Harmonix onthult details Rock Band 3

Toetsenisten opgelet! Altijd al de piano willen spelen bij Queens Bohemian Rhapsody? Harmonix heeft vandaag laten weten dat het mogelijk is met de aankomende Rock Band-game. De game zal namelijk een klein MIDI-keyboard met 25 toetsen ondersteunen en zal met een volledig bereik van twee octaven een ongelooflijk realistisch gevoel geven.

Mocht je die vijf knoppen op de gitaar zat zijn, dan kun je met Rock Band 3 ook veel plezier beleven. De nieuwe gitaren zijn namelijk gebaseerd op de Fender Stratocaster en de Fender Mustang Pro en zullen vijf snaren bevatten die de speler kan aanslaan. Deze zullen voornamelijk benut worden in de zogeheten Pro Mode en zijn niet alleen erg uitdagend, maar ook bedoeld om echt een instrument te leren spelen.

De drummers hebben drie nieuwe cimbalen waar ze hun muzikale geweld op kunnen uitoefenen en het is voor de zangers weer mogelijk om met meerdere zangers samen te zingen, zoals de harmonieën ook je oren tegemoetkomen bij The Beatles: Rock Band en Rock Band: Green Day. Er zal een game mode zijn, waarnaar je streeft om natuurlijk beroemd te worden en het is nu ook mogelijk om tijdens het spelen in en uit de stappen. Dit is misschien maar goed ook, want je kunt nu met zeven personen spelen. Het klinkt allemaal heel vernieuwend en we zullen zeker nog meer nieuwtjes gaan krijgen de komende tijd.

  1.   
    Mitchelo3's avatar

    kijk dat klinkt nog eens goed 🙂

  2.   
    limsma's avatar

    doe mij maar GH 6

  3.   
    WesterW's avatar

    Dat van die gitaren is goed nieuw! Daardoor wordt het spel ook voor de echte gitaristen onder ons leuker om te spelen 🙂

    Bovendien zijn de gitaren die worden gebruikt nog eens bloedmooi ook.

  4.   
    NiSh's avatar

    Wow dit is wel heel erg veel verandering na Rock Band 2 😀

  5.   
    DaxPg's avatar

    De vraag is natuurlijk of liefhebbers van dit genre wel zin hebben in zoveel professionaliteit in hun game. Veelal zijn het toch games die je met veel mensen beetje voor de gein speelt na een avond stappen.

  6.   
    GameAC's avatar

    limsma schreef, "doe mij maar GH 6"

    Veel plezier met de mindere game.