Goedkopere PlayStation 3 laat Metal Gear Solid 4 beter verkopen

Voor de consument is het natuurlijk positief als een console een prijsverlaging krijgt. De verkopen schieten direct omhoog en het desbetreffende bedrijf maakt meer omzet, maar ook games kunnen een boost krijgen in de verkoop.

    “Stated that Hideo Kojima has told him that the sales for Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots have improved after Sony launched the cheaper Playstation 3 slim model in Japan last fall.”

In september vorig jaar werd de PlayStation 3 in Japan goedkoper en sindsdien is er bij Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots een stijging in de verkopen te zien, zo wist Hirokazu Hamamura, baas van Enterbrain, naar buiten te brengen. Hideo Kojima mag dus zeer tevreden zijn.


Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel zal zich niet in de jaren ’60, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty, afspelen. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog zal hij in deze futuristische oorlog moeten vechten. Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruikmaken.

Wil je meer weten over Metal Gear Solid 4? Check dan snel onze review!

Metal Gear Solid 4 is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    stuffedgamer's avatar

    En het heeft niets te maken met het feit dat Metal Gear zelf ook geen volledige nieuwprijs meer kost? of issie in Japan geen platinum titel?

  2.   
    Daniel Z's avatar

    De game heeft al langer geen nieuwprijs meer, maar het zal ongetwijfeld, samen met de goedkopere PlayStation 3, meespelen.

  3.   
    GameAC's avatar

    Wat een verassing.

  4.   
    Slayer61's avatar

    Dat komt misschien, omdat mensen gewoon een PS3 kopen voor MGS4.
    Ik heb mijn PS3 eigenlijk ook alleen voor MGS4 gekocht, maar ik koop ook wel andere spellen.
    Misschien zijn het wel de X360 gebruikers die realiseren dat de PS3 beter is. 😳 (sarcastisch bedoeld)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Slayer61″ schreef, "Dat komt misschien, omdat mensen gewoon een PS3 kopen voor MGS4.
    Ik heb mijn PS3 eigenlijk ook alleen voor MGS4 gekocht, maar ik koop ook wel andere spellen.
    Misschien zijn het wel de X360 gebruikers die realiseren dat de PS3 beter is. 😳 (sarcastisch bedoeld)"

    Ik heb juist een ps3 gekocht omdat ik die beter vond aan kracht en hardware wat die heeft en ook aan games aanbod meer boeiende spellen die exclusief zijn ( god of war, heavy rean en nog paar).

    Maar ga nu volgende week ook een 360 kopen omdat ik ook uitbreidingen van gta 4 wil spelen en fable, saint rows deel 1, alan awake en misschien nog wel meer.

  6.   
    GENERAL_DS's avatar

    playstation 3 is nu gehackt