Vakbonden brengen productie van The Hobbit in gevaar

Enkele maanden geleden was al te lezen dat regisseur Peter Jackson was begonnen met de casting voor The Hobbit. Het leek dus allemaal goed te gaan komen met de twee geplande Hobbit-films, maar vakbonden dreigen toch nog roet in het eten te gooien.

Een aantal grote vakbonden hebben acteurs opgeroepen om zich niet aan dit project te verbinden, omdat er onder andere geen garanties zouden zijn voor een minimumloon en de werkomstandigheden op de set. Volgens Jackson is deze oproep zwaar overdreven en zorgt hij er juist voor dat de komende jaren honderden mensen in Nieuw-Zeeland aan het werk kunnen, wat uiteraard een goede impuls is voor het land en de lokale economie. Volgens Jackson is het ook zonde als hij de hele productie naar een goedkope regio als Oost-Europa moet verhuizen.

De volledige verklaring van Peter Jackson is op deze site te lezen. The Hobbit moet een 2-delige film worden en als alles goed gaat kunnen we in 2012 en 2013 van deze prequels op The Lord of the Rings genieten. Mits de vakbonden oog hebben voor de lokale werkgelegenheid natuurlijk…


They took our jobs!
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren