Gore Verbinski: Bioshock wordt een dure, volwassen film

Vorig jaar liet Gore Verbinski, regisseur van onder meer de Pirates of the Caribbean films, weten dat hij aan de slag zou gaan met de verfilming van Bioshock. Universal Studio zette het project echter tijdelijk stil omdat men het geschatte prijskaartje van 160 miljoen dollar te hoog vond. Om de kosten te drukken werd besloten om het filmen van Los Angeles naar Londen te verplaatsen, wat ervoor zorgde dat Verbinski niet langer de regie in handen kon nemen wegens andere verplichtingen met onder meer de animatiefilm Rango.

Verbinski is echter nog steeds als producer aan de Bioshock-film verbonden en tijdens een recent interview vertelde hij wat meer over de status van de film:

“We’re working trying to make it. The problem with BioShock was: R-rated movie, underwater, horror. It’s a really expensive R-rated movie… So we’re trying to figure out a way working with [director] Juan Carlos [Fresnadillo] to get the budget down and still keep so it’s true to the core audience, you know? The thing is it has to be R, a hard R.”

Het enorme prijskaartje is in combinatie met de volwassen R-rating en het horrorgenre een risico, aangezien er dan een kleiner publiek beschikbaar is om de film winstgevend te maken. Gamers en liefhebbers kunnen het echter wel waarderen dat Verbinski zich strikt aan het volwassen thema van Bioshock houdt en er dus geen gezellige familiefilm van maakt. Wij hebben in elk geval wel zin in een extra reis naar de bijzondere wereld van Rapture.

Voor meer informatie over Bioshock en de Bioshock-games, kan je terecht op onze zustersite GamersNET.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren