Gamersnet.nl

DiRT 3 wellicht speelbaar in 3D; Grid en DiRT om de twee jaar

Ontwikkelaar en uitgever Codemasters heeft aan de fans van de Colin McRae: DiRT franchise beloofd dat het derde deel binnen de serie, DiRT 3, uitgevoerd zal worden met de ‘laatste technologie’. Dit kan dus inhouden dat DiRT 3 net zoals zoveel andere grote titels, ook in 3D te bewonderen zal zijn.

DiRT 3 werd vorige maand onthuld door Codemasters, maar er is vrijwel nog niets bekend over het derde deel, niet eens op welke platformen het zou verschijnen. De verwachting is echter dat het weer de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn, net zoals het laatste deel. Het enige wat tot dusverre bekend is over de titel, is dat er dynamische weer effecten geïmplementeerd worden in de game.

Codemasters onthulde daarnaast de marktstrategie die ze de komende jaren met hun racetitels gaan voeren. Formula One zal jaarlijks verschijnen en DiRT en Grid moeten elkaar om het jaar afwisselen, zodat de ontwikkelaar telkens twee jaar voor een titel heeft.

Een mogelijke 3D functie van DiRT 3 zou ook wellicht aangewakkerd kunnen zijn door het feit dat Polyphony Digital op de E3 onthulde dat Gran Turismo 5 volledig in 3D te spelen zal zijn.