Speel Dead Rising binnenkort ook op je iPhone

Dead Rising is al verkrijgbaar voor de Xbox 360 en de Wii, maar binnenkort ook voor de iPhone en iPod. De Amerikaanse website IGN heeft de game namelijk uit mogen proberen.

Uniek aan het nieuwe spel is dat je dankzij een speciale Dead Rising app via Facebook en Twitter bij vrienden om hulp kunt vragen, die daar vervolgens op kunnen reageren. Je kunt je vrienden via deze app ook handmatig weer tot leven wekken. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de dode speler geen punten kwijtraakt. Met een knipoog naar de mensen die geen Twitter en/of Facebook gebruiken zal het gelukkig ook nog steeds mogelijk zijn via de conventionele manier te respawnen.

Dead Rising draait om Frank West die zijn best doet om te overleven terwijl hordes zombies hem aanvallen in Willamette Mall. De gameplay van de iPhone-versie zal hetzelfde als zijn grote broer worden, je probeert dus de zombies van je af te houden met alles wat voor handen is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bowlingballen en speelgoedwapens. De controls zijn voor het gebruik op je iPhone/iPod wel versimpeld. Als we IGN mogen geloven hoeven we niet lang meer te wachten, de nieuwe versie van de game zal namelijk rond november of december al in de App Store van Apple verschijnen.

  1.   
    Fox's avatar

    lijkt me wel leuk

  2.   
    Chikin's avatar

    November/December dat is al snel kan niet wachten =) Maar is het al bekend hoeveel die App kost? Of is het gratis? 🙂

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Komt die ook op de Android uit? Of is daar helemaal niks over bekent? 🙄

  4.   
    delta62's avatar

    Nice, waarschijnlijk betaald. En dan moet je weer met creditcard en shit 8)

  5.   
    fdennis's avatar

    Dead Rising is al verkrijgbaar voor de Xbox 360 en de Wii, maar binnenkort ook voor de iPhone en iPod. De Amerikaanse website IGN heeft de game namelijk uit mogen proberen. Dead rising 2 is niet voor de wii maar voor de ps3.

  6.   
    Chikin's avatar

    fdennis schreef, "Dead Rising is al verkrijgbaar voor de Xbox 360 en de Wii, maar binnenkort ook voor de iPhone en iPod. De Amerikaanse website IGN heeft de game namelijk uit mogen proberen. Dead rising 2 is niet voor de wii maar voor de ps3. "

    Er staat Dead Rising geen Dead Rising 2.