Gamersnet.nl

Infinity Ward zeker nog bezig met nieuwe Call of Duty

Samen met de financiële gegevens die Activision en Blizzard hebben uitgebracht van het vorige kwartaal, werd ook een flink aantal dingen over Modern Warfare 2 en de Call of Duty serie bekend.

Allereerst dan misschien wel het belangrijkste nieuws: Infinity Ward is zeker bezig met een nieuw deel binnen de Call of Duty-serie. Veel meer wilde Activision echter niet bekend maken, ook niet of dit deel dan volgend jaar zou moeten verschijnen, of dat de beurt valt aan de studio Sledgehammer, die ook met een Call of Duty bezig is.

Meer informatie zou in ieder geval door de loop van het jaar binnen moeten druppelen, wellicht ook op de E3. Daarnaast werd een aantal indrukwekkende cijfers bekendgemaakt.

Zo zijn er in de gehele Call of Duty-serie maar liefst zeventien miljoen mappacks verkocht en is er alleen al op Xbox LIVE 1,75 miljard uur online besteed door gamers. En nu we toch over mappacks bezig zijn, later dit jaar zal er nog DLC voor Modern Warfare 2 verschijnen en ook Call of Duty: Black Ops zal er aan moeten geloven.

Sterker nog, ondanks het feit dat Black Ops in november uit zal komen, werd er gezegd dat ook de DLC dit jaar nog zou moeten verschijnen. Details hierover zullen in ieder geval ook in de loop van het jaar bekendgemaakt worden. Vast staat in ieder geval dat Activision trots kan zijn op het feit dat ze zoveel geld uit de portefeuilles van gamers hebben weten te halen. Of wij daar ook zo blij over moeten zijn, is natuurlijk punt twee.