Meer details over Skate 3

Na een aantal leuke, verfrissende trailers van Skate 3 is de tijd voor details aangebroken. Welke ‘gnarly’ tricks doen we in het derde deel en eigenlijk nog belangrijker: waar doen we ze?

Na Skate en Skate 2 verlaten we dan nu toch het skaterparadijs San Vanelona, het derde deel speelt zich namelijk af in Port Carverton, een grote stad met vele pleinen en geheime plekjes om te skaten. Deze stad zou volgens Black Box nog paradijselijker zijn dan het San Vanelona van de eerste twee delen.

Wat betreft nieuwe tricks zijn in ieder geval de darkslide (grinden met je board ondersteboven) en de underflip vastgesteld. De zak met tricks van de vorige twee delen is nog steeds van de partij en wordt dus ook weer flink uitgebreid.

Net als in Skate 2 is het mogelijk om graphics te maken voor kleding en skateboards, al zal het in dit derde deel een grotere rol spelen. Om je carrière als manager van je eigen skatemerk te verwezenlijken zijn je graphics, filmpjes en plaatjes bepalend dus is het noodzakelijk dat je deze zowel in de offline campaign als online campaign goed promoot.

Naast de terugkerende Skate.Reel en Skate.Graphics functies is de Skate.Park een nieuwe modus. Vul een zaaltje met je eigen rails, maak een gigantisch openlucht skatepark of creëer een onmenselijk grote schans om je vetste tricks op te landen. Je skateparks kunnen gedownload en bespeeld worden en ook hierdoor maak je sneller progressie in het wereldje van skatemerken.

Skate.Feed is de nieuwe tool die skateteams bij elkaar plakt en de slagzin ‘Team up, throw down’ waar zal maken. Door middel van de Skate.Feed blijf je in contact met je medeskaters en weet je wanneer je met het team erop uit moet trekken om andere groepen te laten zien wie de baas van de straten is.

Ook de Hall of Meat is terug in het derde deel. Voor de derde keer is het mogelijk om je eigen skater op sadistische wijze te pijnigen. De nieuwe Full Body Control zorgt ervoor dat gamers hun skater in de meest onmogelijke poses kunnen laten vallen. Van gebroken botten tot zware hersenschuddingen en pijnlijke sterilisaties: het wordt allemaal nog net een tikkeltje pijnlijker.

Skate 3 is de nieuwe skategame van ontwikkelaar Black Box. Een belangrijke nieuwe feature van de game is team-based co-op gameplay. Hiermee kan je samen met je vrienden als groep skaten, meedoen met groepsuitdagingen en elkaar helpen bij het opbouwen van carrière. Daarnaast is de game voorzien van een uitgebreide toolset om video’s te maken en skateparks te ontwerpen. Ook is er een nieuwe skateschool om alle moves te leren. Mensen die Skate 3 als pre-order al bestellen krijgen daarnaast een unlock code voor het Black Box Distribution Skate Park, de thuisbasis van de skateteams van Zero, Mystery en Fallen.

Skate 3 verschijnt medio mei 2010 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Wouter's avatar

  Awesome! 😆

  Vooral de Skate.Park functies, zat altijd slechts in Tony Hawk, maar nu ook in Skate. Yay!

 2.   
  Deja Vu's avatar

  Cabooter schreef, "Awesome! 😆

  Vooral de Skate.Park functies, zat altijd slechts in Tony Hawk, maar nu ook in Skate. Yay!"

  Dat is zeker vet, niks is beter dan los gaan in je eigen gemaakte skate park! 😆

 3.   
  ps3 gek's avatar

  hmm misschien ga ik na het over hebben geslagen van het tweede deel, deel 3 wel aanschaffen! 😀 Eigen skateplekken maken is namelijk wel erg vet! 8)