Console-versies Star Trek Online geschrapt

Cryptic Studios, de ontwikkelaar van Star Trek Online, heeft naar buiten gebracht dat de geplande console-versies van de game van tafel zijn geschoven. Na het schrappen van de console-varianten voor hun andere titel Champions Online, blijkt het toch erg moeilijk te zijn om de consoles te introduceren in het MMORPG-genre. Toch blijkt het technisch wel degelijk mogelijk, aangezien Star Trek Online wel op een console heeft gedraaid, volgens de grote man van Cryptic, Jack Emmert:

  “It’s pretty much in the same boat as the Champions console version right now.”

  “It’s something we can readily do in terms of technology. We’ve had it up and running on certain consoles, and had plans and designs in order to take advantage of those platforms. But as it stands right now it’s a little difficult to make that final leap on the business side of things. So, currently, just like Champions, the console version of Star Trek Online is on the back burner.”

Technologisch is een MMO dus zeker mogelijk op consoles, maar het blijkt moeilijk te zijn om een mooi verdienmodel te ontwikkelen. Wellicht heeft dat alles te maken met de ‘gesloten’ online omgevingen zoals het PlayStation Network en Xbox Live, waardoor het moeilijk zou kunnen zijn een maandelijks bedrag te vragen aan gamers van die platformen. Zullen we dan nooit een MMORPG op de consoles krijgen?

 1.   
  Fox's avatar

  maar goed vind startrek toch niet leuk..

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  foxforgames schreef, "maar goed vind startrek toch niet leuk.."

  Dan heb je “The Next Generation” nog nooit gezien zeker đŸ˜€

 3.   
  MaTriX's avatar

  Jammer had hier wel zin in op me console