Al het nieuws omtrent Call of Duty en Infinity Ward op een rijtje

Na de grote problemen met de PlayStation 3 was er onlangs nog meer groot nieuws, want het rommelt tussen uitgever Activision en ontwikkelaar Infinity Ward. De grote bazen van Infinity Ward waren na een gesprek met de leiding van Activision niet meer gezien op kantoor, bewaking verscheen ter plaatse en ook omtrent de Call of Duty-serie werd veel gespeculeerd.

Kortom, tijd om eens de recente nieuwsberichten omtrent Call of Duty en Infinity Ward op een rijtje te zetten:

  – Het gerucht deed begin januari al de ronde dat Infinity Ward zich niet bezig zou houden met Modern Warfare 3. De nieuwe Activision-studio Slegdehammer, onder leiding van voormalig Visceral Games-bazen Glen Schofield en Michael Condrey, werd getips als de mogelijke ontwikkelaar van Modern Warfare 3.
  – De volgende dag liet Schofield weten dat hun eerste game “nogal uniek” zou zijn.
  – Gisteren doken berichten op dat de bazen bij Infinity Ward, Vince Zampella en Jason West, waren verdwenen na een meeting met Activision.
  – Activision liet weten een aanklacht in te dienen tegen de twee heren.
  – Activision gaf aan dat Sledgehammer inderdaad werkt aan een nieuwe Call of Duty-game, maar dat het meer een “action-adventure” wordt.
  – Een andere Call of Duty-game is blijkbaar ook in ontwikkeling om in 2011 te verschijnen. Dit zou een andere game zijn dan hetgeen waar Sledgehammer aan werkt en mogelijk is dit dus wel een nieuwe Modern Warfare.
  – Activision bevestigde dat men een volledige Call of Duty “business unit” heeft gevormd en dat zowel West als Zampella vertrokken is bij Infinity Ward.
  – Infinity Ward staat echter nog steeds centraal bij de ontwikkeling van de Call of Duty-franchise.
  – Activision verwacht een nieuwe Call of Duty van ontwikkelaar Treyarch in de herfst van dit jaar uit te brengen en Infinity Ward werkt nog aan twee map packs voor Modern Warfare 2.

Een hele lading nieuws, geruchten en geroddel. Feit is dat Infinity Ward van twee grootheden afscheid heeft moeten nemen, nog altijd aan Call of Duty (en Modern Warfare) kan gaan werken en dat de nieuwe studio Sledgehammer de Call of Duty-franchise gaat verbreden met een geheel nieuw deel in de richting van “action-adventure”.

Call of Duty-fans staat dus nog steeds genoeg te wachten in de toekomst…

 1.   
  gragon3's avatar

  Nog een nieuwe Modern Warfare? Hoop niet dat hij zo slecht wordt als MW2 >.< 4 was veel beter ๐Ÿ™‚

 2.   
  G_Dragon16's avatar

  Ja klopt, mw2 vond ik ook best wel slecht,

  De sp was echt cool! maar de mp was bagger, veel noobs met noobtubes en matrydom enz noem maar op..
  Echt schijt irritand !

  het was geen game meer voor serieus lekker gamen!

 3.   
  GENERAL_DS's avatar

  ”G_Dragon16″ schreef, "Ja klopt, mw2 vond ik ook best wel slecht,

  De sp was echt cool! maar de mp was bagger, veel noobs met noobtubes en matrydom enz noem maar op..
  Echt schijt irritand !

  het was geen game meer voor serieus lekker gamen!"

  martydrom was een deathstreak. dus meestal krijg je die niet en die deathstreaak krijg je pas bij 4x achter elkaar dood.
  en als je zelf beter word kom je ook in betere games (met ps3 in iedergeval) bij mij zitten bijna nooit noobtubers en lui met martydrom

 4.   
  gragon3's avatar

  Ik speel op de PS3 en het zit VOL met campers, noobtubers, akimbo p90+ akimbo g18 en snipers die volkomen onzichtbaar zijn en dan met hun noob thermal scope spelen >.<' wordt ik helemaal gestoord van

 5.   
  Aftermath's avatar

  i agree over de multiplayer. maar de singleplayer was echt epic! … en naar mijn mening niet te kort 8)

 6.   
  Cirdan's avatar

  Te kort, te epic

  Multiplayer, is leuk in de 1e 2 maanden toen de game uitkwam. Daarna kwamen alleen maar campers in een hoekje te zitten.

 7.   
  Maotes's avatar

  ”gragon3″ schreef, "Ik speel op de PS3 en het zit VOL met campers, noobtubers, akimbo p90+ akimbo g18 en snipers die volkomen onzichtbaar zijn en dan met hun noob thermal scope spelen >.<' wordt ik helemaal gestoord van"

  Jonge, wat is er noob aan Thermal scope? Denk je dat dast niet in echte oorlog wordt gebruikt ofzo? Het is gewoon een hele goede scope, die in het echt ook gewoon op een sniper wordt gezet. Ik gebruik het zelf ook, kapot handig.

 8.   
  ChielB's avatar

  Misschien ook eens hebben over het feit dat een nieuwe ontwikkelstudio zich met Call of Duty gaat bemoeien en er een action-adventure van gaat maken? ๐Ÿ˜‰ Ben toch zeer benieuwd wat ze daarmee van plan zijn.

 9.   
  killingdj0's avatar

  wow mw2 was veel beter dan deel 1 …

 10.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  Its coming…

  The End of the Call Of Duty franchise

 11.   
  gragon3's avatar

  Een thermal scope is noob, zeker als je al die onzichtbaarheids perk hebt >.< het probleem met MW2 is dat het TE noobvriendelijk is en dan is het gwn niet meer leuk

 12.   
  mastertje's avatar

  ”gragon3″ schreef, "Een thermal scope is noob, zeker als je al die onzichtbaarheids perk hebt >.< het probleem met MW2 is dat het TE noobvriendelijk is en dan is het gwn niet meer leuk"

  Die perk is alleen handig tegen andere mensen die thermal gebruiken, dikke onzin dus dat ze onzichtbaar zijn. Je ziet ze alleen niet met thermal en killstreak.

 13.   
  gamertje1's avatar

  ChielB schreef, "Misschien ook eens hebben over het feit dat een nieuwe ontwikkelstudio zich met Call of Duty gaat bemoeien en er een action-adventure van gaat maken? ๐Ÿ˜‰ Ben toch zeer benieuwd wat ze daarmee van plan zijn."

  I agree, ben ook benieuwd, maar ben alleen niet zo blij met het feit dat Zampella bij infinity ward weg is, hij was als het ware de stamvader van COD serie, erg jammer.

 14.   
  JonsoN's avatar

  ChielB schreef, "Misschien ook eens hebben over het feit dat een nieuwe ontwikkelstudio zich met Call of Duty gaat bemoeien en er een action-adventure van gaat maken? ๐Ÿ˜‰ Ben toch zeer benieuwd wat ze daarmee van plan zijn."

  Dat viel mij inderdaad als eerst op, zou toch zeker goed uit kunnen pakken.
  Als mw3 komt proef ik melk.

 15.   
  i_yell0wi7's avatar

  World at war 2 ๐Ÿ˜› maarja call of duty modernwarfare 2 was een te gek deel ik denk dat de kans op een deel 3 wel klein is in dit jaar

 16.   
  GameAC's avatar

  Een grotere uitmelking is niet mogelijk.

 17.   
  nanathan's avatar

  Een nieuwe in de herfst en er komen nog 2 mappacks das verdomd snel seg. Die luitjes willen zeker zo snel mogelijk hun koe uitdrogen om met iets nieuw te starten.

 18.   
  Extremegamer's avatar

  ze kunnen beter mw2 uitbreiden

 19.   
  Fox's avatar

  ”gragon3″ schreef, "Nog een nieuwe Modern Warfare? Hoop niet dat hij zo slecht wordt als MW2 >.< 4 was veel beter :) "

  lol op zich vind ik mw2 leuker om te spelen, mw1 had je niet zo'n goede balance

 20.   
  lucasthebest's avatar

  na het eind van mw2 vind ik eigenlijk dat ze nog een vervolg moeten maken ๐Ÿ˜ณ naarna mogen ze met modern warfare stoppen.

 21.   
  Deja Vu's avatar

  JonsoN schreef, "

  ”ChielB” schreef, "Misschien ook eens hebben over het feit dat een nieuwe ontwikkelstudio zich met Call of Duty gaat bemoeien en er een action-adventure van gaat maken? ๐Ÿ˜‰ Ben toch zeer benieuwd wat ze daarmee van plan zijn."

  Dat viel mij inderdaad als eerst op, zou toch zeker goed uit kunnen pakken.
  Als mw3 komt proef ik melk."

  Ze moeten het verhaal nog afmaken. ;’)

  Anders zou ik het wel raar vinden als ze er nu opeens mee stoppen aangezien het verhaal duidelijk nog niet afgelopen is.

 22.   
  Dude…'s avatar

  lijkt me vet, call of duty gemengd met uncharted ofzo
  en wat zeurt iedereen dat de mp slecht is?
  kunnen jullie er gwoon niet tegen dat noobs ook eens een keer wat geluk hebben en een pro doden
  we zijn toch ook allemaal begonnen als noob?