Bioshock 2 kent een verplichte installatie voor de PS3

Iedereen die volgende week verwachtingsvol het PS3-schijfje van Biosshock 2 in zijn PlayStation 3 duwt om de wereld van Rapture te verkennen moet even geduld hebben. PS3-bezitters zijn namelijk verplicht een 5Gb installatie uit te voeren voordat ze beginnen met spelen. Xbox 360-bezitters kunnen zelf beslissen of ze de installatie uitvoeren, wat allicht een positieve invloed heeft op laadtijden en dergelijke.


Bioshock 2 speelt zich ongeveer tien jaar na het origineel af. Rapture is inmiddels verder in verval geraakt. De ooit zo typerende art-deco stijl ligt verborgen onder verwildering en puin. De Little Sisters zijn na het origineel weer vrijgekomen, maar één klein meisje had dusdanige heimwee dat ze besloot om weer terug te keren naar Rapture. Van daaruit gaat ze diverse kusten af om nieuwe kleine meisjes te ontvoeren die haar mogen helpen met het verzamelen van Adam.

Als speler ben je deze keer een heuse Big Daddy. En niet zomaar een, want je bent de allereerste. Het prototype Big Daddy dat nog een eigen wil had en sterker en sneller is dan de andere Big Daddy’s. Verwacht verder weer het typische Bioshock-gevoel, diverse plasmids, splicers, nieuwe krachten en een nieuwe tegenstander: de Big Sister.

Wil je meer weten over Bioshock 2? Check dan onze hands-on preview of GN Video Preview.

Bioshock 2 is vanaf 9 februari verkrijgbaar voor de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3.

  1.   
    killingdj0's avatar

    en daarom is pc sneller:)

  2.   
    mvsint's avatar

    en waarom? Op de pc moet je ook installeren 😉 ?

  3.   
    Pumbajeffrey's avatar

    Grumble, word echt tijd dat ik die 40 GB harde schijf uit mijn ps3 flikker.

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dat is nu een min punt van de PS3 vind ik! 😡
    Eerst had ik een 60 Gb PS3, nu heb ik een 80 Gb en als het zo doorgaat moet ik weer een nieuwe PS3 kopen met meer ruimte. Want de installatie van soorte spellen zuigen echt snel je Gb op voorbeeld —>
    Devil May Cry 4 (4 GB installatie) 😕

  5.   
    Pumbajeffrey's avatar

    ja gelukkig kan je er zelf een nieuwe inbouwen. heb het gewoonweg nog niet gedaan omdat ik er nog geen zin in had. Maar dat kan natuurlijk heel snel veranderen als het zo doorgaat met die installatiebestanden.

  6.   
    Joost de Vries's avatar

    Ik heb gelukkig de 250Gb slim maar met een wat oudere PS3 krijg je inderdaad snel problemen wat betreft harde schijfruimte. Vooral het verplichte onderdeel ervan vind ik apart. Doe het gewoon zoals MS en geef gamers de keus.

  7.   
    nurie's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Dat is nu een min punt van de PS3 vind ik! 😡
    Eerst had ik een 60 Gb PS3, nu heb ik een 80 Gb en als het zo doorgaat moet ik weer een nieuwe PS3 kopen met meer ruimte. Want de installatie van soorte spellen zuigen echt snel je Gb op voorbeeld —>
    Devil May Cry 4 (4 GB installatie) 😕 "

    het is dus ook een + punt (niet alleen voor gamen) dat de PS3 een vervangbare harde schijf heeft je kan er zo veel gig in stoppen als je nodig denkt te hebben 😉

  8.   
    ps3 gek's avatar

    PS3 60GB:

    55GB over na eerste firmware
    10 GB voor updates ofzo
    3 GB muziek
    4 GB aan demo’s
    4 GB GT 5 Prologue
    4 GB Oblivion
    en zo nog meer en meer spellen… I khou geen ruimte meer over verdomme! 😡

  9.   
    Cirdan's avatar

    Dat wou ik net zeggen.. daar heb ik dus ook last van. Ik moest laatst muziek, films en GTA IV en wat andere games eraf gooien zodat ik ACII en MW2 kon instaleren.

  10.   
    JonsoN's avatar

    Ik heb ook de 250 GB Slim versie, qua uiterlijk minder, maar qua innerlijk beter..=D
    Ik heb geen muziek en films op mijn PS3, Enkel Demo’s en 5 spellen, waarvan ik er 1 moest installeren ( assasins creed2) Deze kan er dus nog makkelijk bij.. 😀

  11.   
    Deja Vu's avatar

    Mij zal het weinig uitmaken, heb toch nog genoeg ruimte. 🙂

  12.   
    MaTriX's avatar

    Ben ik blij dat ik alleen maar een PS3 heb voor zijn exclusieve games.

  13.   
    Taz25's avatar

    haha tja dat heb je als je een ps3 hebt he 😛

  14.   
    Pack Leader's avatar

    Ooit waren de consoles gemaakt alleen om het feit dat je jou schijfje erin deed en gamen maar. Dat verandert nu… helaas. Kan je toch maar beter op de pc spelen. 😉 (Als je toch moet installeren)

  15.   
    NLkevvNL's avatar

    ik koop em gwn lekker op me snelle pc 😛 en nie op de 360