Gamersnet.nl

Grote problemen bij APB-ontwikkelaar Realtime Worlds

Het ziet er niet goed uit voor ontwikkelaar Realtime Worlds, de makers van het recente APB. Volgens de berichten is een volledig team van 60 mensen op straat gezet, nadat ze een maand geleden al op de hoogte waren gesteld van het naderende onheil. Dit team was vooral bezig met een nieuw project, MyWorld, dat een soort kruising tussen social networks en LittleBigPlanet moest worden.

Ook de tegenvallende resultaten van APB lijken bij te dragen aan de onrust binnen Realtime Worlds. Gisteren schijnen diverse stadleden een e-mail te hebben gehad, waarin staat dat er mogelijk nog drastisch gesneden moet worden in de pas gelanceerde MMO-game APB. De geruchten doen zelfs de ronde dat de ontwikkelaar op zoek is naar iemand die APB in zijn volledigheid zou willen kopen. Het bedrijf heeft al meer dan 100 miljoen dollar in deze game gestoken en door het uitblijven van succes lijkt dit Realtime Worlds nu toch de kop te gaan kosten.

Een bezoeker van VG247 lijkt dit nieuws te kunnen onderbouwen. Hij reageerde als volgt:

“As of 11:30 GMT Realtime Worlds have put a large proportion on their workforce on gardening leave ranging from 4-8 weeks. APB’s staff will be reduced to admin and a skeleton staff of devs and artists to keep it running and do general updates, but this looks like the end of RTW.”