Take Two: Digitale distributie zal gamehoesjes niet doen verdwijnen

Digitale distributie mag dan een steeds groter aandeel binnen de inkomsten van uitgever Take Two innemen, maar dit betekent volgens het hoofd van het bedrijf Strauss Zelnick niet dat de tijd van fysieke gamehoesjes voorbij zijn. Zelnick vertelde in een interview dat de inkomsten die het bedrijf vergaart dankzij de digitale distributie, minder dan vijftien procent van het geheel inneemt.

Desalniettemin gaf hij wel toe dat binnen drie jaar digitale distributie maar liefst 40% van het bedrijf zouden kunnen innemen. Desondanks vertrouwt hij erop dat Take Two dankzij de bijdragen van hun games, er aan bij kan dragen dat die glanzende hoesjes in de winkels zullen blijven schitteren. Wat denk jij? Zullen we over een paar jaar alleen nog maar spellen downloaden, via een service als bijvoorbeeld OnLive?

  1.   
    squidgyboy's avatar

    nee ik wil liever de game gewoon in de winkel kopen. dan kan ik teminste zien dat ik de game bezit en het staat mooier in de kast 😀

  2.   
    RoHoutje's avatar

    Waarom wel?

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    gelukkig maar. nou mar hopen dat ze gelijk krijgen.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Gelukkig maar ik vind dat hele downloadbare gedoe maar niks van steam enzo ook.

    Bijv je heb alleen maar Online nog je games

    Je pc zou crashen je console is defect word die gemaakt en als die het weer doet moet je al je spellen downloaden + nog eens installeren kost heel veel tijd want het is aardig wat GB, Nu doe je gewoon disc in je pc of console installeren die hap en gelijk spelen.

    Is veel beter en sneller 😀

  5.   
    Free Roamer's avatar

    Hoesjes moeten blijven downloadbare games is veel te duur 1. Je moet de game downloaden sommigen hebben niet zo veel downloadvolume. 2.PS3 kapot alle games kapot 3.Je moet toch meestal ook een playstation card of andere naar de winkel halen voor de jongere gamers 4.Hoesjes zijn ook cool 😛 5.Zo zal je harde schijf direct vol staan en nog vele andere redenen 😉

  6.   
    matdriks's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Gelukkig maar ik vind dat hele downloadbare gedoe maar niks van steam enzo ook.
    Bijv je heb alleen maar Online nog je games
    Je pc zou crashen je console is defect word die gemaakt en als die het weer doet moet je al je spellen downloaden + nog eens installeren kost heel veel tijd want het is aardig wat GB, Nu doe je gewoon disc in je pc of console installeren die hap en gelijk spelen.
    Is veel beter en sneller :D"

    Ik heb zoveel games, en ben nu blij dat ik steam kan gebruiken.

    Voorbeeld:
    Ik heb mijn PC laatst geformatteerd.
    ik Downloadde steam, even op de account inloggen.
    En alle games die ik op me pc wou, even aanklikken.
    Geen gekloot met cd’s die je kwijt ben of gekrast en een andere cd er in doen. Je kan gewoon bij je PC weglopen.
    Altijd de goede patch.

    Je kan overal vandaan je games downloaden.
    Zo heb ik ook al me games van steam die op Mac playable zijn.
    Even van me account lopen downloaden op school.
    Zo ben ik ook een fan van Battle.net en EA manager.

    Je moet gewoon een verbinding hebben. 2mb is al ruim voldoende! ( en dat is al heel laag)

  7.   
    The_sith_lord's avatar

    idd, zowiezo een dvd van een spel hebben vind ik wel belangrijk. vooral omdat zoals hierboven genoemd, je problemen kan krijgen bij nieuwe comp/crashen etc.

  8.   
    DGonlag2's avatar

    Nooit, ik zal altijd de spellen in de winkel blijven kopen. Ik vind het hoesje en boekje ook heel belangrijk.
    Ik wil het spel ook gewoon fysiek hebben. Stel dat je console kapot gaat (of pc) en je moet een nieuw account maken ofzo, dan ben je al je spellen kwijt! Geef mij maar gewoon de zekerheid!

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    The_sith_lord schreef, "idd, zowiezo een dvd van een spel hebben vind ik wel belangrijk. vooral omdat zoals hierboven genoemd, je problemen kan krijgen bij nieuwe comp/crashen etc."

    Crashen enzo heb ik er nog nooit op gehad je moet het ook niet laten rond slingeren, Als je de dvd gewoon eruit haalt als je klaar ben en netjes in het hoesje doet en weer weg legt heb je daar geen last van.

  10.   
    jessin9731's avatar

    blijkbaar zijn de meningen verdeeld 😀

  11.   
    Rock-in's avatar

    Uiteindelijk heb je van sommige spellen toch liever een “hardware” editie in bezit. Digitaal raak je veel sneller kwijt en daarnaast zitten er vaak leuke extra’s bij de in de winkel verkochte spellen. 🙂

  12.   
    GBA43's avatar

    Rock-in schreef, "Uiteindelijk heb je van sommige spellen toch liever een “hardware” editie in bezit. Digitaal raak je veel sneller kwijt en daarnaast zitten er vaak leuke extra’s bij de in de winkel verkochte spellen. :)"

    Misschien een leuke poll?
    Liever hardware of Digitaal? 😉