2010 Fast Forward: Golden Sun DS

Soms kun je heel erg lang wachten op nieuwe delen in een serie. Een mooi voorbeeld daarvan is Duke Nukem, maar ook van Golden Sun hadden we al lang niets meer gehoord. Na zes jaar te hebben gewacht, mogen we dit jaar dan eindelijk weer een nieuw deel in de serie verwachten. Golden Sun DS is in aantocht!

Gouwe ouwe
Fans van de Golden Sun-games hadden de hoop al bijna opgegeven dat er nog een derde Golden Sun zou komen, ondanks hints van ontwikkelaar Camelot. Er doken zelfs regelmatig fan-made versies op, die de de discussie weer flink aanwakkerden.

Een van de redenen hiervoor was dat de Golden Sun-games erg populair waren en goede scores ontvingen. Het eerste deel ontving een 9,1 gemiddeld, terwijl het tweede deel een hele mooie 8,6 kreeg. De graphics, het verhaal en de puzzels werden bijzonder gewaardeerd. Toen ontwikkelaar Camelot aangaf dat deel 1 en deel 2 ‘slechts een proloog’ waren, gaf dit dan ook aardig wat hoop voor de toekomst. Het tweede deel, Golden Sun: The Lost Age, liet namelijk behoorlijk wat dingen open qua verhaal.

Oud en nieuw bloed
In deze nieuwe Golden Sun speel je niet meer met Isaac, Felix en hun vrienden, maar met hun afstammelingen. Uit concept art is gebleken dat het sowieso om afstammelingen van Isaac en Garet zal gaan, hoogstwaarschijnlijk hun kinderen. De derde persoon, een meisje met groenig haar, lijkt echter op niemand van de reeds bekende personages.

Over het verhaal van Golden Sun DS is momenteel verder weinig bekend. Wel weten we dat de bekende summons, geesten die je op kunt roepen in een gevecht, weer helemaal terug zijn en dus kunnen we ook de Djinni, een soort van magische wezens, weer terug verwachten. De puzzels waar de Golden Sun-games om bekend staan zullen we weer terug gaan zien, evenals de psy-energy, oftewel skills, die je buiten de gevechten kunt gebruiken voor allerlei klusjes. Je kunt je er dus nu al weer op gaan verheugen om de gedachten te gaan lezen van alle personages en NPC’s in het spel…

[SCREENSHOTS]

Wat meteen opviel in de trailers en screenshots die we tot nu toe hebben gezien, is dat de game niet meer in 2D zal zijn, maar in 3D. Een behoorlijke verandering, maar het zag er wel erg goed uit en had ook weer de stijl van de vorige Golden Sun-games. Ook de bekende muziekjes zullen we weer terughoren, net zoals in de trailer die we tijdens de E3 al hebben gezien.

Voorlopige conclusie
Ondanks dat er nog niet veel bekend is over Golden Sun DS kunnen we wel genoeg aannames maken en genoeg speculeren. Zo is er bijvoorbeeld de vraag of de save data uit Golden Sun: The Lost Age zal worden gebruikt in Golden Sun DS, net zoals dat al eerder het geval was bij Golden Sun en Golden Sun: The Lost Age. We zullen waarschijnlijk nog wel een poosje af moeten wachten totdat we meer informatie krijgen, maar dit zal het wachten waarschijnlijk meer dan waard zijn.

Golden Sun DS zal ergens in 2010 uitkomen voor de Nintendo DS.

 1.   
  TotalPicnic's avatar

  op de gba veel uren (voor een handheld dan) mee versleten.
  leuke valentijns cadeautje voor vriendin (6)

 2.   
  Beukerboy's avatar

  Golden sun is vet!

 3.   
  Darkknight's avatar

  Pizzarulez schreef, "Golden sun is vet!"

  zeker!

 4.   
  GameAC's avatar

  Zo ongeveer de grootse DS release van het jaar.