Waarschijnlijk geen Half-Life 2: Episode Three dit jaar

Als we de nieuwste editie van het magazine Game Informer mogen geloven, hoeven we dit jaar nog niet te rekenen op Half-Life 2: Episode Three. Volgens het magazine zal er in 2010 geen enkele Half-Life release zijn.

De derde episode uit de uitgebreide Half-Life 2 saga laat al erg lang op zich wachten. Episode Two verscheen eind 2007, als een losse expansion en als onderdeel van The Orange Box. Gabe Newell van Valve heeft regelmatig laten weten dat de ontwikkeling van Episode Three in volle gang is, maar verdere details bleven nog altijd uit. Vorig jaar liet Newel nog weten goede redenen te hebben om niet over Episode Three te praten.

Voor de fans zit er niets anders op dan rustig wachten op een aankondiging van Valve…

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ja dat schreef ik toevallig net bij dat andere nieuwtje.

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Zonde. Vraag me af wat ze van plan zijn. Wachten op nieuwe Portal en wat andere voor een Orange Box 2? Of is Episode 3 gewoon geschrapt en wordt dat in een Half-Life 3 gegooid…

  3.   
    JonsoN's avatar

    :'( Jammer, had er stiekem wel op gehoopt

  4.   
    Sacul's avatar

    Ach ja. Ik zie deze topper vanzelf wel verschijnen 🙂

  5.   
    Debsterr's avatar

    Hmm..het idee van de episodes was dat fans niet zo lang op een nieuw deel hoefden te wachten. Dat plannetje lijkt niet echt gelukt 🙁 Ben benieuwd waarom het zo lang duurt, misschien zijn ze begonnen met het bouwen van een nieuwe engine? De half life 2 engine is inmiddels wel wat verouderd.

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    Debsterr schreef, "Hmm..het idee van de episodes was dat fans niet zo lang op een nieuw deel hoefden te wachten. Dat plannetje lijkt niet echt gelukt 🙁 Ben benieuwd waarom het zo lang duurt, misschien zijn ze begonnen met het bouwen van een nieuwe engine? De half life 2 engine is inmiddels wel wat verouderd."

    Half life 2 engine = Left 4 Dead (2) engine = de Source Engine.
    Maar het klopt wel dat in L4D de Source Engine geupgrade is.

  7.   
    Jonah's avatar

    Mocht het waar zijn, dan is het enerzijds een teleurstelling, anderzijds heb ik vertrouwen in Valve dat ze met iets ge-wel-digs komen. Ik heb een vermoeden dat er méér achter zit dan alleen simpele vertragingen. 8)

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Jonah schreef, "Mocht het waar zijn, dan is het enerzijds een teleurstelling, anderzijds heb ik vertrouwen in Valve dat ze met iets ge-wel-digs komen. Ik heb een vermoeden dat er méér achter zit dan alleen simpele vertragingen. 8) "

    Ik mag het hopen duurt wel erg lang

    🙁

  9.   
    Jonah's avatar

    Ik gok dat het iets te maken heeft met de Source-engine. Ze zullen het onderste uit de kan moeten halen om Episode Three een grafisch monster te maken, die wel toegankelijk blijft qua systeemeisen. Ik verwacht daarom geen Source Engine 2.0 voor Episode Three, al dan wel een flink verbeterde versie van de originele engine.

  10.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Valve heeft altijd al gestaan voor kwaliteit en verhaal wat betreft games, dus ik ben er wel aan gewend dat ze lang doen over de ontwikkeling, het maakt mij niet uit, als ik ooit maar Half-life 2 Ep 3 kan spelen, en ik zelf denk dat Episode 3 een einde moet gaan worden voor de Half-life 2 serie en een (kleine sneak) opening naar Half-life 3.

    Tevens is Valve nog bezig met een nieuwe Source Engine denk ik, want een nieuwe Half-life zal wel weer op een nieuwe source engine draaien. Valve wil natuurlijk wel de source engine maken die op meerdere PC’s draait, ze houden meestal rekening met de gamers onder ons die nog niet een super high-end systeem hebben of niet kunnen veroorloven. En dat is opzich wel netjes. Allemaal dankzij de Steam hardware survey die de pc’s van de Steam gebruikers scant en vervolgends door stuurt naar Valve (mits je dat wilt).

    En ja kwaliteit vereist tijd zeg ik altijd maar.

  11.   
    killingdj0's avatar

    serieus ik wacht al keilang op half life ik wordt egt gek !

  12.   
    killingdj0's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Zonde. Vraag me af wat ze van plan zijn. Wachten op nieuwe Portal en wat andere voor een Orange Box 2? Of is Episode 3 gewoon geschrapt en wordt dat in een Half-Life 3 gegooid…"

    doen ze niet episode 3 kan niet schrappen want dan heb je een oneindig verhaal

    en half life 3 komt wel maar eerst episode 3

    portal zal voorlopig niet komen(zei valve eerder)

    en team fortress 3 hmmm lijkt me wel nice

  13.   
    killingdj0's avatar

    Debsterr schreef, "Hmm..het idee van de episodes was dat fans niet zo lang op een nieuw deel hoefden te wachten. Dat plannetje lijkt niet echt gelukt 🙁 Ben benieuwd waarom het zo lang duurt, misschien zijn ze begonnen met het bouwen van een nieuwe engine? De half life 2 engine is inmiddels wel wat verouderd."

    dat had ik ook al 2 maanden eerder gezegt voorlgens my een nieuwe engine

    EDIT sorry voor spam

  14.   
    gragon3's avatar

    Zonde :'( wacht er al zo lang op

  15.   
    stuffedgamer's avatar

    wow, het is inmiddels zo lang geleden dat ik dus echt neit meer weet hoe Episode2 eindigde.. :S

  16.   
    nurie's avatar

    Dat begint toch wel tegeb te vallen. Maarjha Valve kan het zich permiteren met Steam en L4D.

  17.   
    GameAC's avatar

    Eerst L4D3…

  18.   
    DeAdSeYe's avatar

    Heb ooit gelezen tot Episode 3 het einde wordt van Half-Life. 🙄 Ze nemen hun tijd om het verhaal en de game zo goed mogelijk te maken, het is tevens ook het einde. 😉 Kan me natuurlijk ook vergissen.

  19.   
    JonsoN's avatar

    Het einde van half-life2 ja, ik kan me niet voorstellen dat ze Half-life na episode 3 beeindigen, daar is de serie te succesvol voor, Ik denk dat ze na episode 3 gewoon verdergaan met Half-Life3 🙂

  20.   
    Menyz0r's avatar

    oh good lord, was al teleurgesteld dat ie niet in 2009 uitkwam en nu was ik aan ’t hopen dat ie rond 2010 uitkwam maar dit gaat te ver, het klopt inderdaad dat ze een een goede game moeten maken en dus niet vol met bugs etc. , maar hoe lang kun je doen over waarschijnlijk toch maar een paar uurtjes gameplay.. -,- , de bedoeling was om ons niet lang te laten wachtten..