Eerste blik op het script van Men In Black III

Waarschuwing: onderstaand bericht kan spoilers bevatten!

Men In Black III is momenteel vol in productie en goed nieuws voor alle fans, want er is ook eindelijk wat meer bekend geworden over het script van de film. Verantwoordelijk voor het script is Etan Cohen (Tropic Thunder) en uiteraard zijn de grote sterren de agenten Jay (Will Smith) en Kay (Tommy Lee Jones), die samen het hele sterrenstelsel weer eens moeten redden.

De film begint met een actievolle gevangenisuitbraak van twee gevaarlijke aliens, bekend als “Boris the Biker” (Jemaine Clement) en zijn partner Devil Girl, die vervolgens naar de aarde reizen om Kay te doden en de aarde te vernietigen. Kay werkte namelijk al tijden aan een elektronisch schild, dat de aarde beschermt tegen buitenaardse dreigingen. De twist is echter dat Kay in 1969 vermoord is en dat een nieuwe Kay zijn plaats heeft overgenomen.

Aan de bevlogen Jay de taak om uit te vinden wat er allemaal aan de hand is met deze vreemde tijd-twist. De Kay die we allemaal kennen bestaat namelijk niet meer en zijn defensieve schild is nooit gebouwd. De aarde staat op het punt om weggevaagd te worden nu het onbeschermd is, maar een microseconde voordat de wereld ten einde komt, ontsnapt Jay door zichzelf terug in de tijd te laten reizen naar het New York van 1969. Daar ontmoet hij een jonge, energieke versie van Kay (Josh Brolin). Jay moet de jonge Kay zien te overtuigen dat hij (Jay) geen alien van een andere planeet is, maar juist Kay’s partner uit de toekomst, die hem het defensieve schild wil laten bouwen om de aarde alsnog te behoeden voor de ondergang. Ondertussen zijn Boris the Biker en Devil Girl ook druk aan het tijdreizen en moet Jay de jonge Kay in leven zien te houden. Boris en Devil Girl waren immers pas veertig jaar later gevangen gezet door Jay, dus nu moet hij voorkomen dat ze in het verleden alsnog Kay doden.

En lekker ingewikkeld plot, maar ook een verhaal dat prima lijkt te werken voor een typische Men In Black-film. De derde Men In Black wordt in de loop van 2012 in de bioscopen verwacht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren