Gamersnet.nl

Voormalige Age of Empires makers aan de slag met Spartan

Nadat Ensemble Studios, de makers van de Age of Empires-serie, uit elkaar was gevallen hebben we niet veel meer gehoord van de voormalige medewerkers van de beroemde strategiespellen. De werknemers hebben Robot Entertainment opgericht, waar we tot nu toe niks van hebben gehoord. Nu heeft Kotaku echter een nieuw project gevonden, namelijk Spartan.

De eerste hint kwam van Microsoft die aankondigde dat het bedrijf alpha testers nodig had voor een project genaamd “Project S”, wat werd beschreven als een revolutionaire stap voor PC strategiespellen. Meer onderzoek bleek het lanceerscherm van het spel op te leveren, waarop duidelijk het logo van Robot Entertainment en de titel Spartan is te zien. Naast dit project is er echter nog een game waar Robot Entertainment mee bezig is, want op diens website staan twee mysterieuze projecten, die door Microsoft Game Studios zullen worden uitgegeven.

Volgens Kotaku zal Spartan erg op Ensemble’s Age of Empires lijken, hoewel het lanceerscherm ook RPG-achtige queestes suggereert. Wanneer we meer horen laten we het jullie uiteraard weten.