2010 Fast Forward: Red Dead Redemption


Red Dead Redemption is een nieuwe sandboxgame van Rockstar, die zich dit keer niet afspeelt in een moderne stad zoals Liberty City, maar juist in het iets minder moderne maar minstens net zo interessante Wilde Westen. Wat maakt deze game zo interessant? Dat lees je in deze Fast Forward.

Sommige bezoekers van GamersNET zullen zich de game Red Dead Revolver nog wel herinneren, een game die in 2004 verscheen voor de Xbox en PlayStation 2. Het spel zou eerst worden uitgegeven door Capcom, maar in 2002 nam Rockstar de game over. In 2005 begonnen de geruchten omtrent een tweede deel, maar pas begin 2009 werd de game officieel aangekondigd voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Op naar het Wilde Westen!
Tot nu toe zijn er nog geen links bekend tussen het verhaal van Red Dead Revolver en Red Dead Redemption, maar wel weten we dat je in Red Dead Redemption in de huid kruipt van de voormalig vogelvrij verklaarde John Marston. Het is het jaar 1908 en John Maston is naar het Wilde Westen gestuurd om daar de orde te handhaven. Het ruige westen kennende is dat een flinke klus, helemaal als je ook nog eens je voormalig partner Bill Williamson om zeep wilt helpen…

Bovenstaand doel is op zich al een lekkere taak, maar uiteraard is dit niet het enige wat er te doen valt in Red Dead Redemption. Er zijn allerlei soorten activiteiten in het spel verwerkt, waaronder bijvoorbeeld het bekende bounty hunten en het gevangen nemen van ontsnapte gevangenen. Je krijgt hier echter een keuze voorgeschoteld: neem je de vluchteling levend gevangen of ben je lui en schiet je hem dood? Bescherm je een stel reizigers in een postkoets tegen bandieten of doe je vrolijk mee met de overval? Dit soort beslissingen hebben invloed op je reputatie, wat ervoor kan zorgen dat personages uit het spel anders op je gaan reageren.

[SCREENSHOTS]

Grand Theft Auto in het Wilde Westen
Red Dead Redemption wordt door sommige mensen ook wel omschreven als “Grand Theft Auto in het Wilde Westen”. Deze omschrijving klopt grotendeels, maar Red Dead Redemption lijkt op sommige punten sterker te worden dan deze andere beroemde serie van Rockstar. Van wat ik tot nu toe heb gezien en gehoord lijkt Red Dead Redemption in sommige opzichten nog uitgebreider te worden dan Grand Theft Auto. Zo doen naast dag en nacht ook seizoenen hun intrede, wat inhoudt dat je soms met je paard over uitgestrekte, besneeuwde vlakten zult rijden.

Grafisch ziet deze game er tot nu toe heel erg mooi en sfeervol uit. Uit de trailers blijkt dat er veel aandacht is besteed aan detail maar ook zeker aan sfeer. De sfeer zal nog eens behoorlijk versterkt worden door de voice acting en uiteraard alle activiteiten die de game biedt. Jagen op beren? Check! Jagen op wolven? Check! Jagen op echte buffels? Dubbel check!

Voorlopige conclusie
Red Dead Redemption lijkt een game te worden waar ik zeker wat geld voor opzij moet gaan leggen. De wereld waar je je in kunt begeven ziet er mooi uit, is uitgebreid en absoluut niet onbelangrijk: er is heel veel te doen. Helaas moeten we nog wel een paar maandjes wachten voordat we de game zullen kunnen spelen, maar het lijkt erop dat deze titel het wachten meer dan waard zal zijn.

Red Dead Redemption verschijnt 30 april 2010 voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    joramovic's avatar

    dit spel kan haast niet meer teleurstellen, gta in het wilde westen 😆

  2.   
    ThuiSSiE's avatar

    Deze gaat vet worden 8)

  3.   
    Dy-88's avatar

    Cowboys zijn vet, in combi met GTA kan t niet mis gaan ! 😆

  4.   
    BarryBvanBoven's avatar

    GTA en cowboys.
    Great 🙂

  5.   
    Deja Vu's avatar

    Vind het nog steeds jammer dat hij niet op de PC komt. 🙁

  6.   
    MaTriX's avatar

    Zo`n mooie setting prachtig.

  7.   
    Marijn-8-Gerrard's avatar

    zo jammer dat hij niet voor de pc komt

  8.   
    VittoCalis's avatar

    Ik sluit me aan bij die reacties van iedereen die zegt dat gta in het wilde westen een gouden combinatie moet worden! Ik kan niet wachten…