Martin Freeman wordt Bilbo Baggins in The Hobbit

Het gerucht deed al even de ronde en inmiddels is het officieel: acteur Martin Freeman zal de rol van Bilbo Baggins spelen in The Hobbit van regisseur Peter Jackson. Freeman was eerder al te zien in films als Hot Fuzz en The Hitchhikers Guide to the Galaxy en nu mag hij dus de held van het Hobbit-verhaal gaan spelen.

Richard Armitage, die vooral bekend is dankzij diverse Britse tv-series, heeft de rol gekregen van Thorin Oakenshield, de leider van de Company of Dwarves die van plan is om de Lonely Mountain weer in bezit te krijgen. Aidan Turner (Being Human) en Rob Kazinsky (EastEnders) spelen de rollen van Kili en Fili, leden van de Company of Dwarves.

Voor de rest zijn het allemaal vooral wat minder bekende acteurs in de cast, die uiteraard een grote kans maken om hun carrière een enorme boost te geven, zoals eerder al gebeurde met Orlando Bloom, Viggo Mortensen, Elijah Wood en Sean Astin dankzij The Lord of the Rings. De kans is overigens nog wel aanwezig dat Ian McKellan en Andy Serkis weer gevraagd worden om de rollen van Gandalf en Gollum te spelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren