Tekort aan PlayStation 3 consoles in Noord-Amerika

Het ziet ernaar uit dat de PlayStation 3 steeds moeilijker te vinden is in Noord-Amerika. De voorraden gaan hard en Sony heeft moeite de vraag bij te houden, wat volgens het Japanse bedrijf te wijten is aan de sterke line-up die momenteel gaande is. Patrick Seybold van Sony Amerika noemt titels als Heavy Rain, MLB: The Show, BioShock 2, God of War III en Final Fantasy XIII.

  “There is incredible pent up demand for PS3 right now and with incredible software momentum right for PS3 with Heavy Rain, MLB: The Show, BioShock 2 and God of War III, Final Fantasy XIII, so we expect to see inventory to be tight for a bit longer.”

Sony verwacht hierdoor nog iets langer rond te lopen met tekorten, vooral het 120GB model verkoopt zeer goed. Eenzelfde situatie deed zich in februari al voor in Groot-Brittannië, waar de voorraden ook al nihil waren. Sony laat echter weten hard te werken de PlayStation 3 zo goed mogelijk aan te leveren bij de nodige retailers.

  “Whilst it is hugely pleasing that PS3 slim has been greeted so enthusiastically, we understand that this has lead to some stock issues, particularly with the 120Gb model.”

Tot slot hebben Wedbush Morgan analist Michael Pachter en de EEDAR laten weten dat de PlayStation 3 mogelijk als enige in februari een stijging in verkopen laat zien ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

 1.   
  HeroWulf's avatar

  Je zou toch denken dat als je een ps3 zou willen dat je hem al had gehaald. Het is niet zo dat er recent een prijsverlaging is geweest ofzo.

 2.   
  killingdj0's avatar

  TEEHEE

 3.   
  soldierarjan's avatar

  als je kijkt wat er allemaal voor exclusieve game voor uitkomen laatste tijd is er meer reden om er een te kopen 8)

 4.   
  MaTriX's avatar

  Lullig voor Sony 🙂

  Gelukkig heb ik er 1 zodat ik dalijk kan genieten van God of War 3 🙄

 5.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  echt ziek. ik ben blij dat k dit bericht kan posten vanaf mijn eigen ps3

 6.   
  brambo69's avatar

  ik heb er ook een maar vind sommige dingen van de xbox beter en sommige van de ps3

 7.   
  MaTriX's avatar

  ”brambo69″ schreef, "ik heb er ook een maar vind sommige dingen van de xbox beter en sommige van de ps3"

  Mijn X360 is me main console ik heb de PS3 puur voor de exclusieve titels ook mede doordat me vrouw en me zoon ook een X360 hebben plus ik vind de controler van de X360 wat lekkerder in de hand liggen (misschien omdat ik meer met de X360 speel dat ik dat vind), het had ook andersom kunnen zijn want de PS3 maakt ook hele mooie games.

 8.   
  rossiassen's avatar

  Nadat ik al 12 keer een nieuwe xbox heb gekregen van het fantastische microsoft en nu nergens meer recht op heb volgens xbox live,wordt het tijd voor playstation 3. 👿

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ja ik vind het niet gek er komen toch in 1x aantal spellen uit die veel mensen willen hebben, Ik heb alleen een ps3 en wil alleen God of War 3 en de andere vind ik zelf niet leuk. Maar zo heb je veel mensen die nu een ps3 willen voor 1 van deze spellen en let op komt later weer als gta 5 uit zal zijn.