GamersNET Poll: Zijn er te veel gamebeurzen achter elkaar?

Het is weer tijd voor een nieuwe poll, maar zoals altijd behandelen we eerst de uitkomst van de vorige poll. Dit keer vroegen we ons af welke motion controller jullie het liefst in huis willen hebben. Het grootste deel, namelijk 46%, van de stemmers gaf aan helemaal geen zin in een motion controller te hebben. Dit was natuurlijk te verwachten. De nieuwe motion controllers waren echter toch aardig in trek. Een mooie 27% van de stemmen ging namelijk uit naar de PlayStation Move en 22% koos voor Kinect. Een kleine 5% gaf aan helemaal tevreden te zijn met de Nintendo Wii. Hieronder is de volledige uitslag te vinden en staan ook drie reacties van onze gebruikers.

Soulzx3: Er zijn twee dingen: beweging en gamen. Apart zijn het leuke activiteiten, combineer ze en er is geen zak aan! Als ik wil bewegen ga ik buiten voetballen, als ik wil gamen wil ik lui met een controller in mijn hand gamen! Ik zoek het niet om als ik thuis kom van bijvoorbeeld school om nog eens lekker uitgebreid te staan zwaaien met een controller of te gaan dansen voor mijn TV. Nee, geef mij maar gewoon Halo en een controller!

Kilerden: Al zou ik er liever niet mee gamen, het lijkt me altijd nog vet om met Kinect door het menu te bladeren.

Toeter83: Geen één. Als ik zoiets al wilde hebben had ik een paar jaar geleden wel een Wii gekocht. Ik vind zoiets toch meer voor kleine kinderen of als je lazarus bent met vrienden.


Met de nieuwe poll vragen we ons af of jullie van mening zijn dat er te veel gamebeurzen achter elkaar zijn. We hebben de E3, Gamescom, PAX, Tokyo Game Show, First Look en nog veel meer. Al deze beurzen vinden in een korte periode plaats. Leuk of juist niet? Laat jouw mening weten door op de poll te stemmen en/of hieronder een bericht achter te laten. Misschien zie je jouw bericht bij de volgende uitslag wel terug.

 1.   
  Basketter14's avatar

  Soms vind ik al dat beursnieuws wat overdonderend, moeilijk bij te houden.
  Wat meer gamebeurzen in de omgeving zijn wel welkom πŸ™‚

 2.   
  DutchFreeze's avatar

  Eigenlijk een beetje te weinig opties πŸ˜› Terwijl het er al best veel zijn.

  Ik vind namelijk dat er nooit genoeg kan zijn aan gamebeurzen, maar ze kunnen wel beter verspreidt worden.
  Het is wel logisch dat nu “vlak” voor de najaarsgekte van sinterklaas en kerst en ΓΌber vette games meer beurzen zijn dan in de rest van het jaar. Maar dan nog zou ik het ook niet erg vinden om er een te hebben in januari en eehm zeg is wat? April ofzo? πŸ˜‰ Gewoon om meer op de hoogte te blijven van hoe het nou gaat met de developers. Veel beter dan dat twitter waar iedereen onverhoopt berichtjes op achterlaat en je je nog tien keer van achter het hoofd moet krabben of dat dat wel klopt.

 3.   
  Broodbeleg's avatar

  Het boeit me echt geen ene hol. =D

 4.   
  NoFearz's avatar

  Er kunnen wel teveel gamebeurzen zijn, maar op elke zijn er wel weer nieuwigheden bijgekomen.

 5.   
  MaTriX's avatar

  Zo lang een beurs nieuwe dingen laat zien is het niet erg maar helaas is in 9 van de 10 gevallen de informatie het zelfde zeker als een beurs te snel achter elkaar komt, het zou tevens leuk zijn als er een keer een beurs was in NL.

 6.   
  Babostainer's avatar

  Ik vind dat dat goed meevalt. Kijk, de E3 is puur voor de pers, en krijgen we een stortvloed aan onthullingen en nieuws. Niet veel later is het de gamescom, hier is niet veel nieuws MAAR je kan er de games spelen die je wilt, dus de games die je aantrokken op de E3 kan je daar misschien spelen, super combinatie dus. En dan heb je nog de TGS, waarbij de J-devs zich dan weer van hun beste kant tonen, en zeker dit jaar een gigantische hoeveelheid (veelbelovende) games zagen. Ik vind hoe het er nu uitziet eerlijk gezegd perfect.

 7.   
  Rock-in's avatar

  Het zijn er i.d.d. behoorlijk wat de laatste tijd. De gemiddelde nieuwssite staat ook bol van de kleuren en thema’s omtrent de beurzen. πŸ˜›
  Zolang beurzen nieuws brengen en footage bieden van games, vind ik het prima. Ik denk dat het een zeer goede manier is, om mensen op een slimme en heldere wijze warm te maken voor games. Er wordt niet meer gewacht op geluid van ontwikkelaars via nieuwssites, waarbij iedereen zit te hopen op bruikbaar nieuws. Het is mij de laatste jaren heel erg opgevallen dat ontwikkelaars steeds vaker voor beurzen kiezen en het steeds meer als een must zijn gaan zien, om hun product te promoten. Verder ervaar ik het als een stuk prettigere manier van nieuws voorziening. Beurzen zijn een soort van feestelijk en organisatoren proberen veel uit het evenement te halen en het geheel goed aan te kleden. Doordat er zoveel input van organisatoren is, brengen ontwikkelaars hun nieuws op een vriendelijkere manier en op een minder “agressieve” manier. Buiten beurzen komen nieuwsitems viavia naar buiten of worden via veel bombarie via exclusieve partners gebracht.

  Wat ik me wel afvraag, is hoe gamesite’s hiermee omspringen. Ik kan me heel erg goed voorstellen dat beurzen als hoogtepunten/piekpunten worden gezien. Zeker de laatste tijd gaat het van de ene beurs naar de andere en dat dan wereldwijd. Geeft het sites, gamers, critici en experts te kans om een mening te vormen en het schip in een bepaalde richting te sturen? Ik bedoel, als er iedere keer zo een stortvloed aan informatie en nieuws voorbij komt, kun je dan nog bezig zijn met games?

 8.   
  Kilerden's avatar

  woehoe I’m quoted πŸ˜€

 9.   
  joramovic's avatar

  Hoe meer beurzen, hoe meer nieuw, dus ik vind het helemaal niet erg.

 10.   
  KSnK's avatar

  Het is ‘verspreid’, niet ‘verspreidt’. Jullie moeten mij echt eens aannemen als grammarnazi! πŸ˜›

  Edit: Verander dan ook meteen ‘strotvloed’ in ‘stortvloed’ πŸ˜‰

 11.   
  Dude…'s avatar

  ze zouden meer verspreid over de wereld moeten zijn.
  ik kan ( als ik wat ouder ben ) natuurlijk wel naar keulen, maar het zou fijn zijn als er meerdere events dichtbij zijn.
  een ritje Los Angeles of Tokyo kan ik mij als 15 jarige niet veroorloven.

 12.   
  Hotshot's avatar

  Ik wil er één in utrecht of amsterdam

 13.   
  RoHoutje's avatar

  De meeste willen helemaal geen motion controller. πŸ˜‰

 14.   
  desxeon's avatar

  Het wordt nu al één groot zooitje door al die beurzen die achter elkaar aan blijven komen, anders is het ook geen verrassing voor me, dan als je een game voor release bekent gaat maken “dan blijft het leuk”, maar als je een game al bij een beurs bekent gaat maken dan wordt iedereen zo gespannen en willen ze weten wat er in komt ect. Dus doe mij maar een paar beursen per jaar dan tien achterelkaar. πŸ˜‰

 15.   
  Hitman047's avatar

  Strotvloed?! 😳

 16.   
  abc6465465464's avatar

  Ok

 17.   
  Broodbeleg's avatar

  KSnK schreef, "Jullie moeten mij echt eens aannemen als grammarnazi! :P"

  DO IT!!!!!!!

 18.   
  JonsoN's avatar

  Er zijn te weinig gamebeurzen!
  Maar het is ook wel weer begrijpelijk dat er niet meer zijn, niet elke ontwikkelaar heeft voor elke beurs nieuwtjes namelijk. πŸ™‚

 19.   
  Interstellar Whale's avatar

  3 gamebeurzen zijn toch wel genoeg een in LA (E3) een in Europa in een in Japan.

 20.   
  Tadao's avatar

  Ik vind het iets te dicht bij elkaar.. Dan hebben mensen dingen laten zien bij E3, en dan moeten ze wat bedenken voor gamescom, en daarna nog tokyo gameshow. mijn stem is: Maak de beurzen langer zodat iedereen wat meer tijd heeft, bijvoorbeeld een extra dag, en dan om de 4 maanden een beurs

 21.   
  soldierarjan's avatar

  Van mij mogen ze de game beurzen verspreiden over heel het jaar en komen hele jaar toffe titels uit tegenwoordig.
  En ze kunnen zo bij elke beurs dingen verklappen voor games die uitkomen tot volgende beurs er is.

 22.   
  nanathan's avatar

  Gamebeurzen zijn er genoeg maar te snel op elkaar en een grote gamebeurs in BelgiΓ« is wel eens welkom :d

 23.   
  )GN(-Erik's avatar

  Bij de laatste paar beurzen waren toch niet echt leuke nieuwe games (behalve harry potter) dus van mij part houden ze geen beurzen meer πŸ™„

 24.   
  cool ice's avatar

  zolang er veel games uitkomen; moeten er veel gamebeurzen zijn. πŸ™‚

 25.   
  Czone's avatar

  Het verbaasd me hoe veel mensen janken dat ze een gamebeurs in Nederland willen. FirstLook anyone?

 26.   
  soulzx3's avatar

  ach, je moet het eigenlijk van twee perspectieven zien, 1 : De gamer ; hij is enthousiast dat er weer meer informatie komt over zijn favoriete game en staat hier vol enthousiasme voor open.
  2 : De reporter/journalist/bedrijven ; moeten van plaats naar plaats reizen, wat voor een hoop chaos zorgt.
  Dus kortom.. Ja en Nee