PC-versie Borderlands voorzien van Mad Moxxi’s Underdome Riot DLC

De PC-gamers onder ons die liefhebbers zijn van Borderlands mogen vanaf vandaag lekker uit hun dak gaan. Ontwikkelaar Gearbox heeft namelijk op het digitale distributieplatform Steam de laatste downloadable content voor Borderlands, die eerder al is verschenen voor de Xbox 360 en PlayStation 3, uitgebracht.

De downloadable content gaat onder de naam Mad Moxxi’s Underdome Riot en is voor 7,99 euro te verkrijgen op Steam. Zie deze pagina voor meer informatie over de inhoud en aanschaf van dit pakket.


Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze review of bekijk ons video-interview met Randy Pitchford.

Borderlands is reeds verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Daarnaast is de game op alle platformen tweemaal voorzien van downloadable content.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren