De Wereld Draait Door besteedt aandacht aan Medal of Honor

In de aflevering van dinsdag 5 oktober besteedde het tv-programma De Wereld Draait Door aandacht aan Medal of Honor. Universitair docent David Nieborg en Internetjournalist Alexander Klöpping mochten namelijk komen uitleggen wat het spel precies is en waar de controverse die om de game heen hangt vandaan komt. Is dit nu nieuws GamersNET? Ja, en redelijk belangrijk ook. De media zoals tv, kranten en radio besteden namelijk nog maar weinig aandacht aan games. Nu programma’s als De Wereld Draait Door games echter ook in de gaten gaan houden komt hier hopelijk snel verandering in.

Het fragment waarin David Nieborg en Alexander Klöpping samen met Matthijs van Nieuwkerk en Prem Radhakishun over Medal of Honor praten is hieronder terug te zien.

  1.   
    GENERAL_DS's avatar

    jaah, die heb ik gisteren gezien 😀

  2.   
    Dude…'s avatar

    GENERAL_DS schreef, "jaah, die heb ik gisteren gezien :D"

    me too

  3.   
    firehopper211's avatar

    Gisteren ook een stukkie gezien. 😆 😛 😉

  4.   
    a88's avatar

    Ik ben een trouwe dwdd kijker 🙂

  5.   
    a88's avatar

    ”a88″ schreef, "Ik ben een trouwe dwdd kijker :)"

    Dit spel is voor egte mannen nou ik ben nog geen man hoor.

  6.   
    NoFearz's avatar

    “achterlijke politici” xD

  7.   
    MaTriX's avatar

    Kijk zelden TV 😛 maar tis leuk dat het op deze manier aandacht krijgt.

  8.   
    ricklen's avatar

    reclame voor een game die ik persoonlijk niet geweldig vind aangezien ik de beta van de PC heb gespeeld.

  9.   
    desxeon's avatar

    Ik vind het wel grappig dat ze het doen. 🙂

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Vindt tot er een kern van waarheid werdt vertelt, het moet nog realistischer. Het ziet echt uit maar de manier hoe het loopt is toch een ander verhaal. Je ziet nooit hoge emotie’s tussen de soldaten, je voelt nooit het verdriet en je ziet nooit de consequenties van wat je doet. Tevens zijn de slagvelden zo heftig, tot het een beetje te onrealistisch over komt. Dit geld ook voor de kills wat jij maakt, ik ken geen 1 soldaat die door het slagveld zit te rushen als een gek en gewoon 500 mensen neerschiet in 1 week. 😳

    Zo gaan mensen zich ook gedragen en wordt er een bepaalde knopje in iemand omgezet tot dit allemaal kan. Waarom denk je tot zoveel procent met psychishe problemen naar huis komen als ze in een oorlog zijn geweest.

    Verder is dit maar een spel, en mensen moeten dit als een spel zien. Dit is geen real-life en als je mensen in het leger wilt krijgen moet je nog realsitscher spellen maken, dan weetje teminste waaraan je begint.

  11.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Leuk, moet vaker gebeuren! Zolang het maar positieve gevolgen heeft, ik denk dat Geert Wilders dit spel ook gaat spelen.. Als Amerikaan..

  12.   
    delta62's avatar

    MaTriX schreef, "Kijk zelden TV 😛 maar tis leuk dat het op deze manier aandacht krijgt."

    me 2

  13.   
    brend5's avatar

    Het is wel waar wat ze zeggen, zodra een spel realistisch word mag het allemaal niet en moet het eruit.

  14.   
    FleXe's avatar

    Het punt is dat men bij zulke games twee elementen duidelijk aan bod moet laten komen: interactie en educatie. Verder mag er voor mijn part op elke dergelijke game een leeftijdsadvies van minimum 18 jaar komen. Jongere gamers kunnen de ernst of het ontstaan van deze oorlogen niet eens vatten, dus voor hen komt alleen maar het fun aspect naar boven tijdens het spelen van deze games (imo dan).

    Verder is het jammer dat deze game zoveel invloed krijgt van het Amerikaanse leger. Zo is censuur natuurlijk onvermijdelijk en is het des te logischer dat er een controverse rond heel het Taliban gedoe ontstaat. Alsof er geen families zijn die leden verloren hebben door de acties van die (vuile) Amerikanen?

    Deze games moeten inderdaad realistischer. Het is al vele films gelukt de kijker echt de pijn en de terreur van oorlog te laten voelen, dus voor games moet dit ook veel meer gebeuren. Bovendien moeten we niet hypocriet gaan doen. Moorden in games en moorden irl is een wereld van verschil en het is gewoon menselijk dat we in games graag dingen doen die in het echte leven bestraft worden. Net zoals het (jammer genoeg) ook menselijk is dat er oorlog gevoerd wordt.

    Ik vind; als er een duidelijke boodschap met de games mee wordt gegeven (realiteit/pijn/terreur) afgewisseld met de fun en ontspanning die een game nodig heeft, is er geen probleem. Oorlogsfilms worden toch ook vaak met dit doel gemaakt? Beiden zijn in se even onschuldig en het is al vaak bewezen dat ze zelden rechtstreeks geweld veroorzaken in het dagelijkse leven.

    ’t Is alleen wel nuttig dat men erop toeziet dat dergelijke games enkel het doelpubliek bereiken dat oud genoeg is om de essentie van dit alles te vatten. Daar pleit ik dan weer wel 100% voor.

    Wel jammer dat bovenstaande niet echt aan bod is gekomen tijdens het interview…

  15.   
    LouisvanGaal's avatar

    Heb ik ook gezien maybe wel beter!

  16.   
    RoHoutje's avatar

    Zo, dus oudjes weten ook wat over games.

  17.   
    ikkiewikkie's avatar

    goed dat ze ook eens voorstanders van ‘gewelddadige games’ aan het woord laten. het zijn doorgaans de tegenstanders die aan het woord zijn in de media. hopelijk komen er zo wat meer mensen tot inzicht dat ‘gewelddadige games’ niet per se slecht hoeven te zijn. zolang men zich aan het leeftijdsadvies houdt, is er weinig aan de hand.

  18.   
    nuclearnemo's avatar

    ikkiewikkie schreef, "goed dat ze ook eens voorstanders van ‘gewelddadige games’ aan het woord laten. het zijn doorgaans de tegenstanders die aan het woord zijn in de media. hopelijk komen er zo wat meer mensen tot inzicht dat ‘gewelddadige games’ niet per se slecht hoeven te zijn. zolang men zich aan het leeftijdsadvies houdt, is er weinig aan de hand."

    Ben ik het mee eens. Ik bedoel….in winkels is het makkelijk om te controleren of iemand aan de leeftijdsgrens voldoet…maar dan krijg je toch dat mensen deze games gaan downloaden. Maar ik denk ook dat bij sommige mensen een leeftijdsgrens niet genoeg is….die mogen zulk soort games nooit spelen….(mensen die geen goed beeld hebben van het verschil tussen realiteit en virtualiteit….)….Maar goed…was het bij de eerste films ook al niet dat het te geweldadige/te realistisch is?…..tegenwoordig is het alleen maar beter om realistische films te maken…en…als je games maakt die niet gemanipuleerd zijn door de amerikanen dan zullen veel mensen ook inzien dat bepaalde dingen die het amerikaanse leger doet ook niet altijd even goed is….

  19.   
    Houserz's avatar

    leuk

  20.   
    Thomazzz's avatar

    @ wil ik heulende soldaten?

    Nou eigenlijk jah! Ik wil het wel ”as real as it gets” en daar hoort dat ook bij. Ik vind het onzin dat het imago van een soldaat in sommige games en films als ”macho” wordt afgeschildert, wat natuurlijk onzin is! Ik zou nu wel eens een game willen wat en een shooter is en wat is echt diep in gaat op hoe de mannen en vrouwen (DAT MAG NU OOK WEL EENS IN EEN SHOOTER) een oorlog beleven. Want dat is echt iets wat is mis in games….. 👿

    Groetjes,

    Thomas 😆

  21.   
    -050- Critical's avatar

    Mooi Item eindelijk non-game media die fatsoenlijk over games praat 🙂

  22.   
    cool ice's avatar

    ”brend5″ schreef, "Het is wel waar wat ze zeggen, zodra een spel realistisch word mag het allemaal niet en moet het eruit. "

    klopt; slaat helemaal nergens op. een film zoals saw heb niemand moeite mee, maar als games iets te heftig worden zijn ze weer bang dat dat negatieve invloed heeft op (jonge) gamers. zo’n politieke gozer berlusconi ofzo, wil zelfs een verbod leggen op gewelddadige games. laat hem lekker oprotten! 👿 😡

  23.   
    xHouse's avatar

    “En maar lule lule lule”. – Alex Agnew.

    Die kerel kan echt niet stoppen met praten.
    Wel fijn dat men het eens op een leukere manier vertoond dan een negatieve manier.

  24.   
    GameAC's avatar

    Het was om te facepalmen zo triest. 2 mensen die deden alsof ze wat van games af wisten.

  25.   
    WesterW's avatar

    GameAC schreef, "Het was om te facepalmen zo triest. 2 mensen die deden alsof ze wat van games af wisten. "

    Alsjeblieft zeg, is dit nou nodig?

  26.   
    Codename_black's avatar

    FleXe schreef, "Verder is het jammer dat deze game zoveel invloed krijgt van het Amerikaanse leger. Zo is censuur natuurlijk onvermijdelijk en is het des te logischer dat er een controverse rond heel het Taliban gedoe ontstaat. Alsof er geen families zijn die leden verloren hebben door de acties van die (vuile) Amerikanen?
    "

    het spel is smaen met het Amerikaanse leger geproduceerd, Ze hebben een Top secret maar dan ook echt top secret Tier 1 Operators kunnen interviewen logisch dat je niks van de families die omgekomen zijn door NAVO bombarlementen, want de hele NAVO is ook schuldig inclusief wij, maar de fact is dat de Taliban erger is en daarom niks over hoord dan het neer schieten van hun.

  27.   
    GameAC's avatar

    Wesz schreef, "

    ”GameAC” schreef, "Het was om te facepalmen zo triest. 2 mensen die deden alsof ze wat van games af wisten. "

    Alsjeblieft zeg, is dit nou nodig?"

    Het was gewoon zo. En het is verschrikkelijk irritant om zo’n “discussie” te zien over games op TV. Neem dan tenminste mensen die wat te zeggen hebben.

  28.   
    Dy-88's avatar

    gewoon uberrealistische games uitbrengen met een 21+ label, vragen als je de game opstart je wel oudgenoeg bent, en met gameplay op youtube gewoon censureren (liefst niet) of een speciaal label erop zetten waardoor je onder 18 niet kan zien.
    punt geen gezeik meer, behalve als je online bent kleine kindjes van 8 hoor praten
    😆