MGM nog altijd in financiële problemen; Bond 23 en The Hobbit ‘on hold’

MGM heeft een bankroet kunnen afwenden dankzij een zesde uitstel van betaling. De studio heeft nu tot 15 september de tijd om haar financiële situatie op orde te krijgen en voor alle filmfans betekent dit dat films als The Hobbit en de nieuwe James Bond voorlopig ‘on hold’ staan.

De redding van MGM moet komen van andere studio’s, die wellicht enkele grote projecten over willen nemen. Zo zou Spyglass Entertainment een aanbieding hebben gedaan om van MGM een production-only studio te maken, waarbij de dure marketing en distributie door een ander bedrijf worden verzorgd. Ook Lionsgate (Kick-Ass) zou een aanbieding voorbereiden. Time Warner, de eigenaar van Warner Bros., heeft zelfs al een laag aanbod op tafel gelegd: 1,5 miljard dollar voor MGM en haar bezittingen. De schuldeisers van MGM wachten echter nog op een beter aanbod, aangezien de schulden van MGM richting de 4 miljard dollar lopen.

Moeilijke tijden dus voor de eens zo stabiele studio. Voor fans van James Bond en The Hobbit is het in elk geval te hopen dat er spoedig een oplossing wordt gevonden, voordat acteurs afstand gaan doen van de onzekere projecten bij MGM.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren