PlayStation Portable sterke line-up; PSP Go verwarrend

De line-up van de PlayStation Portable was afgelopen jaar erg sterk en krijgt tevens een robuust jaar in 2010, zo hint Rob Dyer van Sony Computer Entertainment America (SCEA). Hij geeft aan dat we dit jaar de nodige titels kunnen verwachten voor Sony’s handheld, sowieso Metal Gear Solid: Peace Walker, maar meer kon Dyer niet kwijt.

    “I won’t go through the whole line-up because I want our third-party partners to make those announcements, but there are some big, big titles coming out this year and you’ll see those announcements at GDC, DPS (Destination PlayStation) or E3.”

Naast dit positieve nieuws vindt Dyer toch dat de PSP Go een verwarrende indruk heeft gemaakt bij de consument. Het is geen waardige opvolger van de reguliere PSP, maar heeft een hogere prijs en kan alleen downloadable games afspelen. Dit heeft tot op heden niet vlekkeloos gewerkt naar de klant toe.

    “Publishers, when they put out good games, are not getting the same sales results that they got a few years back. So piracy’s been a big issue and we’re working on that very diligently to bring about some solutions.”

Ook een punt van kritiek waar Sony mee kampt is de piraterij rondom het apparaat. Hoewel de line-up in 2009 erg goed was, volgens Sony, heeft het bedrijf de mate van piraterij niet terug kunnen dringen. Dyer meldt dan ook dat dit het grootste probleem is van de PlayStation Portable. Hij hoopt echter dat dit jaar beter wordt met kwalitatieve games van zowel Sony’s kant als van third-party ontwikkelaars.

  1.   
    GameAC's avatar

    Tja, ze hebben de PSPgo ook totaal verkeerd aangepakt. Hogere prijs, minder mogelijkheden.

  2.   
    Lapixx's avatar

    GameAC schreef, "Tja, ze hebben de PSPgo ook totaal verkeerd aangepakt. Hogere prijs, minder mogelijkheden. "

    Minder mogelijkheden valt nog wel mee. Je kunt geen UMD meer gebruiken, maar dat maakt in gebruik niet heel veel uit. De PSP Go is een compact model en zou met een goede strategie goed kunnen verkopen. Probleem is dat er ‘nu al’ een sterke line-up voor de PSP komt, en dat had beter tegelijk met de launch van de Go kunnen plaatsvinden.

  3.   
    Stranqer's avatar

    En ik vraag me af hoe ze de piraterij gaan oplossen 😕

  4.   
    GameAC's avatar

    Lapixx schreef, "

    ”GameAC” schreef, "Tja, ze hebben de PSPgo ook totaal verkeerd aangepakt. Hogere prijs, minder mogelijkheden. "

    Minder mogelijkheden valt nog wel mee. Je kunt geen UMD meer gebruiken, maar dat maakt in gebruik niet heel veel uit. "

    Nou, het betekent wel dat er veel minder games beschikbaar zijn. De absolute PSP topper(s) Lumines (II) kan je niet op een PSPgo spelen. En dat alleen al zorgt er naar mijn mening voor dat de normale PSP veruit superieur is aan de PSPgo.

  5.   
    ferrari-master's avatar

    ik heb wel een idee waarom de PSPgo het slecht doet.

    1 de prijs van dat ding
    2 het aanbod van de games
    3 en de prijzen die voor de Games gehanteerd worden.