Spelers Warhammer Online gedupeerd door teveel incasso’s

Een recente bug in Warhammer Online heeft het afgelopen weekend voor flink wat commotie gezorgd. Het systeem dat de maandelijkse kosten afschrijft bij leden heeft in sommige gevallen diverse keren het bedrag geïncasseerd. In sommige gevallen werden bedragen van 200 tot 500 dollar van de rekening van iemand afgeschreven, terwijl er ook een speler is die beweert dat zijn lidmaatschap voor zes maanden ook diverse keren is afgeschreven. Totale kosten: ruim duizend dollar.

Warhammer Online: Age of Reckoning logo

Bij ons kan een foutieve incasso vrij eenvoudig nog worden teruggedraaid, maar in de Verenigde Staten gaat dit een stuk lastiger en kan het flinke gevolgen hebben. Mensen die door een te grote afschrijving onder hun kredietgrens komen krijgen een boete en kunnen zelfs hun kredietwaardigheid zien dalen, waardoor ze problemen krijgen met andere betaalmiddelen.

De afdeling van Electronic Arts die ondersteuning biedt voor dergelijke transacties draait nog altijd overuren. Inmiddels lijken de meeste spelers het bedrag weer terug te hebben ontvangen, al klagen sommige mensen op het Warhammer Online-forum nog dat ze toch wel een financiële compensatie hadden verwacht. Gedupeerden zullen allicht het gebruik van prepaidkaarten overwegen.

 1.   
  ChielB's avatar

  Met dank aan The Jedi Master voor het melden van dit nieuws. 🙂

 2.   
  soulzx3's avatar

  ChielB schreef, "Met dank aan The Jedi Master voor het melden van dit nieuws. 🙂 "

  weer eens wat anders 😛

 3.   
  MaTriX's avatar

  *al klagen sommige mensen op het Warhammer Online-forum nog dat ze toch wel een financiële compensatie hadden verwacht*

  Tja die amerikanen verwachten dat, als NL zou ik zeggen geef ze een pre pay kaartje maar denk niet dat die amerikanen daar tevreden over zullen zijn.

 4.   
  nurie's avatar

  ChielB schreef, "Met dank aan The Jedi Master voor het melden van dit nieuws. 🙂 "

  stond idd al een dag op tweakers ;P

 5.   
  Alias's avatar

  Ik zie het probleem er echt niet van in dat dit nieuws nu ook op deze site te vinden is. Als je overal moet gaan klagen dat het nieuws al op een andere site te vinden was ben je naar mijn idee lang bezig. In plaats van te letten op dat soort dingen had je ook een post kunnen maken die betrekking had tot de inhoud van het nieuwsbericht.

 6.   
  pietersen9's avatar

  lekker dan voor die gasten ook mooie promotie voor het spel!

 7.   
  TotalPicnic's avatar

  ”pietersen9″ schreef, "lekker dan voor die gasten ook mooie promotie voor het spel!"

  idd.
  maar, je plaatje is echt gewoon smerig