Colin Farrell in beeld voor hoofdrol in Total Recall remake

In 1990 bracht regisseur Paul Verhoeven tijdens het hoogtepunt van zijn carrière de sci-fi actiefilm Total Recall uit, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. In de film koopt Douglas Quaid (Schwarzenegger) een virtuele vakantie naar Mars bij het bedrijf Rekall. Dit bedrijf plant herinneringen in het geheugen van Quaid, maar de reis verloopt anders dan verwacht. Inderdaad, Inception heeft zijn inspiratie ook uit eerdere films gehaald.

Het goede nieuws is echter dat er een remake komt van Total Recall. Len Wiseman, regisseur van onder meer Underworld en Die Hard 4 (Live Free or Die Hard), is namelijk druk bezig met de voorbereidingen om Total Recall in een modern jasje te steken. Hij krijgt daarbij hulp van Fast and Furious-producer Neil Moritz en het script wordt geschreven door Kurt Wimmer, die ook het script van Equilibrium, Street Kings en Law Abiding Citizen verzorgde.

Wiseman is daarnaast druk op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler en het lijkt er sterk op dat Colin Farrell bovenaan het verlanglijstje staat. Andere kanshebbers zijn Tom Hardy (Inception) en Michael Fassbender (Inglourious Basterds, X-Men: First Class), al lijkt men dus bij voorkeur voor Colin Farrell te willen gaan om Arnold Schwarzenegger op te volgen.

Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar een moderne versie van Total Recall. Destijds werd de film al geprezen om visuele effecten geluid, dus daar moeten ze met een stevig budget genoeg moois van kunnen maken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren