Wii 2 niet nodig ”op dit moment” volgens Iwata

Volgens het hoofd van Nintendo, Satoru Iwata, hoeft het bedrijf nog niet te werken aan een opvolger van de Wii. In een interview vertelde Iwata dat Nintendo een opvolger van de Wii pas uit zou brengen op het moment dat ze geen ideeën meer hebben voor de huidige hardware, alhoewel hij toegaf dat een opvolger al in ontwikkeling is.

  “Whenever we launch any new hardware, we start working on the development of the next hardware, and the Wii is no exception.

  When we run out of ideas with the current hardware and cannot give users any more meaningful surprises with the technology we have, that’s when we will launch the new hardware. But do we need to launch a successor to Wii right now? I don’t think so.”

Vorige week vertelde Iwata al tegen een Japanse krant dat de Wii 2 waarschijnlijk 3D zal ondersteunen.

 1.   
  Verbeemen's avatar

  best wel goed, ben niet van plan om elke 3 jaar een nieuwe console te kopen

 2.   
  Fox's avatar

  Verbeemen schreef, "best wel goed, ben niet van plan om elke 3 jaar een nieuwe console te kopen
  "

  dan ga je wel achter lopen

 3.   
  M@tthijs's avatar

  Verbeemen schreef, "best wel goed, ben niet van plan om elke 3 jaar een nieuwe console te kopen
  "

  Wanneer je echter een console bouwt die specifiek draait om nieuwe technologie, motion capturing in dit geval, is het echter denk ik bijna niet te vermijden. Immers, als je ziet hoe snel de technologie vandaag de dag zich ontwikkelt en wat voor enorme sprongen er genomen worden, is het best lastig om dan voor laten we zeggen een vijf jaar lange levensduur te hebben. Ik denk dat we volgend jaar tijdens de E3 of een andere groot media-event, de nieuwe Wii gepresenteerd zullen zien.

  Het onderscheid wat de Wii heeft gemaakt t.o.v. de Playstation en de Xbox 360 is natuurlijk tenietgedaan dankzij Kinect en Move. Deze twee apparaten zullen natuurlijk nog wel de consument moeten overtuigen, maar ik denk dat Nintendo totaal niet blij is in ieder geval met de concurrentie die er aan zit te komen en zodoende zo snel mogelijk weer onderscheid wil maken door een opvolger van de Wii. 🙂

 4.   
  killingdj0's avatar

  man wat zeg jij met je 3 jaar de laatste console is al lang uitgekomen de rest waren toevoegingen

 5.   
  soldierarjan's avatar

  binnen 2 jaar zal die wel worden aangekondigd en niet xbox ook tussen 2 en 3 jaar denk ik

 6.   
  Verbeemen's avatar

  ”killingdj0″ schreef, "man wat zeg jij met je 3 jaar de laatste console is al lang uitgekomen de rest waren toevoegingen"

  ksnap uw zien niet, maarja

  kweet niet hoor, het hoofddoel van Sony Microsoft en Nintendo
  = WINST maken
  en niet elk jaar nieuwe consoles uitbrengen
  kijk Sony, het eerste anderhalf jaar hebben die hun PS3, per verkochte console €50 verlies gemaakt.
  Als consument moet je GEK zijn om ELK jaar een nieuwe console te kopen, Wat doe je met de oude? op de zolder zetten? weggooien (waar komen ze dan terecht?) ??

  De beste strategie, verkoopstrategie is een console maken die 4-5 jaar mee kan, de consument, de bevolking, wij heeft dan meestal de console gekocht en wilt dan pas een andere (btw ik denk dat hier veel mensen -18 zijn)
  als je een console koopt krijg je of vraag je meestal aan uw ouders, voor 1keer is dat goed 12 maanden later opnieuw een console vragen die grafisch een beetje beter is met mss een andere processor? amper vernieuwing???? dat zal volgens mij niet nemen, zeker als er weer 12 maanden voorbij zijn
  + wat kan je vernieuwen op 1 jaar? kunt amper een goed spel maken (de meeste games zoals COD NFS GTA zijn meer jaren plannen)

  + BCG-matrix ff toepassen, voor nintendo -> Cashcow = Wii , ds met de winst moet je investeren in je stars (stars -> 3DS) zodat die cashcows worden, en zeker investeren in Questions die dan weer stars kunnen worden (quistion kan Wii2 zijn) en dit is niet in 2 dagen gebeurt

  🙂

 7.   
  Magana's avatar

  Als er een nieuwe Wii zit aan te komen is dat helemaal niet zo erg, zolang je je voor de Wii(1) gekochte games maar ook op deze Wii2 kunt spelen

 8.   
  JonsoN's avatar

  Don’t count on that.