Ontwikkelaar God of War III: Imiteren van games is een groot compliment

Het imiteren van games hoort niet slecht te zijn, maar juist een compliment. Dit wist Steve Caterson, senior producer van God of War III, in een interview te vertellen. Dante’s Inferno is vele malen vergeleken met God of War III, maar Caterson vindt dat juist een goede vorm van vleierij.

    “Imitation is the sincerest form of flattery, but from our standpoint, we’re running our own race.”

Verder vertelde hij dat het team van Santa Monica alles zelf verzint en dus geen elementen uit andere games haalt. De ontwikkelaar probeert alles uit de serie te halen, zichzelf te overtreffen en luistert juist naar de kritieken over haar eigen games. Caterson zegt dat de vorige God of War-titels de enige games zijn waar God of War III mee vergeleken wordt, binnen het bedrijf.

    “Nobody came into the office one day with a game someone else made and said, ‘Look at this, we need to have this in our game.’ It’s always been about outdoing ourselves; with God of War II, we had to outdo the Hydra and I think we did it with the Colossus battle, and this time, we had to be even bigger than that with God of War III.”
  1.   
    Appie Wappie's avatar

    Ik vind dat hij wel gelijk heeft, zo dwing je jezelf eigenlijk te verbeteren op je eigen vlak, en neem je niet genoeg met minder. En tot nu toe is hem dat ook goed gelukt. En als dan later joun games ge-imiteerd worden dan is dat zeker een compliment.

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Er zijn gewoon games die nieuw in hun soort zijn en een eigen standaard neerzetten, zodat ze met geen enkele andere game te vergelijken zijn πŸ™„ Mirrors Edge was ook zoon soort game πŸ˜‰

  3.   
    Xaboteur's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Er zijn gewoon games die nieuw in hun soort zijn en een eigen standaard neerzetten, zodat ze met geen enkele andere game te vergelijken zijn πŸ™„ Mirrors Edge was ook zoon soort game πŸ˜‰ "

    Inderdaad! Mirror’s Edge was het beste spel dat ik in jaaaaaren gespeeld heb! Enigste minpunt is dat het zo kort was..
    Mirror’s Edge 2 zal meerdere mensen hun ogen doen opentrekken, vermoed ik.. πŸ˜‰ Ik kijk er alvast verlangend naar uit! πŸ˜€

  4.   
    -050- Critical's avatar

    ik geloof dat in elke game wel elementen van elkaar gebruikt worden en dat iedereen dit vervolgens op zijn eigen manier uitlegt.

    schaamteloze kopiien kan ik echt niet uitstaan. als ik het gevoel heb dat iets in een andere game zit en dat daar beter is uitgewerkt dan kan ik me meteen kapot ergeren 😳