Warner Brothers wil een vervolg op Inception

Het bericht doet momenteel de ronde dat Warner Brothers graag een vervolg op Inception wil maken. Dit levert echter een groot probleem op: Christopher Nolan heeft al eens aangegeven dat hij klaar is met de wereld van Inception. Warner zou het zonder de regisseur kunnen doen, maar daarmee zouden ze hun meest succesvolle samenwerking ooit op het spel kunnen zetten, aangezien Nolan naast Inception ook bijzonder lucratief was voor Warner Brothers met The Dark Knight.

Een vervolg op Inception lijkt eigenlijk net zo raar als James Cameron vragen om Titanic 2 te maken en Steven Spielberg te benaderen om een vervolg op E.T. uit te werken. Het lijkt logisch dat Nolan klaar is met Inception, maar de mensen van /Film waren alvast zo behulpzaam om een vijftal ideeën te geven voor een mogelijke sequel/prequel:

– De logische sequel: Het verhaal van Cobb gaat verder. De totem is niet gevallen en hij moet nog altijd strijden om uit de droomwereld te ontsnappen.

– De spin-off / prequel: Eames (Tom Hardy) is nu hoofdpersoon en we zien meer van zijn eerdere samenwerkingen met Cobb en we leren meer over het namaken van werelden.

– De twist: Het wordt onthuld dat Ariadne de eigenlijke meester is op het gebied van inception. De eerste film was dan ook een meesterlijk staaltje inception bij Cobb en we volgen nu Ariadne op een andere missie.

– De logische prequel: We volgen het begin van Cobb als hij, zoals Ariadne in de eerste film, steeds meer leert over droomwerelden. Langzamerhand wordt hij de beste op het gebied van inception.

– Het familiedrama: De totem valt en we weten dat Cobb het heeft gehaald. Wat rest is een familiedrama van 2,5 uur waarin Cobb moet werken aan het vertrouwen van zijn kinderen, die hem al jaren niet hebben gezien.

Wat denken jullie, is er nog ruimte voor een tweede Inception-film? Of moeten ze hier simpelweg nooit meer aankomen?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren