Warren Spector: 275 mensen werken aan Epic Mickey

Ontwikkelgoeroe Warren Spector heeft laten weten dat ongeveer 275 mensen momenteel hard werken aan de exclusieve Wii-game Epic Mickey. Volgens Spector moet je wel zo grootschalig te werk gaan als je met een dergelijk ambitieus project bezig bent.

Dit grote aantal mensen bestaat uit 115 personen van ontwikkelstudio Junction Point van Spector zelf, terwijl de overige ontwikkelkracht gevormd wordt door externe hulp. Het grootste gedeelte van alle art assets, zoals cut-scenes en omgevingen, wordt verzorgd door teams over de hele wereld. Volgens Spector is een dergelijke omvang erg gebruikelijk als je kijkt naar kaskrakers als Call of Duty en Assassin’s Creed, al is het wel ongebruikelijk om met zoveel mensen te werken aan een Wii-exclusive.

Tijdens de E3 wist Epic Mickey ons in elk geval zeer aangenaam te verrassen. De game ligt in de herfst van dit jaar in de winkels.

  1.   
    nurie's avatar

    275 mensen voor een Wii titel, och wat een gemiste kans voor de krahtigere consoles

  2.   
    FRENZY 14's avatar

    hoop dat ze ook met zo’n groot team werken aan versies voor andere platforms

  3.   
    ChielB's avatar

    nurie schreef, "275 mensen voor een Wii titel, och wat een gemiste kans voor de krahtigere consoles"

    Voor dat grafische stijltje is niet meer kracht nodig en Spector gaf voorheen al aan de gameplay ideaal voor de Wii te vinden.

    Misschien dat ze nog aan Kinect en Move versies denken, maar dan zal eerst de Wii-versie allicht goed moeten verkopen.

  4.   
    MaTriX's avatar

    Zou leuk zijn als dit nog voor Kinect of de move komt maar kracht van de console heeft met een game als dit zeker niks te maken.