Quantic Dream mogelijk aan de Sony motion controller

Het bedrijf achter Fahrenheit en de aankomende Heavy Rain, Quantic Dream, heeft bekend gemaakt de overweging te gaan maken in het vervolg games te produceren die de motion controler van Sony zullen ondersteunen. De ontwikkelaar geniet namelijk al van de functie van de Sixaxis.

    “I am curious to see what can be done with more mature games, if it can be used to support immersion and create a new way of playing. Quantic Dream will definitely experiment with the Wand in the near future.”

De experimenten op het gebied van ‘familie’-entertainment zijn al genoeg uitgevoerd, dus is de ontwikkelaar curieus naar de bruikbaarheid in volwassen games, aldus David Cage, oprichter van Quantic Dream. Heavy Rain zal gebruik maken van lichte bewegingen door middel van de Sixaxis. De interface van het spel is voor een deel gefocust op psychische elementen en motion. Cage geeft echter aan dat games niet volledig moeten worden bestuurd door bewegingen, zoals de Wii vooral kent.

We kunnen in de toekomst dus heel wat verwachten van Quantic Dream, maar eerst mogen we psychisch gestoord worden – in de positieve zin – met Heavy Rain.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ben benieuwd wat ze er van maken want heavy rain ziet er wel gruwelijk uit 8)

  2.   
    tijs_vp's avatar

    gruwelijk?

  3.   
    JonsoN's avatar

    Ja dat betekend ,Super;)

  4.   
    GameAC's avatar

    Nou, laat maar zitten.

  5.   
    nanathan's avatar

    gruwelijk mooi he 🙂

  6.   
    sebasiske's avatar

    allemaal klagen over de wii en nu gaan we dit zelfde doen op de 360 / ps3

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    sebasiske schreef, "allemaal klagen over de wii en nu gaan we dit zelfde doen op de 360 / ps3"

    We klaagde er op zich niet over maar dit is standaard besturing voor de wii, Bij de ps3 en 360 komt dit gewoon als extra met normaal controller erbij. Dus je kan kiezen of gewoon met controller gamen of dit gebruiken dat is beter dan standaard alleen zoals wat de wii heb.