Gamersnet.nl

Analist: Red Dead Redemption verkoopt vier miljoen exemplaren eerste jaar

Morgen zal de sandbox western Red Dead Redemption in de Verenigde Staten in de winkels te koop zijn en vrijdag zullen wij Europeanen ook aan de beurt komen. Volgens analist Doug Creutz zal Red Dead Redemption dit jaar rond de vier miljoen exemplaren gaan verkopen.

Er bestaat een relatief grote kans dat uitgever Take Two zal besluiten om vanwege het denderende succes, de serie gelijk zal stellen aan titels als bijvoorbeeld GTA. Volgens Doug Creutz zal echter vanwege het zeer lange ontwikkelingsproces dit volgende deel in de serie dan pas op de volgende generatie consoles te spelen zijn.

Creutz zei ook nog dat vanwege het feit dat het de laatste tijd zo stil is om de games Max Payne 3 en L.A. Noire, de kans groot is dat deze titels fiscaal 2010 niet meer gaan trekken. Momenteel staat L.A. Noire nog gepland voor dit najaar en Max Payne 3 voor het vierde kwartaal van 2010. Het is nog mogelijk dat we op de E3 precieze releasedata gaan horen van deze games, maar Creutz acht deze kans zelf niet groot.