CrewGrounds: Naar welke MMO kijk je het meeste uit?

In de wandelgangen van GamersNET wordt elke dag weer veel gebabbeld over games. Van gezellige gesprekjes tot hevige discussies en zo nu en dan gooien we zelfs met stoelen. Best interessant en leuk om over te lezen en de crew dus wat beter te leren kennen. Toch…? Voor de gene die hier ‘ja’ op hebben geantwoord hebben is het tijd om zich ook op het grondgebied van de GamersNET crew te wanen. Zet je helm op, hou je bril vast en neem voor de zekerheid ook een kotszakje mee, want hier is de mening van de GamersNET crew over de huidige poll.

Naar welke MMO kijk je het meeste uit?
In de crew is een heel duidelijk onderscheid te zien. Er zijn veel Guild Wars 2-fans, maar ook heel wat non MMO-spelers. De liefhebbers van Guild Wars 2 roemde vooral de nieuwe aanpak van deze MMO, terwijl de gene die geen zin meer in MMO’s hebben gewoon klaar met het genre zijn. We hebben trouwens wel in één World of Warcaft fanboy in ons midden, maar Joost Hofman had geen tijd om een berichtje achter te laten. Hij was vast te druk om voor zijn level 80 Orc Tank en nieuw armor te verdienen. Ook Peter Bouwman onze die-hard fan Star Wars-fan had natuurlijk zijn mening over Star Wars: The Old Republic willen spuien.

De liefde voor Guild Wars 2
Richard Leurs
Guild Wars 2
Ik heb heeeeeel veeeeeel zin in Guild Wars 2. Ik heb het eerste deel en de uitbreidingen daarvan ongelofelijk veel gespeeld en heb er nog steeds niet genoeg van. Op de Gamescom had ik zelfs de eer om bij ArenaNet een presentatie van ongeveer anderhalf uur over het tweede deel bij te mogen wonen. Vanaf dat moment was ik verkocht. Ik kwijl bij elk nieuwtje over de game, screenshots bekijk ik vele malen en de trailers draai ik ook grijs. Het klinkt misschien cliché, maar ik ben verliefd op Guild Wars 2. Ja ja ja, dat rijmt.

Tom Kauwenberg
Guild Wars 2
Toen Richard me meenam naar de Gamescom presentatie van ArenaNet over Guild Wars 2 was ik, net als hem overigens, verkocht. Het spel oogt perfect en durft dingen te doen die je nooit zou zien in een andere MMO. Geen saaie quests, weg met de tergend slechte combat en opzouten met die irritante NPC’s! Guild Wars 2 wordt mijn MMO.

Stefan Arendshorst
Guild Wars 2
Ik heb altijd veel MMO’s gespeeld op de PC. De beste Free to Play MMO was toch echt Silkroad Online voor een lange tijd, totdat de servers gewoon vol liepen met botters en goldspammers en het onmogelijk was om nog in te loggen. Anderhalf jaar geleden heb ik voor een zacht prijsje met een paar vrienden de Collectors Edition van Guild Wars gekocht. Sindsdien heb ik nog altijd plezier aan Guild Wars en speel ik het nog met vlagen. Ook ik zit dus te wachten op Guild Wars 2.

Berry Zwets
Guild Wars 2
Ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar ook ik kijk uit naar Guild Wars 2. Ik vind het wel opvallend dat de meeste bezoekers die naar een MMO uitkijken, Guild Wars 2 boven World of Warcraft verkiezen. Over het Harry Potter-idee (zie de reactie van Marjolein); wat zou dat focking geniaal zijn. Ik speel de Harry Potter-games normaal ook, maar een MMO? Dit zou een voor een Potter-fans als mij een hoop verslavingen opleveren. Maar goed, Guild Wars 2 wordt hoe dan ook bruut. Kijk alleen al naar de beelden die er nu beschikbaar zijn.

MMO’s? Laat me niet lachen.
Marjolein van Diejen
Ik heb helemaal geen zin in een MMO
MMO’s zijn leuk en aardig, maar momenteel niet echt iets waar ik zin in heb. De MMO’s die ik heb gespeeld, zoals Ragnarok Online, Cabal Online, Tibia en Aion, begonnen te snel te vervelen. En eerlijk gezegd heb je het ook wel snel gehad met al die standaard fantasieachtige MMO’s. Doe mij maar een Naruto MMO, of beter nog eentje die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Lekker door Zweinstein banjeren, eerstejaars Crucio-en, stinkbommen in het lokaal van Sneep achterlaten… Veel leuker dan de zoveelste Orks in elkaar meppen.

Wester Wagenaar
Ik heb helemaal geen zin in een MMO
Ik heb eigenlijk nog nooit iets met MMO’s gehad en zal dat ook in de nabije toekomst niet krijgen. Als groot liefhebber van de beste strategie-spel aller tijden, WarCraft III: Reign of Chaos, had je me misschien verwacht in de World of Warcraft-hoek. Echter, uit vrees verslaafd te raken, het feit dat online gamen me überhaupt niet aantrekt en het feit dat het hele questen/raiden/grinden/looten me niet veel zegt (eigenlijk spreekt het maandelijkse betalen mijn portemonnee gewoon niet zo aan) ben ik er nooit echt aan begonnen. Je kunt me dan toch beter wakker maken met een goede Japanse RPG, want de manier van het vertellen van een verhaal die je daarin tegenkomt vind ik persoonlijk veel prettiger. Ik wacht dan ook geduldig op Final Fantasy Versus XIII, die na vier jaar wachten toch binnenkort wel eens zal moeten verschijnen… Toch?

Marin Jurešić
Ik heb helemaal geen zin in een MMO
Wanneer was het de laatste keer voor mij dat ik een MMO speelde? Nooit! Het MMO-genre trok mij nooit aan. Ik heb er simpelweg gewoon niets mee, ik heb het zelfs nog nooit uitgeprobeerd. Ik geloof best dat mensen het leuk vinden, maar zo’n type game is mij niet gezien. Geef mij maar gewoon lekker een potje voetbal met FIFA 11, dan is deze gamer tevreden genoeg.

 1.   
  Boxer's avatar

  Wel leuk om jullie meningen te lezen, hopelijk word dit een wederkerend item. 😆

 2.   
  R1chardTM's avatar

  boxer schreef, "Wel leuk om jullie meningen te lezen, hopelijk word dit een wederkerend item. 😆 "

  Dat is wel de bedoeling. 8)

 3.   
  Phil's avatar

  Haha, inderdaad een leuke item.

 4.   
  Tom's avatar

  Het is in dit geval wel alles of niets binnen de crew. 😆

 5.   
  R1chardTM's avatar

  Tom schreef, "Het is in dit geval wel alles of niets binnen de crew. 😆 "

  Ach ja Joost is verloren in World of Warcraft en Peter onze Star Wars-boy was er dit keer ook niet van de partij.

 6.   
  Phil's avatar

  Ik zit persoonlijk ook niet te wachten op een nieuwe MMO.

 7.   
  klacko's avatar

  leukleuk me 2 guildwars 2 🙂 leuke opmerkingen idd

 8.   
  Lars2TheV's avatar

  Ik zag dat er al genoeg waren van “Geef niets om MMO” en ik er niets zinnigs over kan vertellen, liet ik deze maar schieten 😛

 9.   
  soulzx3's avatar

  voor mij WoW > GW2

  maar toch… TERA > All MMOs

 10.   
  desxeon's avatar

  Ik geef er gewoon niet om, ik snap ook niet wat er leuk aan is, maar das mijn mening. 😉

 11.   
  LouisvanGaal's avatar

  Hmm 3 tegen 3:P mwa Guild Wars 2 waarom niet:) leuk gedaan dit:D