Will Wright: Wii behoort tot het speelgoed

Het lijkt wel een ingeplande aanval van woorden tegen de Wii, want de laatste tijd tonen namelijk veel bekende mensen in de gameindustrie hun afkeer voor Nintendo’s console. Ook Will Wright, bedenker van onder andere het Sims-universum, liet weten hoe de Wii er voor staat in zijn optiek.

    “I think the Wii is a very unique platform, and that’s kind of its core value. That’s why it’s been so successful – because it’s pretty clearly different than the Xbox or the PlayStation. I think the Wii provides very fun experiences for the most part, but it’s kind of a different level of experience; it’s not like these 40-hour involved RPG games as much as it is like these fun toys to pick up and start playing in five minutes.

    And it’s really fun with a group of people sitting around… It really is more into what I would call the toy market, because most of the Wii games I’ve enjoyed felt more like toys than like games.”

Volgens Wright doet de Wii het dus terecht goed, maar is het nu eenmaal niet echt een gameconsole te noemen. Een ‘speeltje’ is een betere benaming, als het aan Wright ligt.

  1.   
    Ma-x-rinus's avatar

    Ik heb 2 jaar geleden ook een Wii gekocht naast mijn game-PC, want een playstation of een xbox vond ik onnodig omdat ik al een pc had. Ik vind wel wat Will Wright gelijk heeft, guitar hero was nog een van de serieuzere games op de Wii naast Red steel, maar het voelt wel als een speeltje aan. Guitar hero op de xbox van een vriend voelde meteen anders aan.

  2.   
    Dude…'s avatar

    hij heeft gelijk, de wii is echt een speeltje 🙂
    bij speelgoed winkels hoeven ze geen aparte kop meer te maken voor de wii gwoon onder speelgoed zetten 😆

  3.   
    killingdj0's avatar

    ik had een wii gekregen meteen weggedaan was echt een verspilling

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    Iedereen kan wel over de Wii blijven zeiken, maar het is toch 1 van de meest succes volle hardware in de gameindustrie, games zijn mischien matig. Maar de Wii is ook bedoelt om “niet” gamers aan te trekken, en dat is ook nog goed gelukt ook. En het heeft toch ook een goede nadruk achter zich gelaten, want Sony en Microsoft komt nu ook met hun motion controller, als de Wii nog niet was uitgekomen had dat ook nog een tijdtje opzich laten wachten. Wii is toch een next generation console (speelgoed of virus hoe sommige het noemen), niet in beeld en games maar in de besturing. Nu loopt het wel allemaal beetje ten einde met de Wii, en ja ben zelf geen voorstander voor de Wii, maar het waren toch wel een aantal leuke jaren. Denk als Sony en Microsoft eind dit jaar hun Motion controller uitbrengen zal het voor de Wii gedaan zijn.

  5.   
    Mongsje's avatar

    xbox360 en ps3 zijn ook speelgoed… gewoon speelgoed voor een andere doelgroep…

  6.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Mongsje schreef, "xbox360 en ps3 zijn ook speelgoed… gewoon speelgoed voor een andere doelgroep…"

    ga je schamen. PS3 en 360 zijn gewoon beter dan de wii. de wii heeft alleen maar dezelfde kinderachtige games.
    ben het eens met Will. vanaf dat de wii uitkwam dacht ik al dat het een kutplatform zou worden. en ik had gelijk de wii werd in japan aan de kant geschoven, daar is een GN bericht over geweest, en de games lijken op elkaar.

    Gamers willen vooruitgang!!!

  7.   
    JustV's avatar

    Mongsje schreef, "xbox360 en ps3 zijn ook speelgoed… gewoon speelgoed voor een andere doelgroep…"

    Dan kun je alles wel onderverdelen als speelgoed 😆 Maarja Wii is voor een bepaalde doelgroep en als je daar niet bij hoort dan speel je er niet op. Ik heb ook een wii maar als ik me verveel dan kan ik er met me broertje op spelen. Dus het kan ook wel fun zijn, ik zie het overigens ook niet als een hightech iets want zo kan je de wii ook niet noemen. En ja de spellen zijn grafisch niet mooi, maar wel fun om een potje mario kart te doen ofzo.

  8.   
    game-gast's avatar

    de wii is een gruwelijke geldverspilling voor echte gamers, er zijn bijna geen volwassen spelletjes voor, maar voor kleine kinderen is het wel leuk, het is ook een familie console, maar ook een gozonde console, wat de andere consoles niet zijn. Op het begin is het wel leuk, maar word erg snel erg saai. Mijn Wii was een echte geldverspilling, maar goed, het is en blijft voor altijd een speeltje voor kleine kinderen in mijn ogen.

  9.   
    Fox's avatar

    Mongsje schreef, "xbox360 en ps3 zijn ook speelgoed… gewoon speelgoed voor een andere doelgroep…"

    ja meer voor de pro gamers 😆

  10.   
    soulzx3's avatar

    de wii is voor mij de status “speeltje” niet waardig, meer “afval” of “geldverspilling” of “retarded”

  11.   
    i7 Grendel's avatar

    Dit is eigenlijk best vreemd, want Will Wright is die gast van Maxis/EA bekend van De Sims en SPORE. Dat zijn typische casual games, die het erg goed zouden doen op de Wii. Ik weet niet of dat soort spellen geschikt zijn voor de Wii, maar het is wel zijn doelgroep.

  12.   
    Dotz's avatar

    Mongsje schreef, "xbox360 en ps3 zijn ook speelgoed… gewoon speelgoed voor een andere doelgroep…"

    Whahaha, Nintendo heeft zelf gezegd zich op de mainstream en gezinnen te richten? Dan is een auto ook speelgoed? En een gokautomaat? Ga je mond spoelen! 😡

  13.   
    Deja Vu's avatar

    Ik geef hem geen ongelijk.