Gamersnet.nl

Codemasters laat eerste beelden DiRT 3 zien

Op de Amerikaans sportzender ESPN heeft Codemasters de eerste trailer van DiRT 3 laten zien. Het lijkt er op dat dit derde deel uit de serie niet meer de naam Colin McRae zal dragen en dit is misschien ook wel een logische ontwikkeling. De bekende coureur is namelijk op 15 september 2007 overleden. In de trailer van DiRT 3 zien we een dikke racebolide door verschillende omgevingen scheuren. Zand, sneeuw en zelfs een parcours in een havengebied, het komt allemaal voorbij.

In de nieuwe editie van het gamemagazine EDGE heeft de uitgever en ontwikkelaar Codemasters ook formeel aangekondigd dat DiRT 3 er aan zit te komen. Matt Horsman, medewerker van het bedrijf, gaf in een interview met het magazine zelfs aan dat DiRT 3 de grootste rallygame ooit zal gaan worden. Het spel zal namelijk meer dan 100 parcours bevatten, waaronder races in Afrika, Monaco en Noorwegen. Ook enkele andere details over het spel werden in het magazine bekendgemaakt. Zo zal het racespel niet meer om één evenement draaien, zoals in Colin McRae: Dirt 2 wel het geval was, en krijgen we een careermodus waar we onder andere met oude klassiekers, grote trucks en zelfs buggy’s kunnen racen. Daarnaast bevat de game een party-modus en een nieuw combo-systeem.

Voor welke platformen DiRT 3 gaat verschijnen is nog niet bekengemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen Xbox 360-, PlayStation 3- en PC-gebruikers met de game aan de gang kunnen gaan. Een precieze datum weten we ook nog niet, maar Codemasters heeft wel aangegeven dat we het spel in 2011 kunnen verwachten. Hieronder is de trailer die op ESPN werd getoond te zien.