Gamersnet.nl

Nieuwe tips en informatie beschikbaar omtrent wereldwijde PS3-bug

Vanochtend konden we het jammerlijke nieuws melden dat er bij vele PlayStation 3-gebuikers een grootschalig probleem is ontstaan. Voor vele gebruikers is de console namelijk bijna onbruikbaar geworden. Sony is hard aan het werk om het probleem op te lossen en heeft laten weten dat er hopelijk binnen 24 uur een oplossing beschikbaar zal zijn. Ook heeft het bedrijf de volgende lijst met bekende consequenties van dit wereldwijde probleem gepubliceerd:

De nieuwere PlayStation 3 Slim-modellen, alle 80GB consoles die gelanceerd zijn in oktober 2008 en alle 160GB consoles schijnen geen problemen te hebben, maar voor de overige gebruikers heeft Sony wel een advies. Volgens het bedrijf is het namelijk verstandig om de console niet meer te gebruiken totdat het probleem is opgelost.

Voor de gamers die echter toch graag een potje willen gamen schijnt het wel mogelijk te zijn om games die geen trophies bevatten te spelen, maar let wel op: Sony raadt dit niet aan. Via Twitter houdt Sony ons in ieder geval op de hoogte van de vorderingen en het is dus aan te raden om de tweets goed in de gaten te houden.