Gamersnet.nl

Meer dan de helft speelt Assassin’s Creed II niet uit

Slechts 40% van de gamers die Assassin’s Creed II gekocht hebben, speelt het spel ook daadwerkelijk uit. Deze cijfers zijn door Ubisoft bekendgemaakt. Opmerkelijk is dat er veel geklaagd is dat de game te kort is, terwijl dus een ruime meerderheid nooit het spel tot het einde heeft uitgespeeld.

De eerste Assassin’s Creed doet het net iets minder: de game is door zo’n 35% uitgespeeld. Het gaat hier echter enkel om gebruikers van Xbox Live, aangezien Ubisoft het achievementssysteem gebruikte om te zien hoeveel mensen de game uitgespeeld hebben. Mensen die de game wel uitgespeeld hebben maar geen Xbox Live hebben, worden dus niet meegeteld, dus het is wel een vrij ruwe schatting.

Het percentage dat Assassin’s Creed II uitgespeeld heeft lijkt laag, maar in vergelijking met Grand Theft Auto IV is het vrij hoog. GTA IV zou namelijk door minder dan 30% van alle kopers uitgespeeld zijn, maar toch is Ubisoft nog niet blij met de cijfers:

“We all think people finish games, but when you start asking around, you’ll find that a lot of people don’t get to the end. We want the player to experience the whole package, so that’s something we’re trying to push.”
Ubisoft hoopt met een singleplayer van 15 uur de cijfers omhoog te krijgen voor Assassin’s Creed: Brotherhood. Maar of ze nu boven of onder de 40% komen, gemiddeld ligt het percentage van mensen die een game uitspelen slechts tussen de 5% en 10%. En gezien de cijfers van de andere Assassin’s Creed-games moet het nieuwste deel zeker ook boven de 10% uit kunnen komen.