2K reageert op kritiek over PlayStation 3 versie Mafia II

2K heeft op haar officieel forum een reactie gegeven op de kritiek van mensen die de demo van de PlayStation 3 versie van Mafia II gespeeld hebben. Spelers hadden namelijk vragen gesteld bij het feit dat de PS3 versie geen poelen met bloed vertoont en ook het gras niet zo gedetailleerd laat zien als de twee andere versies.

In het kort komt het er op neer dat 2K aangeeft dat er verschillende versies van Mafia II zijn gebouwd, om zo de game op elke console volledig recht te laten doen.

“When designing Mafia II, we optimized for each of the three different systems the game would run on to make sure the core experience was the best it could be. Because of this, there are some differences from one platform to the next.

In terms of the PS3 version, I wanted to clarify a couple points you have been asking about: There will not be highly detailed grass or large pools of blood, the cloth movement is less noticeable than, for example, the PC version, and the visual fidelity in the demo is generally representative of what you’ll see in the full game.

This is in contrast to a earlier comment which stated the grass free version was a earlier build of the game and its sure to anger fans., although 2k say there’s nothing to worry about as the experience will remain the same.

Our aim is to make a cohesive and immersive experience and optimize the game for each platform so that it could run its best. And while there are some differences between each version, I’m sure you’ll find that the core gameplay and the heart of Mafia II remains no matter whether you play on PS3, 360, or PC.”

Ondanks het feit dat er verschillende versies van de game dus zijn, moet je volgens 2K niet bang zijn, de ervaring blijft namelijk volgens de uitgever hetzelfde.

  1.   
    Fox's avatar

    haha ! XD gewoon LOL XD.. helemaal gaan letten op gras XD

  2.   
    MaTriX's avatar

    Ben ik blij dat ik toch maar voor de X360 ben gegaan die extra arcade missies vond ik niet zo heel belangrijk zeker niet na het zien van het verschil.

    Maar het was voor mij eigenlijk de controller die het hem nog steeds doet en die van de X360 vind ik persoonlijk fijner.

  3.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Mafia 2 hoort op de PC punt uit.

  4.   
    JonsoN's avatar

    Haha, ik snap er echt niks meer van hoor..
    Ik neem aan dat het spel met gedetaileerd gras zwaarder is dan zonder, in de Xbox versie zit het wel, op de PS3 niet, terwijl de PS3 iets krachtigere hardware tot zijn beschikking heeft, srsly.. wtf..

    Met gedetailleerd gras ziet het er echt stukken beter uit moet ik zeggen 🙂

  5.   
    mastertje's avatar

    Stiekem is de xbox gewoon beter :D.
    Nee grapje, er zit ongetwijfeld wel iets in de Ps3 wat er beter uitziet dan bij de Xbox 360 dus misschien heft dat elkaar op.

  6.   
    nurie's avatar

    PS3 heeft een ander systeem, het is niet goed in het creeeren van een scherpe grond zoals ze dat creeren bij de xbox, je moet dit via een klein omweggetje doen, dat konden de mensen van 2K dus niet.

  7.   
    limsma's avatar

    gelukkig game ik op de pc dus dat is weer een opgelost probleem

  8.   
    GameAC's avatar

    Ze hebben gewoon geen competente PS3 devs. Geef dat dan ook gewoon toe.

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    JonsoN schreef, "Haha, ik snap er echt niks meer van hoor..
    Ik neem aan dat het spel met gedetaileerd gras zwaarder is dan zonder, in de Xbox versie zit het wel, op de PS3 niet, terwijl de PS3 iets krachtigere hardware tot zijn beschikking heeft, srsly.. wtf..
    Met gedetailleerd gras ziet het er echt stukken beter uit moet ik zeggen :)"

    Dit kan verschillende oorzaken hebben, en het heeft niet altijd te maken welke beter is ja of nee. Game engine’s lopen ook overal anders op, daarbij komt het kijken tot die mensen mischien minder verstand van Ps3 hebben. Pc’s en Xbox 360 is gewoon makkelijker programeerbaar.

    Los even hier van, de CryEngine 3 op de xbox 360 ziet ook beter uit als op de ps3. Dit heeft wel met hardware te maken, want de xbox 360 zou meer geheugen in boort moeten hebben, maar de verschillen zijn nauwelijk, alleen wat scherp en alles laad iets sneller ingame. Als je echt voor graphics wilt gaan, zou ik dat op de pc doen. Geef je maar wat extra’s uit, maar uiteindelijk heb je er wel meer plezier ervan (spreek uit ervaring), console heeft eenmaal beperkingen.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    GameAC schreef, "Ze hebben gewoon geen competente PS3 devs. Geef dat dan ook gewoon toe. "

    Idd lijkt me ook dan voor de p3 is het iets moeilijker dat is altijd al voor sony consoles geweest, Steek er effe wat moeite in voor de ps3 iets meer en je heb het ook.

  11.   
    Houserz's avatar

    MaTriX schreef, "Ben ik blij dat ik toch maar voor de X360 ben gegaan die extra arcade missies vond ik niet zo heel belangrijk zeker niet na het zien van het verschil.
    Maar het was voor mij eigenlijk de controller die het hem nog steeds doet en die van de X360 vind ik persoonlijk fijner."

    360 controller is echt beter…

  12.   
    Hotshot's avatar

    Wat the fack boeit het gras nou weer, zo lang ik mensen de kop in kan slaan en/of schieten ben ik tevreden 8)

  13.   
    GamerOne's avatar

    hey ik heb het spel man echt vet spel natuurlijk de grapichs maar echt alles is perfect in de game