Nintendo gevleid door PlayStation Move

De baas van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime, schijnt gevleid te zijn door de PlayStation Move, de motion controller van de PlayStation 3. Fils-Aime ziet de PlayStation Move namelijk als een imitatie van de WiiMote en dat is volgens Fils-Aime dan ook de grootste vorm van vleierij.

    “So, if imitation is the most sincere form of flattery then I am blushing I’m so flattered.

    You know, I didn’t see the PS3 Move announcement. I did spend some time at the booth and saw some of what they were demonstrating and I think the question isn’t how will we react – I think the question is, so what is it that’s going to be compelling to the consumer in what they’re doing?

    From our standpoint, motion control is core to what we do. We believe that we’ve brought a range of different experiences that utilize the motion controller and we pride ourselves on being innovators in the space and we’re going to continue to innovate. I think the key question is, how will they respond when we continue to innovate if this is their best effort?”

  1.   
    JonsoN's avatar

    Goed dat hij het toch als een positief iets ziet, ik hoop voor hem dat dat beeld ook positief blijft….

  2.   
    ckerigon's avatar

    Idd is best wel een eer dat MS en Sony beetje de kant op gaan waar Nintendo mee bezig was.

  3.   
    Houserz's avatar

    Dit is voor de HC gamerts, de wii nou niet bepaald….

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    Houserz schreef, "Dit is voor de HC gamerts, de wii nou niet bepaald…."

    Denk je nou zelf dat hardcore gamers opeens wel met hun armen en benen gaan zwaaien? Het is gewoon de bedoeling om de casual gamer ook mogelijkheden te bieden op de playstation.

  5.   
    killingdj0's avatar

    volgende dag newsbericht wii en ps3 gaan trouwen XD

  6.   
    delta62's avatar

    Lol 8)

  7.   
    GameAC's avatar

    Gevleid. Ik zou Sony uitlachen. Stakkers.

  8.   
    Xillyton's avatar

    Dit noem ik nu eens competitief ingesteld =) Als je tussen de regels heen leest, dan merk je duidelijk dat Nintendo niet alléén gevleid is, maar sony en MS werkelijk uitdaagt. Hoe hard iedereen het ook ontkent, nintendo is nieuw en vernieuwend. MS en sony doen niets nieuws, ze zorgen gewoon dat het ofwel beter werkt (want dat kunnen we nog niet weten) ofwel mooier… Maar uiteindelijk komen ze toch met niets nieuws op de proppen. Terwijl nintendo wel voortdurend vernieuwend wil blijven. Oké eenmaal dat de wii gekocht is wordt er niet altijd evenveel meer mee gespeeld maar het was wel vernieuwend. Het hangt ook deels van de producenten af, zolang ze het idee hebben dat een wii speelgoed is zal dit ook zo blijven, daar heeft nintendo noch MS en noch sony x mee te maken. Als ubisoft de ps3 bv zou zien als een kinderconsole en alléén maar ‘bambie en de nieuwe parel’ uitbrengt dan zou die ps3 ook snel in de kast vliegen. Mijn punt is; Nintendo is vernieuwend en vraagt zich af wat MS en Sony brengen van nieuwigheidjes, wat ze voor de moment toch niet echt doen. Maar ik moet wel zeggen, never change a winning team; zolang vette graphics en sterke gameplay blijven verkopen, waarom zoeken naar iets nieuws? Maar het is wel handig om het te doen, wie weet vindt je het volgende gat in de markt.

  9.   
    Magana's avatar

    Hij zegt dat zo nu wel even, maar ik denk dat hij over een jaar of wat heel wat minder lacht…

  10.   
    HeroWulf's avatar

    Grapjassen.

  11.   
    Appie Wappie's avatar

    Ergens heeft hij wel gelijk als dit het beste is waar Sony (en Microsoft) mee komen, hoe gaan ze dan reageren als Nintendo weer met iets (totaal) nieuws komt..Mischien heeft Nintendo nog wel een paar briljante idee-en op de plank liggen, die in toekomst ook haalbaar worden.

    Vroegah (toen de kratten bier nog van hout waren, en je door moest drinken om de kachel te stoken) hadden Sega en Nintendo samen moeten gaan, mischien met Philips erbij, dan had ik nu me Nintendo Dreamcast met amBX 8)

  12.   
    leonfranswa's avatar

    Mischien wel maar ik denk niet dat ze Microsoft en Sony gaan overtreffen. de nieuwste technieken zijn ingezet 😀