Gamersnet.nl

Xbox LIVE wordt per maand meer dan één miljard uur gebruikt

Als iets goed draait, is de aanbieder vaak zeer vrijgevig wat betreft cijfers. Larry Hryb, bij velen bekend als Major Nelson, heeft een paar van deze cijfers met betrekking tot Xbox LIVE op zijn blog geplaatst.

Major Nelson liet weten dat er tot op heden meer dan 42 miljoen Xbox 360-consoles in meer dan 35 verschillende landen zijn verkocht. Xbox LIVE is met de aankomende update in november ook in alle 35 landen beschikbaar. De Xbox 360 wordt niet alleen gebruikt om te gamen. Dat is duidelijk aan de statistieken van vorig jaar, die aangeven dat er een stijging van 157% is geweest in tijd die mensen besteden aan het kijken van TV en films via de console.

Er werd ook bekendgemaakt dat elke Xbox LIVE gebruiker gemiddeld 30 uur per maand achter de online service zit. Aangezien er 25 miljoen Xbox LIVE-gebruikers zijn, is de uitkomst van deze rekensom dan ook dat er meer dan één miljard uur per maand gebruik gemaakt wordt van Xbox LIVE. In Amerika wordt er gemiddeld zelfs een uur per dag film of TV gekeken via Xbox LIVE en dat door maar liefst 42% van de Xbox LIVE-gebruikers.

De cijfers van Amerikanen liggen hoger dan die van de Europeanen omdat er daar meer services beschikbaar zijn. Exacte Europese cijfers heeft Major Nelson helaas niet bekendgemaakt.