Gamersnet.nl

Update: Firmware update 3.42 nu beschikbaar op PlayStation 3

Sony heeft net bekendgemaakt dat het nu mogelijk is om de nieuwste Firmware update 3.42 voor op de PlayStation 3 te downloaden. Normaal zou er een hele waslijst met kleine, of soms grote, dingen meegeleverd worden over wat de update allemaal inhoudt, maar daar is geen spraken van. Slechts deze omschrijving gaf John Koller, hoofd hardware marketing, mee:

A minor update to your PS3 system is now available via system software update v3.42 that includes additional security features.
Er gaan speculaties rond dat dit wellicht iets te maken zou hebben met het bericht enkele weken geleden over gehackte software van de PlayStation 3. Maar wees maar een brave burger en dank Sony voor het beschermen van je PlayStation 3 door het downloaden van de Firmware update.

Update:

Het lijkt er inderdaad op dat deze Firmware update bedoeld is om korte metten te maken met de hackers die een aantal weken geleden enkele dingen voor elkaar wisten te krijgen. Volgens een bericht van Exophase heeft de Firmware update 3.42 er namelijk voor gezorgd dat de PS Jailbreak, PS Groove, PSFreedom en andere soortgelijke programma’s, niet meer zullen werken.