2010 Fast Forward: Blur


Blur is de nieuwe racegame van Bizarre Creations, die eerder faam maakte met Project Gotham Racing, Geometry Wars en Boom Boom Rocket. Het betreft dit keer niet een realistische game maar juist een arcade racer waarin botsingen eerder regel dan uitzondering zijn.

Blur richt zich maar op één ding: ongecompliceerd spelplezier. Zo is de game toegankelijk voor spelers van alle niveaus zodat je je altijd kan wagen aan de strijd om de eerste plaats. Dit komt mede door de eenvoudige pick-up-and-play besturing die Bizarre ontwikkeld heeft. Ook zijn er verscheidene power-ups te vinden die zowel voor jezelf als tegen een andere coureur te gebruiken zijn. Deze power-ups zijn te gebruiken tijdens de race wanneer je wilt, maar het is ook mogelijk om drie van dezelfde power-ups te verzamelen om zo een sterkere boost te krijgen of je tegenstander een grotere tegenslag toe te brengen.

Realisme
Al deze arcade actie betekent niet dat het realisme is opgegeven. De game bevat bijvoorbeeld vijftig officiële wagens, onder andere de Dodge Viper en Lotus Exige, die mogen racen over bestaande locaties variërend van San Francisco en Los Angeles tot Hackney in Groot-Brittanië en van Barcelona tot Japan. De racelocaties zijn niet allemaal één op één nagemaakt, zodat Bizarre de racebanen optimaal heeft kunnen ontwikkelen met het oog op spelplezier.

Grafisch doet de game een beetje denken aan de originele Need for Speed Underground games, hoewel die geen schademodel hadden. Uiteraard voorzien van een update, zoals je mag verwachten in 2010, ziet de game er retestrak uit.

[SCREENSHOTS]

Gameplay
De gameplay ontvouwt zich via fictieve sociale netwerken, die subtiele overeenkomsten vertonen met de realiteit, zoals Racebook en Inner Tube (vrij naar Facebook en Youtube). Je kunt contact opnemen met racers, zowel CPU’s als echte spelers, en naarmate je verder komt ontwikkelen deze netwerken zich ook.

Ook de multiplayer is stevig uitgewerkt; met maar liefst vier mensen is de game op splitscreen te spelen en online loopt dit zelfs op tot twintig spelers die zich kunnen overgeven aan het racegeweld. Via de sociale netwerken is het mogelijk om vrienden, rivalen en fans te vergaren, waarmee Bizarre een community integreert in Blur.

Voorlopige conclusie
Blur levert actie in de hoogste versnelling, met gelicenseerde wagens en bestaande tracks. De power-ups die verspreid liggen over de tracks bieden extra diepgang naast het racen en de community functies staan er garant voor dat interactie met andere spelers makkelijk van de grond komt. Dit alles maakt Blur zeker een titel om naar uit te kijken in 2010.

Blur verschijnt in 2010 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Th3 Click3r's avatar

    ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van deze game moet verwachten…:P

    ik denk niet dat het mijn type racegame is maarja dat zullen we dan wel zien 🙄

  2.   
    ckerigon's avatar

    Ik weet het wel en dat is dat ik deze game zowiezo ga halen 😛
    Ben een fan van racegames zowiezo al en dit is al helemaal fakin vet met die power – ups 😀 en het ziet er ook nog gelikt uit ook nog.

  3.   
    Th3 Click3r's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "Ik weet het wel en dat is dat ik deze game zowiezo ga halen 😛
    Ben een fan van racegames zowiezo al en dit is al helemaal fakin vet met die power – ups 😀 en het ziet er ook nog gelikt uit ook nog."

    haha het 1e wat in me opkomt is dan mario kart:P Ondanks dat die 2 niet met elkaar zijn te vergelijken 😛

  4.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Th3 Click3r schreef, "

    ”kitt.h.3″ schreef, "Ik weet het wel en dat is dat ik deze game zowiezo ga halen 😛
    Ben een fan van racegames zowiezo al en dit is al helemaal fakin vet met die power – ups 😀 en het ziet er ook nog gelikt uit ook nog."

    haha het 1e wat in me opkomt is dan mario kart:P Ondanks dat die 2 niet met elkaar zijn te vergelijken 😛 "

    nee klopt qua uiterlijk niet maar t principe is t zelfde. kga m mss halen 😀

  5.   
    JonsoN's avatar

    Beetje Split/second stijl, maar dan anders?.. Not my type of game though..

  6.   
    Bremster's avatar

    op internet zegt iedereen iets anders over de release date, de ene zegt 1 april en de andere zegt 30 april. Dat is dus afwachten 😮

  7.   
    JonsoN's avatar

    Bremster schreef, "op internet zegt iedereen iets anders over de release date, de ene zegt 1 april en de andere zegt 30 april. Dat is dus afwachten 😮 "

    1 april is vast een grapje..

  8.   
    BarryBvanBoven's avatar

    Ik vind de powerups niet zo leuk, doe mij maar een realistische race-game en geen mario kart look-a-like 😛

  9.   
    Carlzz's avatar

    geef mij maar gran turismo

  10.   
    Pumbajeffrey's avatar

    RoyZwam schreef, "Ik vind de powerups niet zo leuk, doe mij maar een realistische race-game en geen mario kart look-a-like 😛 "

    gehe, vandaar dat dit ook een Arcade racer is. Vrij vertaald: Niet realistisch, wel veel actie

  11.   
    GameAC's avatar

    Split/Second lijkt me toch een stuk interessanter.

  12.   
    Th3 Click3r's avatar

    GameAC schreef, "Split/Second lijkt me toch een stuk interessanter. "

    Daar ben ik het mee eens, split second heb ik gespeeld en ik vind hem wel lachen op de manier hoe je je tegenstanders kan dwarsbomen:)

  13.   
    Brucesushi's avatar

    ik wil em 🙄

  14.   
    Brucesushi's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "Ik weet het wel en dat is dat ik deze game zowiezo ga halen 😛
    Ben een fan van racegames zowiezo al en dit is al helemaal fakin vet met die power – ups 😀 en het ziet er ook nog gelikt uit ook nog."

    helemaal mee eens