Heavy Rain is goud gegaan; installatie verplicht

Sony Computer Entertainment America (SCEA) heeft laten weten dat Heavy Rain goud is gegaan en dus klaarstaat voor massaproductie. De game verschijnt op 23 februari in Amerika en wij in Europa mogen Heavy Rain een dag later verwachten, op 24 februari. Een demo staat gepland voor 11 februari.

    “Sony has announced that Heavy Rain has gone Gold in North America and is off to manufacturing.”

Bovendien zul je 4,2GB aan harde schijf geheugen moeten reserveren voor Heavy Rain, want de game kent een verplichte installatie, aldus de Amerikaanse boxart. Niet gevreesd, want tijdens de installatie kun je in twaalf stappen precies leren hoe je een Origami zwaan maakt. Wij bij GamersNet verwachten na de release een heuse Origami-invasie.

    “You might want to save an extra 4.2GB of space in your hard drive as the game will REQUIRE (as the game boxart suggests) you to install the gameโ€™s data in order to proceed.

In Heavy Rain staan vier personen centraal: Ethan Mars, Scott Shelby, Madison Paige en Norman Jayden. Je zult afwisselend met รฉรฉn van hen een missie spelen en elk personage heeft een ander lot, al zullen hun verhaallijnen zeker met elkaar te maken hebben. Het maken van keuzes staat centraal, waarbij je regelmatig emotionele en moeilijke momenten mee zult maken bij de zoektocht naar de beruchte Origami-killer. De game kent verder een contextgevoelige besturing, die lijkt op de besturing van Fahrenheit, het nodige speurwerk en Quick-Time-Events.

Wil je meer weten over Heavy Rain? Check dan ook eens onze hands-on preview!

Heavy Rain verschijnt op 24 februari 2010 voor de PlayStation 3.

  1.   
    GameAC's avatar

    Jammer dat je de game moet installeren, al heb ik er zelf niet zo heel veel problemen mee.

  2.   
    M@tthijs's avatar

    Ik heb zelf al een Origami-zwaan gemaakt ๐Ÿ˜†

  3.   
    nanathan's avatar

    euhm, ik had snel een PS3, wel met 40 gig ๐Ÿ˜•

    toch maar even een elektronica zaak bezoeken voor een nieuwe harde schijf.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    nanathan schreef, "euhm, ik had snel een PS3, wel met 40 gig ๐Ÿ˜•

    toch maar even een elektronica zaak bezoeken voor een nieuwe harde schijf."

    Ik heb er ook 1 met 40 gb maar heb nog zat ruimte, Heb maar 1 demo erop staan god of war 3 verder geen muziek/filmpjes/foto’s ofzo vind ik niet nodig.

    Ik heb playstation home verwijderd scheelde me al ruimte vond het toch niks.

  5.   
    ps3 gek's avatar

    F*ck.. Eeen installatie van 4,2 GB. Hadden ze daar niet aan kunnen denken voor de priductie van de 60GB playsttions? ๐Ÿ™ Ik heb nog maar 9 Gig over en die is zo op : 2 spellen…

  6.   
    Pumbajeffrey's avatar

    ik heb de 40 gb versie en inderdaad ook al bijna vol. Ik heb er praktisch alleen savegames op staan. dat is nog het ergste. Word tijd dat ik de mijne ook maar ga inruilen ๐Ÿ˜›

  7.   
    LittleRemco01's avatar

    Ik Zou Die Zwaan Wel Eens Willen Maken , Kan ik hem Naast bij Raving Rabbit Firgnure ( Op Gamersnet Gewonnen ) Zetten. ๐Ÿ˜†

  8.   
    ThuiSSiE's avatar

    Blij dat ik er vorige maand 320GB in gehangen heb. laat maar komen 8)

  9.   
    DaxPg's avatar

    Ik heb de 40 gb versie en nog at ruimte over. eitje

  10.   
    nurie's avatar

    ps3 gek schreef, "F*ck.. Eeen installatie van 4,2 GB. Hadden ze daar niet aan kunnen denken voor de priductie van de 60GB playsttions? ๐Ÿ™ Ik heb nog maar 9 Gig over en die is zo op : 2 spellen… "

    jij en carlos kunnen er voor 2 tientjes gewoon 160 gig inhangen als jullie zouden willen.

  11.   
    -050- Critical's avatar

    ik heb mooi een 120 Gig lekker makkelijk alleen nog geen internet. vervelend als je op zolder pit. ๐Ÿ˜†
    maar dat komt een der weken

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    nurie schreef, "

    ”ps3 gek” schreef, "F*ck.. Eeen installatie van 4,2 GB. Hadden ze daar niet aan kunnen denken voor de priductie van de 60GB playsttions? ๐Ÿ™ Ik heb nog maar 9 Gig over en die is zo op : 2 spellen… "

    jij en carlos kunnen er voor 2 tientjes gewoon 160 gig inhangen als jullie zouden willen."

    Ik weet dat je er heel makkelijk nieuwe in kan doen heb video’s op youtube enzo gezien, Maar als ik nog zat ruimte over heb ga ik dat niet doen.

    Ik wil niet eens op me ps3 muziek hebben ook als ik een spel speel bijv gta wil ik de muziek van het spel zelf en niet me eigen muziek, Dat klinkt veel leuker dan heb je nog meer gevoel dat je in dat spel zit. En als ik muziek wil luisteren doe ik dat veel liever via me pc of laptop

    Foto’s heb ook niks aan je kan er amper wat mee dus ruimte verspilling en ja films ook want die haal je toch binnen op de pc, Zet je hem op een usb kijk je hem op je ps3 en klaar of je download gewoon de hele dvd met ondertiteling en brand die op dvd nog makkelijker. Of je koopt film gewoon legaal ๐Ÿ˜ณ

    Playstation home vond ik niks aan dus ja waarom zou ik dan de installatie bestanden die die gekopieerd heb naar me schijf er op houden, Ik heb 14 spellen en heb nog 12 gb over op me ps3 en heb ook grote spellen als gta 4/ little big planet er op staan.

    Ik had dit ook met me ps2 was wel omgebouwd maar ik had 2 memory cards van 8 mb van sony en stuk of 60 spellen of wat meer en paste gewoon op die 2 kaartjes en de 2de was nog niet eens vol, Mensen zeuren van dat die van sony te klein zijn dat ze er zoveel hebben waarom past bij mij wel dan en stonden ook gta 3,vice city, san andreas enzo op en andere spellen die ook grote saves hadden.

  13.   
    Carlzz's avatar

    4,2 GB!? ๐Ÿ˜ฎ

  14.   
    Houserz's avatar

    Wat loopt iedereen te zaniken, je moet toch elke game zowat installeren waarom maakt iedereen nu in 1 keer zon heisa over een paar gig…..

    tjongejonge

  15.   
    DaxPg's avatar

    Het is trouwens helemaal niet zo veel. Ik heb voor de lol eens gekeken wat andere games aan ruimte kosten met de game data en bleek dat Assasin’s Creed II ongeveer 3.5 is. Hoewel het iets meer dan gemiddeld is, valt het nog wel mee.

    Ik denk dat het op de box van US gewoon staat aangegeven, maar bij ons niet. Het is even afwachten.

  16.   
    JonsoN's avatar

    250 GB hiero.. Alleen hoef ik dit spel denk ik niet.. ๐Ÿ™‚