

    xHouse schreef, "Toch wel leuk dat ze het durven toegeven dat het niet zoals gewenst is, in tegenstelling tot andere bedrijven.
    En waarom een game releasen als het niet aan de waarden voldoet? Uitstellen is deze dagen toch meer dan normaal."

    EA heeft vorig kwartaal zo’n 134 miljoen dollar verloren. Logisch dat ze dan maar een game uitbrengen in plaats van het door te laten ontwikkelen tot het ‘helemaal perfect’ is. Daarbij is Medal of Honor hoogstwaarschijnlijk een soort test geweest. Ik doel dan op de transformering van de franchise.

  7.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    Stel je voor, Respawn gaat de nieuwe MOH ontwikkelen. Dat zou een slap in de face van Activision zijn.

  8.   
    Nitrix31's avatar

    Tja, moet je niet te veel van cod en bf gaan kopiรซren ๐Ÿ˜›

  9.   
    /DareDevil's avatar

    Lex31Killer schreef, "Tja, moet je niet te veel van cod en bf gaan kopiรซren ๐Ÿ˜› "

    Gast,
    A: Medal of Honor was er al een heel stuk voor COD
    B: De multiplayer is gemaakt door dezelfde developer als Battlefield namelijk DICE. Ik denk dat DICE een vette MP heeft gemaakt die teamplay stimuleert en niet wordt lastiggevallen door laffe perks en grenadelaunchers.
    Ik heb MW2 verkocht en Battlefield Bad Company 2 voor in de plaats gekocht. Echt geen spijt van gehad.
    Ik denk dat ik MOH ook ga halen. Aangezien de MP me echt aanspreekt want het is echt lekker DICE.
    EA zegt dit toch alleen maar puur omdat ze bij de critics lezen dat de SP tegenvalt.

  10.   
    GameAC's avatar

    /DareDevil schreef, "

    ”Lex31Killer” schreef, "Tja, moet je niet te veel van cod en bf gaan kopiรซren ๐Ÿ˜› "

    Gast,
    A: Medal of Honor was er al een heel stuk voor COD
    B: De multiplayer is gemaakt door dezelfde developer als Battlefield namelijk DICE. Ik denk dat DICE een vette MP heeft gemaakt die teamplay stimuleert en niet wordt lastiggevallen door laffe perks en grenadelaunchers.
    Ik heb MW2 verkocht en Battlefield Bad Company 2 voor in de plaats gekocht. Echt geen spijt van gehad.
    Ik denk dat ik MOH ook ga halen. Aangezien de MP me echt aanspreekt want het is echt lekker DICE.
    EA zegt dit toch alleen maar puur omdat ze bij de critics lezen dat de SP tegenvalt.
    "

    Gast, je eerste punt slaat nergens op. Deze MoH heeft vrij weinig te maken met de eerdere MoH’s. Alleen de naam is hetzelfde.

    En je tweede punt bevestigt alleen het punt van de ander. Dat het teveel op BF lijkt.

  11.   
    kasper1221's avatar

    duh..

  12.   
    desxeon's avatar

    Ik vind het het wel een geslaagde Game. ๐Ÿ™‚

  13.   
    Dude…'s avatar

    vind MoH echt een topgame.
    hij verdiende hoger dan een 6.5 ๐Ÿ˜ก

  14.   
    Debsterr's avatar

    Als ze de singleplayer wat minder lineair hadden gemaakt, en wat minder mensen in een mulitplayer level proppen is de game voor mij super. 7 Tegen 7 online lijkt me veel beter. Dieverhouding heb ik een aantal keer meegemaakt toen de server leeg liep, maakte de matches gellijk veel heftiger, meer spanning en minder vaak dood/gespawnkilled.

  15.   
    SN0WIE's avatar

    kitt.h.3″][quote=”TwanStins schreef, "Geef mij maar een Airborne 2 ๐Ÿ˜‰ "

    Me 2, MoH Airborn was echt pro :P[/quote]
    De singleplayer parachute jumps bleven ook gewoon leuk
    ๐Ÿ˜†

  16.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    MaTriX schreef, "Ik vind leuk om te horen dat ze ermee doorgaan, kep genoten van Medal of Honor en van mij mag er meer komen."

    Ja idd, ik vond het een heerlijke game, oke niet helemaal wat ik ervan verwachtte maar ik was echt enorm geraakt door het einde in de SP. Oke het is mss niet de GOTY van 2010 (want dat is Just Cause 2) maar het was wel een fantastische ervaring.

  17.   
    BerryZ's avatar

    Laat dit gezeur lekker achterwege. Moh was gewoon een lekkere game, maar werd te veel van verwacht.

  18.   
    Defensie's avatar

    ik denk dat ze meer zouden verkopen als ze het in een andere maand haden uitgebracht

  19.   
    M@tthijs's avatar

    Assassin`s Creed schreef, "ik denk dat ze meer zouden verkopen als ze het in een andere maand haden uitgebracht
    "

    Ik denk het niet. Juist heel slim van ze dat ze het net voor het ‘echte najaar’ hebben uitgebracht, want ze hadden nooit kunnen concurreren met Black Ops. ๐Ÿ™‚

  20.   
    soulzx3's avatar

    ik heb ook de beta gespeeld en bij een vriend de normale versie maar ik vind het spel wel minder ik blijf daarom ook nog steeds bij call of duty. black-ops lijkt me ook egt vet alleen jammer dat ze de gore minder hebben gemaakt

  21.   
    soulzx3's avatar

    M@tthijs schreef, "

    ”Assassin`s Creed” schreef, "ik denk dat ze meer zouden verkopen als ze het in een andere maand haden uitgebracht
    "

    Ik denk het niet. Juist heel slim van ze dat ze het net voor het ‘echte najaar’ hebben uitgebracht, want ze hadden nooit kunnen concurreren met Black Ops. ๐Ÿ™‚ "

    ze hadden het eigenlijk veel eerder moeten uitbrengen maanden voor black-ops dan zouden wel vรฉรฉl meer mensen het kopen

  22.   
    Willy92's avatar

    ben wel blij dat ze er mee doorgaan want ik vindt Medal of honor wel een goeie game is mijn mening het is niet perfect maar het speelt wel lekker vindt ik. komt misschien dat ik begonnen ben met medal honor ben begonnen.
    dus ben er wel blij mee dat ze veder gaan.

  23.   
    DutchFreeze's avatar

    Ik heb erg genoten van het spel, alleen ik heb het inmiddels ook wel weer gezien. Dus het is net als een klassiek concert.
    Je moet het een keer gedaan hebben in je leven, en het klinkt ook heel mooi, maar je wilt het nooit meer tegelijkertijd. (Althans dat was het voor mij dan :P)

    Weet je waar ik alleen wel bang voor ben, dat ze als MoH populairder word, BF3(of de opvolger ervan) expres minder bijzonder maken om MoH nog beter uit het plaatje te laten komen.

  24.   
    RoHoutje's avatar

    Vind het anders best een leuke game.

  25.   
    MaTriX's avatar

    gameshark schreef, "

    ”MaTriX” schreef, "Ik vind leuk om te horen dat ze ermee doorgaan, kep genoten van Medal of Honor en van mij mag er meer komen."

    Ja idd, ik vond het een heerlijke game, oke niet helemaal wat ik ervan verwachtte maar ik was echt enorm geraakt door het einde in de SP. Oke het is mss niet de GOTY van 2010 (want dat is Just Cause 2) maar het was wel een fantastische ervaring. "

    Idd precies zoals je het zegt het was een goede game alleen de SP had van mij wat langer gemogen want ik snakte echt naar meer zeker na het einde en ik denk dat als ze de SP minstens een uur of 8 gemaakt hadden dat het veel betere reacties had gehad, over de GOTY ben ik het eens dat Just Cause 2 een fantastische ervaring was maar gezien ik toch een Assassins Creed fan ben weet ik nu al dat die game voor mij de GOTY van 2010 gaat worden :D.

  26.   
    ikkiewikkie's avatar

    MoH was gewoon overhyped, daarom lagen de verwacjhtingen erg hoog en viel het tegen. Ik vond het zelf wel een vette game (SP, multiplayer speel ik niet). Het was nogal lineair, dat mag van mij minder de volgende keer. Goed van EA dat ze zeggen dat ze het een minder geslaagde game vonden. Misschien leren ze van gemaakte fouten en maken zi die de volgende keer niet meer. Als ze de fouten niet nog een keer maken, krijg je over een tijd een nieuwe MoH die wel echt goed is. Bij Assassin’s Creed hebben ze dat ook gedaan en ziet: ACII was een regelrechte hit.

  27.   
    killingdj0's avatar

    kitt.h.3″][quote=”TwanStins schreef, "Geef mij maar een Airborne 2 ๐Ÿ˜‰ "

    Me 2, MoH Airborn was echt pro :P[/quote]

    idddd

  28.   
    Free Roamer's avatar

    Is ie nu zo slecht?

  29.   
    Cirdan's avatar

    Ik heb hem gespeeld, en wat ik erg van baal is hoe de omgeving eruit ziet, maar ook die verhaallijn in de singleplayer, hoe gescript kun je het krijgen? En er zit ook nog een verschil in besturing tussen de single player en de multiplayer.

    Laat DICE in de toekomst zelf een hele game maken, like BFBC2.

  30.   
    GBA43's avatar

    ssamoel schreef, "

    ”kitt.h.3″ schreef, "[quote=”TwanStins”].."

    Me 2, MoH Airborn was echt pro :P"

    De singleplayer parachute jumps bleven ook gewoon leuk
    ๐Ÿ˜† [/quote]

    Ja voor de rest zuigt de game hard
    ๐Ÿ˜•

  31.   
    Moon-Hero's avatar

    ssamoel schreef, "

    ”kitt.h.3″ schreef, "[quote=”TwanStins”].."

    Me 2, MoH Airborn was echt pro :P"

    De singleplayer parachute jumps bleven ook gewoon leuk
    ๐Ÿ˜† [/quote]
    Niet als je net zoals mij, de hele tijd op een gebuggede-plaatsje landde… ๐Ÿ™„

  32.   
    yaxxo's avatar

    GameAC schreef, "Dat krijg je als je SP en MP niet eens op elkaar afgestemd zijn. In de รฉรฉn kan je bijv. prone en in de ander niet. Dat is toch triest. "

    SP is op UE gebaseerd, terwijl MP Frostbite 2 is, dus de verschillen waren te verwachten

  33.   
    cool ice's avatar

    heel eerlijk van ze ๐Ÿ™‚ . als ze nou met een lading patches komen, komt het misschien nog goed.

  34.   
    nanathan's avatar

    Hun eerst keer was niet slecht maar ook niet goed te noemen en daarom hebk hem ook niet zelf gekocht.
    Er is nog veel vooruitgang te boeken en in hun volgende spel zullen ze ook meer een eigen stijl creeren denk ik want nu was er veel afgeript van de andere games en weinig eigen inbreng.

  35.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    grappige sp,mp niet gespeeld ofzow