Regisseur Nolan vertelt meer over het plot van Inception

Er was nog maar vaag iets bekend over Inception, de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan met een hoofdrol voor Leonardo DiCaprio. De mensen van LA Times hebben echter wat meer delen van het achtergrondverhaal boven tafel weten te krijgen.

Zo is duidelijk geworden dat DiCaprio de rol speelt van Dom Cobb, een soort wetenschapper annex crimineel die zich bezich houdt met bedrijfsspionage. Hij is simpel gezegd een dromendief, doordat hij rije zakenlui aan een machine koppelt waarmee het mogelijk is om je in hun geest en gedachten te verplaatsen. Cobb gebruikt deze technologie om de geheimen en strategieën van de zakenlui te achterhalen en deze informatie aan de hoogste bieder te verkopen.

De geest van iemand is echter een vluchtige plek, waar van alles ineens kan veranderen en mensen veel sterker kunnen zijn dan in werkelijkheid. Iemand kan ook in gedachten iets dromen, waardoor het binnendringen van een menselijke geest niet zonder gevaar is en daar komen Cobb en zijn teamleden al snel achter.

Nolan gaf aan dat Inception een bijzondere film wordt met een combinatie van realiteit en droomwereld:

    “I never particularly found a limit to that; that is to say, that while in that state your brain can fill in all that reality. I tried to work that idea of manipulation and management of a conscious dream being a skill that these people have. Really the script is based on those common, very basic experiences and concepts, and where can those take you? And the only outlandish idea that the film presents, really, is the existence of a technology that allows you to enter and share the same dream as someone else.”

Inception wordt op 12 augustus in de Nederlandse bioscopen verwacht, dus over enkele maanden kunnen we het resultaat bewonderen…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren